Станка Златева сложи край на кариерата си

17:52
Станка Златева сложи край на кариерата си
Петкратната световна шампионка Станка Златева обяви, че слага край на състезателната си кариера заради травма.

"Контузията, която ме мъчи от години, този път не ми позволи да продължа – заяви двукратната олимпийска вицешампионка. - Лечението бе дълго и това не ми даде шанс да се подготвя за олимпийската квалификация през април. И щом няма да мога да се състезавам на игрите в Рио, е логично да спра сега. Никой не може да победи времето и аз не съм изключение. Приемам го за нормално. Все някога трябваше да се случи".

Сребърната медалистка от игрите Пекин 2008 и Лондон 2012 имаше болки в гърба, появили се през лятото, още преди първите европейски игри Баку 2015.

Все пак Златева ще остане близо до любимия си спорт. От Българската федерация по борба и бе предложен треньорски пост в националния ни отбор за кадетки.

"Да, така е – призна най-титулуваната ни състезателка. - Започвам ново предизвикателство. Дано имам късмет, да продължа да съм успешна, да побеждавам, но вече чрез моите състезателки".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

crazy_rabbit
19.01.2016 10:20

Много е голяма кака ви Станка ! Няма друг спортист, който да е стигнал до сребро олимпиада и веднага след мача да се извинява на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, за това, че не е успяла да вземе титлата ! Петкратна световна и петкратна европейска шампионка ! ПОКЛОН !

rumbaki
19.01.2016 09:47

Браво за всичко което направи за България , българската борба и спорт като цяло ! Поклон...

night_wolf1984
18.01.2016 20:52

Най достойната ни спортистка в последно време и е много скромна..поклон*smile*