България победи Финландия с 3:1 на старта на олимпийската квалификация (видео)

18:38
България победи Финландия с 3:1 на старта на олимпийската квалификация (видео)
Националният отбор по волейбол на България победи Финландия с 3:1 (29:27, 25:15, 23:25, 25:22) в първия си мач от Европейската олимпийска квалификация, която се провежда в зала „Макс Шмелинг“ в Берлин.

Селекционерът на „лъвовете“ Пламен Константинов не можеше да разчита на болния Николай Пенчев за този двубой, а в негово отсъствие и това на контузения Тодор Алексиев, като посрещачи започнаха Тодор Скримов и Мирослав Градинаров. Нашите започнаха колебливо първата част и догонваха в резултата почти през цялото време, като успяха да настигнат съперника си в решаващия момент и след като отразиха няколко геймбола, затвориха гейма на 27 точки.

Във втората част националите бяха тотално господари на игрището и постепенно трупаха все по-голяма преднина, като в крайна сметка дадоха само 15 точки на финландците. Възпитаниците на Пламен Константинов се отпуснаха в третия гейм и изоставаха на двете технически прекъсвания, след което и с 13:18, но след това влязоха в силна серия и изравниха до 19:19, но в края две поредни грешки на Николай Учиков дадоха гейма на Финландия.

В четвъртия гейм българите изгубиха ранна преднина от 4 точки, но след това отново успяха да дръпнат с 3 точки на второто прекъсване. Финландците отново показаха характер и се върнаха в гейма, но в крайна сметка нашите успяха да се наложат с 25:22 и по този начин да вземат задължителните 3 точки от Финландия. Утре България се изправя срещу олимпийския шампион Русия.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sviliev
07.01.2016 02:43

Хубаво победихме, но надали ще излезем от групата. Русия и Франция са ни най-неприятните съперници в исторически план, а французите в момента са и най-добрият отбор в света.Днес срещу руснаците имаме шансове само ако ни върви сервиса и атакуваме сериозно през центъра - Мусерский го няма и трябва да се възползваме, а плюс това руснаците знаят, че нашата игра в момента се върти около Скримов и Николов и ще направят всичко възможно, за да ги ''извадят'' от мача още в първия гейм. Много ме съмнява в следващите 2-3 години да направим нещо значимо, ние си изпуснахме големия шанс преди 3 месеца в София, изтървахме не просто финал, а титлата. Дано да ме опровергаят момчетата, сигурен съм, че ще се борят докрай, както винаги. Успех!

Mast3r_Jack
07.01.2016 00:54

БЪЛГАРИ, ЮНАЦИ!!! *angry**beer**blush**cigarette**cool**cry**cup**devil**party**smile**thumb_up**tongue**vicious**wink**wonder*

Mesut213
06.01.2016 20:29

Скримов наистина е страхотен, винаги съм харесвал играта му. Макар не толкова високият му ръст за спорт като волейбола има завидни качества. Определено мисля, че ще помогне на отбора. Жалко за контузията на Пенчев, личи си че Градинаров не е готов за такива важни сблъсъци все още. Не възлагам много надежди на капитана, защото си мисля, че му е време да се откаже. Все пак с опита си може да се превърне и той във важна фигура. За контузията на Алексиев не знам дали да се радвам, или не. По принцип последните години хич не ме кефи, но не мога да кажа на бялото черно, игра доста добре на миналото първенство. Братоев ми се видя разконцентиран, дано Константинов да му вдъхне уверие, защото ако неговата игра върви шансовете на тима се увеличават доста. Най-накрая да видим голям успех, омръзна ми с тези загуби на финалната права...

Rasho79
06.01.2016 19:08

БЪЛГАРИ - ЮНАЦИ, напред към Рио

El_Fenomeno_9
06.01.2016 19:24

Я играта от днеска ще е много много мноооого трудно ... Да видим все пак и французите в каква форма са , но руснаците са убийствени на сервиз , а днес срещу една Финландия ,която не предлага нищо особено от начален удар се затруднихме , а там ще е много по - тежко , поне руснаците започнаха ден по - рано от нас и ще сме много по - свежи , тва ни е единствения шанс срещу тях , да видим французите в каква форма са днес