Григор се размина с титлата в Сидни след загуба от Троицки (видео)

13:06
Григор се размина с титлата в Сидни след загуба от Троицки (видео)
Григор Димитров не успя да стигне до първа титла от повече от година и половина насам, след като загуби от Виктор Троицки във финала на турнира в Сидни с 6-2, 1-6, 6-7(7). Двамата тенисисти направиха маратонски решаващ сет, в който Гришо дори имаше мачбол в тайбрека, но в крайна сметка сърбинът успя да се наложи и да защити титлата си от миналата година.

Двубоят започна отлично за българина, който проби два пъти съперника си, за да спечели набързо първи сет. Последва сериозно отпускане от страна на Димитров, който загуби цели три пъти подаването си във втората част, а Троицки изравни резултата след 6-1, като Григор допусна цели 16 непредизвикани грешки.
 
В третия сет двамата показаха истинските си качества и направиха изключително оспорван и интересен мач, като Димитров изпусна множество възможности за пробив, преди да допусне такъв за 4-5. Хасковлията обаче показа характер и върна пробива, след което се стигна до тайбрек. Той също бе много равностоен, като сърбинът първи имаше мачбол, който Гришо спаси, след което сам стигна до възможност да затвори мача, но направи непредизвикана грешка. В крайна сметка Троицки стигна до успеха при втория си мачбол и по този начин лиши българина от 4-та титла в кариерата му.
 
След доброто си представяне в Сидни Димитров спечели 37 900 долара от наградния фонд и ще добави 105 точки към своя актив за световната ранглиста, но няма да напредне от своята 28-ма позиция. В понеделник Григор започва участието си на първия за годината турни от Големия шлем - Аустрелиън Оупън. Българинът се изправя срещу опитния Паоло Лоренци, като двубоят им на Корт 3 е насрочен за не преди 7:00 часа сутринта българско време.
 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

abvbgbg
16.01.2016 19:40

Оставете загубата поне има голям прогрес от миналата година където падаше още в началото , и аз си троша нервите ,но се вижда напредък ако не друго поне в желанието и мотивацията му.Дори и да не стане топ тенесист никога в кариерата си може и да не сме живи да дочакаме друг българин сред мъжете в топ 100 камо ли в топ 30 на света, а той беше стигнал и до 8 място.Нищо не се знае може и да ни изненада приятно за вбъдеще.

vlatkyn
16.01.2016 18:52

Във втория сет вместо да си вкарва ракетата между краката и да се лигави, трябваше да си вземе сервиса и така до тайбрек можеше да не се стигне. Нямаше да има и трети сет. Обаче типично , направи два добри мача с посредствени съперници и се помисли за Макенроу.

MaLkO_LuD94
16.01.2016 14:30

До коментар [@comment 1866611] от [@user pumpet]:

Чакай малко бе нямам право на мнение или какво ? Къде съм написал че се отказвам от Гришо или от когото и да било ? Нямам право да се ядосвам на загубите му и глупавите грешки които прави ли ? Може би ти си отворил шампанското след тази загуба защото е достигнал до финал ? Сори аз очаквам много повече от него и когато играе безобразно това ме дразни и ИМАМ ПРАВО да го споделя *wink*

CFCLondon
16.01.2016 14:00

Просто някои тенисисти късно започват да показват абсолютния си потенциал който имат. Пример - Ферер, Вавринка, Чилич... дори Федерер почна на 24 чак да печели трофеи. Просто имайте малко търпение. Аз все още съм оптимист, че всъщност най-доброто от Григор ТЕПЪРВА предстои. Дори и на 30 да спечели нещо голямо, то пак е нещо, така че не се отчайвайте пичове.... Григор ще ни радва в бъдеще и много от вас ще ви е яд тогава, че сте съмнявали в успеха му в миналото. *smile*

MaLkO_LuD94
16.01.2016 13:16

Троицки 8 аса 0 двойни грешки нашия с 4 аса и 4 двойни *scared* В средата на третия сет Троицки при точки за пробив 100% наш Гришо с 20% така големи мачове не се печелят започвам да си мисля че ще си ни остане вечната млада надежда и така до 30 *thumb_up*

MaLkO_LuD94
16.01.2016 13:11

Мога да ви кажа само едно нещо ако искате да откачите от нерви гледайте мач на Гришата *erm*