Литекс започна подготовка с един нов

18:28
Литекс започна подготовка с един нов
Отборът на Литекс започна зимната си подготовка с едно ново попълнение. Оранжевите привлякоха офанзивния халф Васил Шопов, който идва от втородивизионния Спартак. 24-годишният полузащитник бе определен за "Най-добър футболист" на Плевен за изминалата година. В близките дни се очаква ловчанлии да се подсилят с още един футболист в предни позиции.

Тимът се събра в пълен състав, с добро настроение и оптимизъм. Заниманието бе ръководено от треньорите Стамен Белчев, Евгени Колев и Иво Иванов, които бяха в щаба на последния наставник Люпко Петрович. На този етап те ще водят тренировките на отбора.

С тима по взаимно съгласие се раздели защитникът Илия Мунин, докато колумбиецът Хенри Рохас се завърна в родината си и подписа с местния Милионариос. Ситуацията с бившия национал Илия Миланов е в процес на изясняване. След преотстъпване от Плевен се завръща вратарят Марин Орлинов. Както вече стана ясно, ловчанлии реализираха два изходящи трансфера. В турския Касъмпаша премина капитанът Страхил Попов, а Данило Асприля подписа с Ал Аин от Обединените арабски емирства. Подготовката на ловчанлии ще премине в два етапа. В неделя те заминават на лагер в гръцкия град Александруполис, а след това е предстои участие в турнир в Испания.

"Не е моя работа да коментирам какво ще реши Изпълкома на БФС, но ако ни извадят от "А" група ще загуби българският футбол. Това е вече трети голям отбор, който се вади от елитната група и за мен е много несериозно. Хората, от които зависи развитието на българския футбол, трябва да вземат правилно решение", заяви спортният директор Стойчо Стоилов пред медиите.

Той поясни, че трансферите на Асприля и Страхил Попов са били планирани отдавна. " Литекс може без всеки един играч. Вярно е, че Асприля е много добър футболист, водещ за Литекс, но футболът е колективна игра и на това трябва да наблягаме. Литекс е интересен отбор в цяла Европа на трансферния пазар, но за момента няма конкретни оферти към други наши футболисти. Това е отборът, на който ще разчитаме през пролетта плюс още един играч от чужбина, който трябва да пристигне в понеделник", сподели Стоилов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация