Раданова: Уча младите спортисти да правят всичко за себе си

14:26
Раданова: Уча младите спортисти да правят всичко за себе си
Основното, на което уча младите състезатели е всичко, което правят да го правят за себе си”, това каза олимпийската медалистка Евгения Раданова.
 
Раданова говори по повод предстоящото световно юношеско първенство по шорттрек, което ще се проведе в Зимния дворец от 29 януари до 31 януари тази година. Тя коментира и евентуалните й наследници и на какво се опитва да научи младите състезатели. 
 
„Надявам се да нямам наследници в спорта, а да има хора, които са докоснати от този спорт, както аз бях докосната и ако това е така, ще има много по-силни от мен. Основното нещо, което споделям от опита си на по-младите е , че всичко, което правят го правят за себе си и собственото си удоволствие – не за треньорите, родителите или публиката, а за себе си. Никой не може да надскочи себе си, но трябва да излязат и да покажат това, което са подготвили. Децата са много отдадени на тренировките и аз просто им давам своя опит и нищо друго. Сега състезателите са много по-смели от мен и се надявам да имат по-големи постижения от моите. През последните години силите са много изравнени – като подготовка, като техника на пързаляне, като всичко. Състезателите, които имат характер и воля за победа ще са следващите шампиони”, каза Раданова. 
 
“Моите очаквания са за едно достойно и добро представяне на всички състезатели на световното юношеско първенство по шорттрек в София в края на месец януари. Разчитам на тяхното израстване, защото те започнаха състезанията в световните купи и европейките първенства твърде млади и вече имат известен опит. Най-големите ни надежди в този спорт във всички стилове е Катрин Мануилова. Вярвам, че това момиче ще покаже, защо спортът ни има място на картата на България. Аз лично разчитам предимно на класирането, защото времената са важни, но не най-важните в нашия спорт. Искам полуфинал за всички и финал за Катрин, което е напълно постижимо”, коментира Раданова по повод очакванията за представянето на България на турнира. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация