Франция - големият фаворит на европейското

23:30
Франция - големият фаворит на европейското
Големият фаворит на Евро'16 Франция започва участието си на шампионата днес с мач срещу западната ни съседка Македония. "Експертите" неслучайно са сочени от всички букмейкъри и специалисти като основен претендент за първото място в Полша. Французите държат всички значими титли в хандбала в момента - настоящ олимпийски шампион, настоящ световен и настоящ европейски първенец.

На последния континентален шампионат французите победиха домакина Дания в епичен финал, завършил с цели 73 гола (41:32). Важно за отбелязване е, че те загубиха само един двубой преди две години - срещу Швеция, но в мач без значение. В останалите срещи Карабатич и компания бяха безапелационни и заслужено триумфираха.

Впечатляващият рейд на Франция на последните големи международни състезания е обясним с отличния треньор, с който разполагат, както и с едни от най-добрите хандбалисити в света - Никола Карабатич, Тиери Омер и др. 

Ключовите играчи

Голямата звезда в редиците на французите безспорно е роденият в Ниш Никола Карабатич. Визитката на играча на ПСЖ е повече от впечатляваща и респектираща, като на практика в нея не отсъства нито едно значимо отборно или персонално отличие.



Друг ключов играч за Франция ще бъде един от най-добрите вратари в света и съотборник на Карабатич в ПСЖ - Тиери Омер. Неговите отличия също не са никак малко, което говори за каква класа разполагат французите. 

По-младите състезатели като Лука Карабатич (ПСЖ), Валентин Порте (Тулуза) и др. също правят силно впечатление и определено са жадни за нови успехи на международната сцена.

Треньорът 

Архитектът на успехите на Франция в последните 15 години безспорно е треньорът Клод Онеста. 58-годишният специалист е начело на французите от 2001 г., а дори и той едва ли помни всички титли, които момчетата му спечелиха в този период. Роденият в Алби специалист е единственият треньор в историята, който е държал по едно и също време трите най-големи титли в хандбала - олимпийска, световна и европейска. Не е за пренебрегване и фактът, че всичките осем големи финала, на който класира хандбалния тим на Франция, бяха спечелени! 

След казаното дотук, ясно се вижда, че Франция има всички шансове да защити трофея си от Дания'14. Дали датчани, испанци и поляци са на същото мнение и ще позволят на французите да триумфират за пореден път на голям форум, ще разберем в края на януари.
 
►Профит - 1801
►Брой прогнози - 66
►Успеваемост - 81.82%
►Осреднен коефициент: 1.546 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Nelly_Lazio
15.01.2016 16:56

и на футболното са фаворити естествено*smile*)

MiTaKa_D
15.01.2016 19:32

Един от фаворитите са, но няма да го спечелят.*wink*

ziLonG
15.01.2016 15:25

Да не повярва човек статия за хандбал (clap) (clap) (clap)

KolioBeckhama
15.01.2016 14:51

европейско по какво е това ???

MaLkO_LuD94
15.01.2016 14:54

Французите държат всички значими титли в хандбала в момента - настоящ олимпийски шампион, настоящ световен и настоящ европейски първенец. *wonder*