Капело: Феномена беше фантастичен играч, но действаше негативно на колектива

17:32
Капело: Феномена беше фантастичен играч, но действаше негативно на колектива
Бившият старши треньор на Реал Мадрид Фабио Капело се върна назад в спомените си и каза няколко думи за Роналдо Луис Назарио де Лима. Италианецът признава, че Феномена е най-силният футболист, когото е тренирал. Дон Фабио обаче определя реализатора за отрицателен лидер. Той говори и за килограмите на бразилеца.

"Работил съм с много големи футболисти в Милан, Рома, Ювентус, Реал Мадрид и мога да кажа, че Роналдо е най-великият от всички. Но той бе отрицателен лидер. Действаше негативно на колегите си. Не бе случайно, че той си тръгна от Мадрид в началото на 2007 г. и в края на сезона станахме шампиони. А изоставахме на девет точки от Барселона. По онова време Роналдо тежеше 96 кг. Поисках от него да свали 6-8 кг. Исках да бъде поне 88-90 кг. Нищо не излезе", довери Капело.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kapitana123
29.12.2015 06:48

Роналдо - най-великият... заедно с Роналдиньо *smile*

tonisport
29.12.2015 00:29

Луиш Назарио да Лима - Роналдо е по-велик от сегашния Роналдо . Всеки който е имал щастието да го гледа в силните му години би потвърдил същото! Разболя се от епилепсия и това допринесе за покачването на килограмите,а от там и за многото контузии на колената! Сегашния Роналдо е абсолютен професионалист и ненадминат егоист! Не мога да го сравнявам с оригиналния Роналдо. Все едно да кажеш,че един от най-великите боксиори Майк тайсън е слаб,защото е бил недисциплиниран и бил наркоман,болен от венерически болести и замесваю се във всякакви непричтности боксьор!

RMRM7
29.12.2015 00:01

Затова няма как да го сравняваме с поргугалеца Роналдо, единия е само талантлив, а на другия даже нито един треньор не може да му направи забележка за нищо!