Ще направят ли левскарите поредна крачка към групите на Шампионска лига?

18:45
Ще направят ли левскарите поредна крачка към групите на Шампионска лига?
Отборът на българския шампион Левски посреща в мач-реванш от 3-я предварителен кръг на Шампионската лига азербайджанския първенец ФК Баку в сряда вечер. Срещата ще се играе на стадион "Георги Аспарухов" в София от 20:30 часа.

Както е известно първият двубой между двата тима, който се игра на стадион "Тофик Бахрамов" в Баку, завърши без отбелязването на попадение в нито една от двете врати. Шампионите играха съсредоточено в Азербайджан и имаха своите възможности за победа, но нямаха шанс пред гола. Георги Петков пък се превърна в герой за "сините", спасявайки четири много опасни положения пред вратата на своя тим през второто полувреме.

Едва ли Ратко Достанич ще смени постройката на игра на Левски в предстоящия мач и "сините" на вероятно ще играят отново в схема 4-3-3. На вратата ще е Георги Петков, а в защитата ще е изненадващо, ако Веселин Минев, Юсеф Рабех, Елин Топузаков и Живко Миланов не започнат срещата. Единствената промяна при бранителите може да бъде титулярно място за Шакиб Бензукан на десния бек, но това би станало само в случай, че наистина Миланов е пред трансфер в Кьолн.

\"\"

Най-големите проблеми на Левски са в полузащитата. Там двигателят на отбора Владимир Гаджев е аут за шест месеца със скъсани кръстни връзки на коляното, а пък Дарко Тасевски е под голяма въпросителна за предстоящия мач, тъй като македонецът страда от все още неопределена контузия. Вариантите пред Достанич са партньорство между Рашид Тиберканин и Георги Сърмов, и Седрик Бардон да играе като атакуващ полузащитник. Друга възможност е Христо Йовов да бъде използван като втори нападател, докато Бардон да си партнира със Сърмов в центъра. По двете крила се очаква да действат двамата бразилци Жоазиньо и Зе Соареш, тъй като Николай Димитров се намира в ужасно слаба форма и изобщо не заслужава място в стартовите единадесет на "сините".

В нападението на Левски фаворит за титулярно място е Георги Христов, който даде чудесна асистенция на Бардон по време на финала за Суперкупата срещу Литекс в събота. Възможно е обаче, Достанич да държи отново Дениран Ортега да започне на върха на атаката. Нигериецът също така може да бъде използван на фланга, така че няма да е изненада ако и Христов, и Ортега започнат мача като титуляри. Ето и състава на Левски от първия двубой срещу ФК Баку:

Петков, Миланов, Рабех, Топузаков, Минев, Гаджев, Сърмов, Бардон(Генев \'93), Зе Соареш, Йовов(Христов \'73), Дениран Ортега(Н. Димитров \'79).

\"\"

Голямата въпросителна в състава на македонския специалист Гьоко Хаджиевски е дали звездата на тима Фелипе Алмейда Феликс ще бъде готов за игра в реванша на "Герена". Високият бразилски нападател на азерите пострада при сблъсък с Юсеф Рабех в първия мач, който го изрита в главата при опит да изчисти топката в наказателното поле на Левски. След стълкновението Феликс остана на земята няколко минути, след което "кариоката" бе изнесен на носилка. После той е откаран в болница, където не са установени сериозни наранявания. Така до последния момент няма да знаем дали Фелипе Алмейда ще играе срещу българските шампиони. Ето и съставът на ФК Баку от първата среща:

Шарлия, Барбоса, Борец, Батес, Гурбанов(Рамим \'82), Скулич, Алмейда(Батиста \'52), Муджири(Адамия \'69), Перес, Савинов, Солич.

Ден преди двубоя ръководството Левски разпространи съобщение, с което призовава привържениците на отбора, които ще го подкрепят срещу ФК Баку в сряда, да се възползват от предварителната продажба на билети и от възможността да заемат местата си в периода между 18:30 - 20:00 часа, за да се избегне струпването на хора пред касите и входовете в последния момент преди началото на двубоя.

От своят страна Министерството на вътрешните работа съобщи, че столичната полиция, съвместно с други специализирани служби на МВР, ще предприеме решителни и безкомпромисни действия за пресичане на всякакви груби нарушения на обществения ред и вандалски прояви свързани със срещата на Левски с ФК Баку, както в района на спортната зона, така и в целия столичен град.

