Стойчев: Искаме да създаваме шампиони

16:20
Стойчев: Искаме да създаваме шампиони
"Аз имах много мечти в спорта, повечето от тях вече са осъществени, но може би една от най-важните е тази, тя ми носи най-голямо удовлетворение", призна волейболният треньор Радостин Стойчев при откриването на новата детска волейболна школа "Стойчев-Казийски" в София.

Бившият национален селекционер разкри, че се е налагало деца да бъдат връщани, тъй като желаещите са били твърде много, но уточни, че догодина това със сигурност няма да се случи.

"За мен наистина днес е един специален ден. Аз имах много мечти в спорта, повечето от тях вече са осъществени, но може би една от най-важните е тази, тя ми носи най-голямо удовлетворение. Не знаехме какво очакваме, много искахме да има успех. За съжаление, сега се наложи да върнем много деца, но както вече заявих пред родителите, давам дума, че школата ще бъде разширена, академията ще бъде обновена и разширена и със сигурност няма да връщаме повече деца", сподели Стойчев.

"Не само топла е залата, условията наистина са прекрасни - съблекални, плувен басейн, фитнес зала. Опитваме се да направим нещо, което да бъде образец и което да покаже на децата и родителите им как се прави спорт. Искаме децата да се чувстват щастливи тук, да са добре и когато се прибират вкъщи, очите им да светят", допълни той.

"Поставили сме си малко по-амбициозна цел - искаме да създаваме шампиони, но това не е достатъчно за нас. Искаме да създадем един модел на поведение, тоест децата, които излизат от тук да са възпитани, образовани и да имат някакви морално стойности, морални ценности. Това е една амбициозна задача, която по-много лесен начин се съчета и с желанията на Сашо Дончев. Ние вървим по един път и затова ни беше много лесно да се срещнем", каза още специалистът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация