Волейболните ни национали загубиха тежко от Русия

22:21
Волейболните ни национали загубиха тежко от Русия
Националният отбор по волейбол на България намали сериозно шансовете си за участие на Олимпийските игри в Рио догодина, след като загуби от Русия с 0:3 (20:25, 22:25, 17:25) във втория си мач на квалификационния турнир в Берлин.
 
Отборът на Пламен Константинов, който е разкъсван от проблеми с контузии, не се представи на ниво днес и не можа да се противопостави на мощната игра на руснаците. В отсъствието на основните ни посрещачи – Тодор Алексиев и Николай Пенчев, сервисът на съперника ни създаде огромни проблеми, които не успяхме да преодолеем.
 
Първата част започна точка за точка, но в средата на гейма серия силни сервиси на Тетюхин даде преднина на Русия и те в крайна сметка затвориха гейма на 20 точки. Във втората част Сборная дръпна от самото начало, като „лъвовете“ все пак успяха да се вдигнат и да направят серия, за да стигнат до 17:17, но след това отново последваха грешки и в крайна сметка геймът завърши 25:22 в полза на руснаците. В третата част Русия тотално доминираше и даде само 17 точки на нашите.
 
По този начин България остава с 3 точки от 2 мача и геймова разлика 3:4, като единственият шанс за тима да се класира за полуфиналната фаза е Финландия да победи Франция по-късно тази вечер, а утре ние да запишем успех над европейските шампиони. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fivooo
08.01.2016 20:46

Най-вече са славянски народ българите...

Redbula
08.01.2016 10:24

Иначе на фона на радния волейбол,тъпата ни държава и ''уникалните'' ни бази националния отбор по Волей е Велик!!! Мисля че за малката и мизерна държавица която сме народа иска твърде много. За мен не е важно дали падаш , а как играеш и дали се раздаваш -останалото е въпрос на талант и спортен шанс

Redbula
08.01.2016 10:22

От доста време забелязвам че ние сме единствения отбор с някакъв шанс с-у отбори като Бразилия,Куба,Франция,Италия от които др-те сили падат ,а се излагаме с-у Русия,Полша и тем подобни от славянските народи. Нз на какво се дължи но статистиката е такава!

MiTaKa_D
08.01.2016 16:02

Тия отбори както се изрази ти от ''славянските народи'' са си силни, а и е нормално да загубим в предвид липсата на повечето играчи, заради контузии.

sviliev
08.01.2016 11:12

Не е точен коментарът ти. Русия и Полша са сред големите сили във волейбола, пред Франция и Куба са. Другото, което е, ние бяхме страшилище за Бразилия преди десетина години, тогава бяхме единственият отбор, който можеше да им се опълчи, неслучайно ги победихме 2 пъти поред. И трето - Русия действително ни е най-неприятният отбор, бият ни като маче у дирек. Преди бе така и срещу Полша, но в последните 3-4 години се обърна палачинката, винаги бием поляците, даже два пъти ги обърнахме от 0-2 до 3-2, включително и в осминафинал на Евро 2013, на което те бяха домакини.

wengerout
08.01.2016 01:14

Много слаба блокада и доста слаби сервиси,а руснаците ни спукаха от сервисите на Михайлов.
Като цяло бих казал, че не руснаците изиграха кой знае колко добър мач,а просто нашите си бяха слабички.Липсват и някой играчи като цяло.
Въпреки загубата, продължаваме напред, както се казва.Тези момчета заслужават подкрепа и трябва да я получат за разлика от националите ни в един друг спорт.

Onzo20
08.01.2016 03:06

+1