\"\""Утре ще атакуваме, дори ако се наложи 120 минути, това е мачът на годината за Левски. Нормално е да съм наясно със състава. ФК Баку е сериозен съперник, показах добър футбол в първия мач, имат добри играчи. Ние сме шампион на България и имаме нашите шансове. Надявам се утре феновете отново да ни подкрепят безрезервно. Сега мислим единствено за мача с Баку, а не за евентуалните ни съперници в следващия кръг", заяви преди мача наставникът на Левски Ратко Достанич.

\"\""Важен мач и за двата отбора. Знам колко добър отбор е Левски. Те имат предимство затова, че са домакини, а ние имаме предимство от добрия резултат на наш терен. И ние имаме своите шансове. Готвим се за нещо голямо. Хората си мислеха какъв тим е Баку. Левски е шампион, но и ние сме играли много мачове в Европа със силни отбори и сме вкарвали много голове. Левски има повече опит, но според мен много важна е организацията", заяви наставникът на ФК Баку на брифинга си преди мача.

Българският шампион Левски, след нулевото равенство в първия мач, се нуждае от задължителна победа над ФК Баку в София. Така "сините" ще достигнат до последния кръг преди заветната цел - груповата фаза на Шампионската лига. Да пожелаем успех на шампионите срещу азербайджанския тим и лек жребий за плейофната фаза на надпреварата!

Левски - ФК Баку, 20:30 часа, стадион "Георги Аспарухов"

Главен съдия: Стефан Йоханесон (Швеция)
Асистенти: Стефан Витберг и Магнус Сьоблом (Швеция)

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kras40
05.08.2009 18:55

наи вече желая успех на бьлгарите реалният резолтат е под 2.5 гола мисля че левски ще постигнат минимална победа,относно мача с литекс няма какво да коментираме сега ще излязат по ентосиазирани и мисля че трабва да продьлжим УСПЕХ

Doktorut
05.08.2009 18:46

aivano я си спомни че същата тая година когато играхте с тея отбори Левски леко стигна 1/4 финал за УЕФА. Не е работата само да си играл ами и да си постигнал нещо. Второ нещо гледам не можеш да смяташ...2006 1/4 финал за Уефа...2007 ШЛ...сега сме 2009??? И недей нарича класата на другите отбори случайна, просто някой футболисти ги могат тея работи!!! Излагате се вие защото годините ви без евроуспех се измерват с десетилетия!!!

aivano
05.08.2009 17:44

Кой мислите прееба ЦСКА за ШЛ?"-тъй рече лани Борат на връщане от БЕЛАРУС след последния си "славен"поход?Е И КАКВО КАТО ХОДИХТЕ ДА ГЛЕДАТЕ КАК ИГРАЯТ ГОЛЕМИТЕ?Ами гледайте как ЦСКА играе срещу Ливърпул,Байер и дори Хамбургер и само един случаен гол от 40 метра ни донесе загубата!А питал ли се е някой кога и колко победи имате като гост на ПРОФЕСИОНАЛЕН отбор!
А КАК ВИ СЕ ВИЖДА 4 ГОДИНИ БЕЗ ПОБЕДА В ЕВРОПА-АМИ ПО-ДОБРЕ НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ!!!!!!!!!!!!! *evil* *sick*

nik_kateliev
05.08.2009 16:21

за разлика от вси4ки смотани и злобни 4орбари левски все пак има Шансовете да играе в Шампионска лига. Ами вие смотани 4орбари кво играете ганкеното ли футбол ли кво играете право хоро ли? *joking* само за сбора на село ставате за ядене и пиене.Ае стига ви толкова внимание. *sick* *evil* *smile*

Doktorut
05.08.2009 14:19

aivano кои са тея дето играят срещу отбори от Англия,Германия и Франция бе момче. Много бързо забравихте как гледахте с виснали сополи когато ние играхме в УЕФА и ШЛ. Мача е важен защото гарантира влизане най-малкото в Лига Европа...ще видим ако отсраните Дери какво ще говорите в другия кръг. Недей говори за публики моля ти се...видяхме кой замерва талантите си и почупи половината стадиони в България! Няма по гаменска агитка от чорбарите!!!

