И Янко Типсаревич ще участва на турнира в София

14:14
И Янко Типсаревич ще участва на турнира в София
Мъжката тенис асоциация обяви списъка на участниците в в турнира от категория „АТР 250“ Garanti Koza Sofia Open, който ще се проведе от 1 до 7 февруари 2016 г. в София.
 
Достигалият до №8 в световната ранглиста сръбски тенисист Янко Типсаревич също се заяви за участие Носителят на 4 титли на единично се завърна през април на корта след операция. В момента е №407 в световната ранглиста, но влезе в схемата за турнира в България като 39-и в класацията. Това е мястото, което 31-годишният Типсаревич e заемал преди контузията, т. нар. „защитена ранглиста“.
 
Така в София ще видим носители на общо 30 трофея на единично от турнири на Мъжката тенис асоциация. Първите четирима за момента направиха силен сезон през 2015 г. Сънародникът на Типсаревич Виктор Троицки (№22 в класацията на АТР) спечели турнира в Сидни и игра финал в Щутгарт. Испанецът Роберто Баутиста Агут ( №24) направи силен завършек, като игра два поредни финала в зала в Москва и Валенсия.
 
Сънародникът му Гийермо Гарсия-Лопес (№27) триумфира през февруари на турнира в Загреб, чийто наследник се явява Garanti Koza Sofia Open. След това 32-годишният тенисист от Албасете спечели още веднъж на Балканите като взе през април титлата в Букурещ на клей. Така той вече има 5 турнирни победи. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация