Надал отпадна още в 1-ия кръг след петсетова драма

11:46
Надал отпадна още в 1-ия кръг след петсетова драма
Фернандо Вердаско хвърли първата голяма бомба на Аустрелиън Оупън, отстранявайки петия в света Рафаел Надал в пет сета 7-6 (8-6), 4-6, 3-6, 7-6 (7-4), 6-2.

Двубоят продължи близо пет часа. В следващия кръг Вердаско ще играе с Дуди Села от Израел, който отстрани немеца Бенямин Бекер.

Надал, който спечели надпреварата в Мелбърн през 2009 г., за първи път отпада в първия кръг от турнира и за втори в тази фаза на съревнование от Големия шлем.

Вердаско успя по страхотен начин да си върне за загубата от Рафа преди седем години. Тогава Надал излезе победител в титаничен петсетов сблъсък между двамата в полуфиналите, който продължи 5 часа и 14 минути - най-дългият двубой в историята на Откритото първенство на Австралия.

Освен това мачът се игра на същия корт като днес - "Род Лейвър Арина". Вердаско досега имаше само две победи в 16 мача срещу бившия №1 в света.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

El_Fenomeno_9
19.01.2016 15:29

За това е много опасно да се залага срещу хора като Сепи , Монфис , Вердаско , Фонини и още много други , защото те реално имат невероятен потенциал , но за огромна жалост много рядко го показват ... Иначе и Вавринка беше в тази графа , но той стана малко по - постоянен във формата си и логично постигна успехи ... Иначе Вердаско просто сам се "ограби" там 2008 или 2009 когато загуби спечелен мач срещу Надал , който после стана и шампион и кой знае можеше тази титла да е във витрината на Фернандо , а защо не да доведе и до по - голямо развитие ... Просто днес Надал изтегли късата клечка

sakata_97
19.01.2016 15:24

Голям фен съм на Рафа ама явно трудно ще си върне нивото от преди години,което е много жалко за тениса

MaLkO_LuD94
19.01.2016 11:55

Който е гледал последните мачове на Надал знае всъщност колко е ''голяма'' тази бомба общо взето си е очаквано и започва да става все по уязвим за съжаление ако няма подобрение в играта мисля че до 1-2 годни може и да сложи край на кариерата си *erm*