aivano
05.08.2009 14:07

Егати стандарта-"това е мача на годината за ЛеФски",но какво да се прави-едни играят мача на годината срещу отбори от Англия,Германия и Франция,а други играят мачовете си на годината срещу азери,словаци,словенци и беларуси и все ги губят,но какво да правиш-СЪДБА!!!!!
Колкото до публиката тя се видя след мача в събота за Суперкупата-потрошени патрулки,РПУ-та,свастики по стените и дрога по джобовете!Призовавам сините фенове-не трошете патрулките-те са купени от Борат с вашите пари,за да не ви закачат полицаите!!!!!!!! *smile* *party* *thumb_up*

KURZAMANUTDFENS
05.08.2009 13:15

нека бият за да натрият на ония смешници носовете че нещо се праат на голямата държава *devil* пък не се виждат кви мизерници са *evil*

berbo_cskarq
05.08.2009 10:48

цскар сам ясно е.този ма4 лефски 6те бие трудно,но 6те бие.баку си пропусна вазмойноста вка6ти и сега 6те играе предпазливо.ма4ат 6те е подобие на цска-дери сити.които не вярва да гледа дове4ера.

torres_228
05.08.2009 09:24

Шшш, Фичо ли си ,къ'в си там.. много си отваряш устата !! Мислиш ли ,че аз няма да запомня повечето коментари на чорбите.. ще ги запомня и после ще ги спукам на лична !!! Така направих и след края на първенството.. Обитак си ти, и спри да обиждаш, бягай от тука, намери си друга занимавка!!

samomanutd
05.08.2009 05:32

единствените който 6е падат са 4ервените меки китки и мизерите

ivo_203
05.08.2009 01:22

ДА НАПЪЛНИЛ ГЕРЕНА И ДА ПОКАЖЕМ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ ОТНОВО КОЯ ПУБЛИКА Е НАЙ-ВЕЛИКАТА..... САМО ЛЕВСКИ.....

pavkata27
05.08.2009 00:28

Fi4o_CskA :Имаш спешна нужда от ЛЕЧЕНИЕ,не се бави и секунда повече,че ще е фатално.Послушай ме

vanco1936
05.08.2009 00:08

Силно се надявам да продължат. Както и за другите другите български отбори. Страх ме е само да не стане някаква издънка както срещу Бате и Жилина. Вече не знам какво да очаквам от българските отбори,но все пак им пожелавам успех, Българин съм няма да се циганя и да ги псувам и ругая

lubo_nemaniq
04.08.2009 23:57

Вие освен да бълвате глупости с друго не може ли да се занимавате?!Един свестен коментар няма тук относно престоящият мач.Да изкажете мнение,да споделите своите очаквания....НЕ!Вие си знаете само едно-враждата между вас е толкова остра и силна,че не ви дава шанса да погледнете реално на нещата.Заяжданията ще продължат и след утрешният мач независимо дали "сините" бият или не.Просто толкова ви е акъла! *sick*

Vratarchety
04.08.2009 23:35

Хахаха ходи се скрий малко аз ли съм селяк *joking*

samomanutd
04.08.2009 23:19

notlike кат те гледам каф си наперен и то без наи вероятно си фен или ан арсенал или на 4елси ,но си твърде тъп на4и си ан 4елси ние ако сме хамави вие сте за б група на бг коато мизерния ти 4елси напраи тва което ние да ми се обади макар 4е тогаа си4ки 6е зн телепатия *sick* *lol*

messibest
04.08.2009 23:16

Пак обърнахте темата на Левски - ЦСКА.И аз съм от ЦСКА и кво?Ама за разлика от повечето лайнарчета тука искам БЪЛГАРСКИЯ ОТБОР да победи.Тка като "сините" фенове хулят ЦСКА и "червените фенове хулят Левски се вижда колко са Българи !Вземете се стегнете и подкрепяйте българското ! *beer*

plamo_85
04.08.2009 23:13

Леле какъв резил ще е, ако Левски отпадне не е истина *lol*

Fi4o_CskA
04.08.2009 23:01

Да се надяваме !!! Ще ми бъде много радостно ,ако ги отстраним тези маймуни ,които си мислят ,че има само един единствен БГ отбор - ЦСКА ... Утре ще им докажем КОЙ Е НАИСТИНА НАЙ-ГОЛЕМИЯ БЪГЛАРСКИ ОТБОР !!! СИЛНО ,СИЛНО СЕ НАДЯВАМ ДА ПРЕГАЗИМ АЗЕРИТЕ И ДА БИЕМ НАПУК НА НЯКОИ ЦСКАРИ !!! Атака ,атака СИНИТЕ в атакаа !! torres_228 6те запомня този коментар и постоянно ще ти го напомням след утрешната ви загуба смешници. Естествено че има само един отбор в бг и той е ЦСКА

Notlike
04.08.2009 22:59

Кои ЦСКА-ри са карабинери бе ? Я изброй някой автомат без заглушител *joking*

samomanutd, аз като гледам, ти май си избрал най-хамавите тимове. Левски и Манчо. ХуаХахухаххуа, то и такива изроди има.

