Левски си хареса бивш нападател на Евертън

09:38
Левски си хареса бивш нападател на Евертън
Левски започна работа по зимната си селекция. Вече близо месец спортно-техническото ръководство начело с Георги Иванов и Стойчо Стоев отделят по няколко часа на ден, за да гледат играчи. 
 
По информация на "7 дни спорт" "сините" са харесали една от апетитните хапки на гръцкия пазар. Става въпрос за централния нападател на Ираклис Апостолос Велиос. 191-сантиметровият таран прави силен сезон в Суперлигата и може да се похвали с 6 гола в 13 мача. По наша информация представител на "сините" вече е бил в южната ни съседка, където да се запознае и на живо с изявите на родения в Солун играч.
 
Апостолос Велиос попада в селекционните планове на Левски, но на Герена осъзнават, че задачата им ще е много трудна. Само на 23 години, той се превърна в основен състезател на "синьо-белите" от Солун. Левски пък вече гледа по-уверено, тъй като ръководството ще отпусне пари за селекция. От Ираклис не са поставили цена на нападателя си, но според transfermarkt.de той е оценен на 600 хил. евро - цифра, непосилна за 26-кратните шампиони от „Герена“.
 
Иначе Апостолос Велиос може да се похвали с добра визитка с оглед възрастта си. През 2011 г., докато е на 19 години, той прави може би мечтан за него трансфер и позира с фланелката на английския Евертън. „Карамелите“ плащат на Ираклис 300 хил. евро, като уговорката е солунският клуб да получи и още пари при следващ трансфер. Договорът на тарана е за четири години. В началото Велиос рита предимно за втория отбор на Евертън. На 2 април 2011 г. прави дебюта си със синята фланелка срещу Астън Вила (2:2). Вторият сезон е по-силен за Апостолос и той изиграва 13 мача под ръководството на Дейвид Мойс и вкарва 3 гола във Висшата лига.
 
След това идва спад в представянето и съответно кариерата на гърка. „Карамелите“ го дават под наем в Блекпул, а през 2014 г. не му предлагат нов договор и той си тръгва. Велиос подписва с белгийския Лиерс, където също не му върви и отново е пратен под наем, този път в датския Вестселанд. Така се стига до миналото лято, когато родният клуб на нападателя Ираклис му подава ръка, а той се отблагодарява по най-добрия начин и ниже гол след гол. Солунският тим се намира на 9-о място в гръцката Суперлига, което до голяма степен се дължи на головете на Апостолос. 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Pechenqgata
25.12.2015 10:58

Те и преди имаха един дето беше играл в Евертън, ако не се лъжа Силва или нещо подобно... голям куцар беше *joking*

El_Fenomeno_9
24.12.2015 16:58

Е добре ... Искали го Олимпиакос , ПАО , ама нали е ясно , че той там ще е твърда резерва ... Защо си мислите , че млад футболист като него , който на всичко от горе толкова години беше резерва в отборите си ще се реши на такава крачка да отиде пак да търка пейката в някой гръцки гранд с риска повече никога да не влезе във форма ... Аз съм сигурен , че сега той ще търси трансфер в отбор , където на 200% ще е титуляр и ще му бъде дадена гаранция за това , малко се замислете над тия работи и весели празници на всички !

night_wolf1984
24.12.2015 23:29

Прав си,но ако има първенствл и заплата,която повече му харесва*smile*Щото знаем,че българи не е рай..сигурно и за футболистите е така*smile*Все пак и той има избор,инак ще е добре да вземете здрав нападател!!!

FcB189928
24.12.2015 16:53

Обаче май верно...София за вас е пак Париж,пак Париж,пак Париииж !...няма да си играе в Солун,тука ще дойде в България и то не вярвам колко повече да му даваме...от сега ви казвам...няма кво да си вярваме,няма да дойде ! *wink*

Kalinho
24.12.2015 15:34

като физика изглежда доста добре за нападател. Не съм сигурен до каква степен обаче ще може да отговори на високите очаквания към него. А и ако наистина толкова отбори го искат едва ли ще дойде. По - добре да търсим някой ката Дембеле които да е жаден за изява.

AC_Milan_92_45
24.12.2015 13:05

Бе Баркли направо. Ще им дадът Гаджев и Краев, изгодно е.

Chelsea86
24.12.2015 12:51

Не вярвам да го вземем. А както разбрах го искат Олимпиакос и Панатинайкос. Да се преборим с тях за него е почти невъзможно.

kolio_vg
24.12.2015 11:10

Нема си стои там,ми тук ще дойде нещо пак сте се превъзбудили.

MaLkO_LuD94
24.12.2015 12:44

Според transfermarkt.de цената му е от порядъка на 600 хил. евро, която би била непосилна за сините, дори и с новия бюджет за селекция, който се очаква да бъде отпуснат от шефовете на клуба. Медиите в Гърция пък пишат, че той е желан и от грандовете Панатинайкос и Олимпиакос. Успех да дойде без пари *beer*

El_Fenomeno_9
24.12.2015 12:09

Е къде да си стои там в Ираклис ли ... Имам добро предчувствие за този трансфер , защото случайно попаднах на мач на Вестеланд , който наблюдавах срещу Мидтиланд последните 2-3 кръга играха и макар да не вкара ми направи добро впечатление , а и се предполага , че ще "дойде" без пари така че сделката определено си струва да се пробва