Президентът на Лион се оправдава за продажбата на Бензема

18:51
Президентът на Лион се оправдава за продажбата на Бензема
Президентът на Лион Жан-Мишел Ола заяви, че е взел правилното решение да продаде звездата на тима Карим Бензема на Реал Мадрид.

След като Бензема подписа с "Белия балет" за 41 милиона евро, Лион похарчи 72 милиона евро за Лисандро Лопес, Али Сисоко, Бафетимби Гомис и Мишел Бастос.

"Не съжалявам! Тези, които смятат, че 41 милиона евро не са достатъчни за играч на 21 години, мога да кажа, че не познават пазара. Ние вече разполагаме с Лисандро и Бафе Гомис за тази сума. Разбира се, никой от тях или някой друг няма да може да го замени напълно, но... Заради интересите на Лион, това е правилното решение за Карим, за Клод Пюел и за всички страни. Аз да ви кажа честно не обичам термина харчене. Нека да кажем, че ние инвестираме. Аз смятах, че трябва да направим нещо и да вървим към английския модел, защото желаем да растем. Лион има план за следващите четири години. Поемаме риска да градим наново. Нека тези, които смятат, че не съм преговарял както трябва, при продажбата и покупките, да дойдат и да ми кажат как щяха да се справят по-добре. Когато имаш седем поредни титли, трябва да анализираш защо точно не станал шампион отново. Имаше доста реферски грешки, например в Бордо и ПСЖ. Този сезон ние искаме да спечелим лигата и да стигнем колкото се може по-напред в Шампионската лига", каза Ола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Pechenqgata
04.08.2009 20:44

Да не забравяме и Сидни Гову, нападението на отбора е огън *wink*