Петролет, ако Левски е отбор с традиции, кон да видя утре *lol*

petrolet
04.08.2009 22:22

Левски е отбор с традиции,отбор с опит във всички турнири,отбор с голяма и прекрасна публика ,и смятам че играчите оценяват сериозността на мача и задарди това ,както и заради публиката ще победят и ще донесът така желаната победа ! *wink*

torres_228
04.08.2009 21:49

Другото ,което е - днес гледах от 16:45 коментара на един редактор от вестник 7 дни спорт по Ринг.Бг ... Та човека бе много реален и знаеше прекасно положението във футбола ни. Според него ,няма да има никакво завладяване на Европа, никакъв поход! Целта е една и тя е "да отървем кожата". Т.е. ,целта е да влезем в групите ,само за да приберем невероятните, за българите 7 100 000 милиона евро ! И на там да става каквото ще ! Много правилно изказване..

torres_228
04.08.2009 21:35

Да се надяваме !!! Ще ми бъде много радостно ,ако ги отстраним тези маймуни ,които си мислят ,че има само един единствен БГ отбор - ЦСКА ... Утре ще им докажем КОЙ Е НАИСТИНА НАЙ-ГОЛЕМИЯ БЪГЛАРСКИ ОТБОР !!! СИЛНО ,СИЛНО СЕ НАДЯВАМ ДА ПРЕГАЗИМ АЗЕРИТЕ И ДА БИЕМ НАПУК НА НЯКОИ ЦСКАРИ !!! Атака ,атака СИНИТЕ в атакаа !!

luni666
04.08.2009 21:28

chelsea18 вие едвам едвам биете слаб отбор на ваш терен ние правим Х на по силен отбор на техен терен

IDIMDI
04.08.2009 21:20

Това ще бъде трудна крачка с оглед показаното на мача с Литекс.Успех на отбора от София.

silvi91
04.08.2009 21:05

"Ще направят ли левскарите поредна крачка към групите на Шампионска лига?" Да се надяваме , че ДА *beer*

Docker
04.08.2009 20:58

Айде наште.Само Левски София.Дтискаме ви палци,бийте тия рендета.

dunavec__
04.08.2009 20:54

Реалният резултат е нещо от порядъка 2-0 или 3-1 за Левски. Разликата в класите е очевидна. За това обаче трябва да се вкарват изгодните положения, които неминуемо ще изникнат пред играчите на Левски. Не ги ли вкарат става лошо... единствено те могат да си направят мача труден. Не мисля, че Баку може да изненада с каквото и да било българския отбор дори и да играят на 150% вижда се просто, че са умрели риби и ако играят в бг първенството ще са по средата на таблицата.

samomanutd
04.08.2009 20:48

4е то и цска са турци ина4е турското първенство никак не е ло6о с тюран и елано

dunavec__
04.08.2009 20:45

Който подкрепя Баку е турчин! Азерите също се смятат за турци и говорят турски диалект.
*devil*

omonigotemile
04.08.2009 20:16

Оставете го тоя челси да си избива комплексите *joking* Да ви напомня само на цесекарчетата, че преди две седмици насред София се посрамихте като завършихте 1-1 с Интер Баку (които определено са по-слаби от ФК Баку *wink*)

samomanutd
04.08.2009 20:11

меси бест тва е 6ото сам свикнал на англ да пи6а а тук е само на кирилица така4е траи

samomanutd
04.08.2009 20:10

chelsea18 ти си сме6ник ве ти си и стра6но тъп ние напраихме 0:0 на техен терен и ги превасхождам ве малоумен педал и са 6е ги бием ве говнио а вие на ва6 едва и след тва садиата ни изтърва 2 гола ако не е съдиата с кой 6е се извините ве съ6тата работа в 4елси секи сезон ви тупаме и пак сте мн отбворени а само да те питам ти на 8 -7 годинкили си 4е си толко прост и гнусен педал

messibest
04.08.2009 20:08

samomanutd я си поправи правописните грешки,че нещо немога да те разбера и напиши на ново..Виждам те "кУф" си селянин с готиното обръщение "ве".Такова нещо използват само дивите селяни,същавременно и ти.Пък и много ги обичам такива като тебе путковци на 14-15 години дет си имат е боксче в джоба и са много силни,всъщност мисля,че и на един мач Левски - ЦСКА не си стъпвал защото те виждам къв си лайнар компютърен боец *wink*

chelsea18
04.08.2009 20:06

samomanutd смешник ние бихме 1-0 вие прайте 0-0 *joking* Кой не може да бие ? Ебахти ти си на най паляшките тбори фен бе ГОВЕДО ! Ясен си ми боклук *lol*

samomanutd
04.08.2009 20:03

6е то4им кур в арабски гъз след тва и в свински *sick* *joking*

omonigotemile
04.08.2009 20:03

То е ясно, че утре половината цесекари ще стискат палци Левски да се провали, но има и свестни фенове на този отбор. Имам доста приятели от ЦСКА и ги уважавам, защото те подкрепят бг отборите в Европа! Но идиоти като този челси" и светослав тодороффф много...

samomanutd
04.08.2009 19:59

еи 4орба траи ве единственото което 6е викаме е 4е ги бихме вие сте мн жалки ве гледайте се не моете да биете дери сити ве путки пак тоя година 6е ви тупаме и 6е викате е има6е ззасада chelsea18 путак ти осе6та6 лис е куф си жалък ве пука6 се от завист мръсна 4орба (фингер) ако те вида 6те реамажа от бои

shitfyyy
04.08.2009 19:50

Левски ще смачка тия смешници. UltraBlueHool Rlzzzzz *wink*

chelsea18
04.08.2009 19:28

ще видим кво ще говорите утре след мача :]]]]]]]]]]]]]] *joking*

UltraBlueHool
04.08.2009 19:26

Минимална победа утре 1-0 според мене.Иначе за всички еничари от Чорбаспорт ще им кажа че има Господ.Със здраве и успех на всички български отбори.

hardc0re__
04.08.2009 19:25

затворихме устата на чорбарите сега ще го направим и с арабите точен резултат 2-0 нямя да ни се опрът

KILLna7
04.08.2009 19:23

Chelsea chelsea... жалък си като отбора на който си му фен . *joking* Ако не беше баце Роман да вземе тоя средняшки отбор да му купи и некой и друг пенсионер да станат по-добри щяха да се радват сигурно от чемпионшип как преди години имали късмет да отстранят левски... Майка му може да не е вратар ,а нападател ,зашото много пропуски прави *stop* А за мача Левски се видя че е по-класния отбор, но то и предишните години бяха по-класния отбор но малоумни грешки и пропуски ни лишиха от уникални шансове .Успех на всички БЪЛГАРСКИ ОТБОРИ .

Rosomax
04.08.2009 19:14

2:0 за левски тия няя са проблемни за шампиона на българия

Vratarchety
04.08.2009 19:06

dunavec_ брато защо се мъчиш те се чувстват и се радват ,че им викаш турци ! Кеф ги е ,че псуват България . Как може да има такива педалски същества немога да разбера ! МАХАЙТЕ СЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

sliva90
04.08.2009 19:01

колко пъти трябва да помоля свине да не пишат че замирисва на кочина и не се търпи миризмата *evil*

dunavec__
04.08.2009 18:53

после що сме паднали под турско робство... азерите и те са турци.
Паднали сме заради ей такива като оня дебелак дучето/димитър ангелов/ предатели мръсни, а днес четох че и един друг боклук светослав петров пожелавал успех на Баку ?!? Това какво значи, че от Левски трябва да пожелаят успех на Дери Сити ли ? Нямат край мръсните предатели в България!

Kawaguchi
04.08.2009 18:51

Шведска тройка, а... *smile* А дано да им "свирят" по правилата *wink*

dunavec__
04.08.2009 18:51

Само погледнете по форумите за азерите и в клиповете в ютуб... там
те не псуват просто Левски, а всички българи... но явно цесекарите не
усещат, че като се подмазват на азерите... за ония няма разлика от кой
отбор си...щом си българин те псуват!