Ван Гаал: Страх ме е от уволнение

10:21
Ван Гаал: Страх ме е от уволнение
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис Ван Гаал призна, че се страхува от това да бъде уволнен, ако в най-скоро време отборът не подобри резултатите си.

Вчера червените дяволи загубиха с 1:2 домакинството си на Норич Сити от Висшата лига и записаха трета поредна загуба във всички турнири.

"Разбира се, че е възможно да бъда уволнен и това ме тревожи.  Знам, че доверието в един мениджър е много важно. Когато губиш мачове, доверието намалява. Това се случва в този момент. Не мога да си затворя очите за този факт. Такъв е светът на футбола. Знам това, бордът го знае, моите играчи го знаят също. Не сме свикнали на подобни ситуации, защото обичайно печелим. Затова периодът е труден. Не съм убеден, че една смяна на мениджъра може да донесе директно успех, но това е моето мнение. Може би то не е интересно. Дали клубът ще застане зад мен? Да, така мисля. В този свят обаче никога не знаеш нищо", сподели Ван Гаал на брифинга след поражението от канарчетата. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

valeri777
21.12.2015 10:10

Мисля че сър Алекс трябва да се намеси вече! Не го ли боли че империята която е създал бива буквално разрушена за две-три години.Да се върне за година със Гигси помощник треньор и да се възроди всичко . Единствено на Раян Гигс играчите ще имат респект ,това е легенда на отбора ! Вижте форумите на Ман.Юнайтед всички са за тотална промяна на ръководството и против изсичането на дърветата във полза на Гааловите тетрадки . Вън вън и вън

Amateur1878
21.12.2015 10:15

Това би бил най-добрият вариант, приятел. САФ да се завърне този сезон до края като помощник-треньор и да има само козметични намеси в работата на Гигс. Един вид, да е пускаме Гигс директно в дълбоката вода, а да има все пак и ментор зад гърба си. Където трябва да му казва ДА или НЕ. И така за половин сезон, за да може от следващият Гигс вече да е тотално сам и да води отбора. Това би бил най-добрият вариант, но не виждам как може да стане.

toh3u
20.12.2015 17:39

Само да не дойде онова "специалното" недоразумение, което след 2 сезона и разваля всеки отбор.На Ман Ю им трябва някой за постоянно, да ги стабилизира и да градят после.Ван Гал е прехвален, да си ходи.

bojkt
20.12.2015 15:46

абе попринцип и в играчите има вина. Последните мачове игратя доста юноши и играчи до 21, че не са на нивото на по-опитните играчи - не са, ама те даже и желание за игра не показват. Няма как като си с 6 игачи до 21, с 3 или 4 юноши (мисля че така беше в мача с Волсбург) да искаш чудеса. Тук пак стигаме и до треньора, защо не е купил опитни и класни играчи, а даде сумати пари за младоци. Ясно е и че доста от титулярите са контузени, ама когато играят нещата хич не се променят. Вижда се, че се гради нов отбор с доста перспективни играчи, ама за да се развиват тия играчи трябва тряньора да се намерси. Аз от както ван Гаал е в отбора не съм видял отбора да играе с настроение, визия, острота, бързина и атрактивност, може би освен 4-5 мача предният сезон, а този-нещата са трагични. Че има бойкот е ясно, не може такива футболисти да имаш, които да са достатъчно мотивирани от заплати и условия, а да играят като Бербатов навренето, едвам, едвам да потичкват през терена. ЛВГ отдавна е изпуснал доверието на футболистите и нормално с тези резултати. Някой долу беше писал че му трябвало 3години на ван Гаал да направи отбора шампион.... Е това ако не е наглост. В отбори от калибъра на Ман Юн и парите, които се инвестират , няма кой да го чака 3 години да му унижават отбора във всички турнири и току виж на 3тата година станат шампиони. С тая и игра и след 23 години няма да станат шампиони, а тая игра вече сезон и половина не се променя и не вярвам, че в следващият сезон и половина ще се промени. Пък и не му отива на треньор с толкова опит и трофей и вече футболисти, които сам си ги е купувал и искал, да му трябват 3 сезона за нещо повече от топ 4.... Треньор трябва да е някой сърцат, които ще взима всичко присърце, изповядващ атрактивен футбол, някой като Клопп и Симеоне, ама те и двамата са заети, така че Гигс е перфектен, като ще компенсира опита с желание и хъс...

Amateur1878
20.12.2015 20:58

Съгласявам се в някаква степен. Но в крайна сметка Бербатов беше взет за рекордна сума не за да се показва само в големите мачове (макар че с Блекбърн какъв голям мач беше!?), а да вкарва постоянно - срещу големи, срещу малки. Пример: Ван Перси! Ето с такава идея дойде и Бербо при нас. Не дойде с някакъв трансфер от 10-15млн. паунда със статута на играч, от който нищо сериозно не се очаква, а точно обратното - рекордната покупка да ниже в мач след мач. Една победа над вечният съперник винаги действа подобаващо на духа на отбора. Така или иначе и треньора. На играча го видяхме как се отразява - отново с непостоянство и със спад във формата като цяло. Дори да си призная честно, предпочитах да не вкара 3 гола на Ливърпуул, а да вкара 3 гола в още три мача. Аз лично съм на обратното мнение относно многото голове през сезона и единият на финал в ШЛ. Лично според мен, постоянството в играта на един играч много по-добре му се отразява, отколкото ако направи някакво моментно избухване, макар и на финал в ШЛ или хеттрик срещу вечен съперник. Едно е всяка седмица да си под светлината на прожекторите, друго е в един мач. Мое мнение просто. Така или иначе, изобщо не дискутирам решението на САФ да го остави извън състава за финала, а да предпочете Оуен. Това така и си остава огромна загадка за мен. Не защото е българин, а защото в крайна сметка това ти беше голмайстора на отбора, пък било то и с много голове в два мача. Разсъждавам от чисто футболна гледна точка. Колкото до Бейл - ясно е, че неговите 100млн. не се оправдават по никакъв начин на терена. Финансово с продажби на тениски - да. Но футболно - изобщо.

Ecclesiastic
20.12.2015 20:26

Донякъде си прав, но има и нещо друго. Казваш половината голове на Бербатов са в два мача - но кои са те? Хеттрик срещу Ливърпул как се отразява на играча и на духа на отбора като цяло? Има хора за важните мачове, има хора и за мачове срещу втората половина на таблицата. Броя голове невинаги отразява значимостта им. Дет се вика всеки би жертвал 20-те си гола за сезона срещу 1 гол на финала в ШЛ. Нещо такова се случва и с Бейл в момента - пресен пример от днес 4 гола срещу 9 от Райо, но къде е в големите мачове ?

Amateur1878
20.12.2015 20:01

Не че нещо, но къде отива Ван Перси? Все си мисля, че за единият си силен сезон при нас вкара повече от Бербатов. Поправи ме ако греша. Също така, от 20-те гола на Бербатов във въпросният сезон, 8 му бяха в два мача - Блекбърн (ако не се лъжа) и Ливърпуул. През останалото време - непостоянност. На нас не ни трябваше човек, който да вкарва осем гола в два мача, а да вкарва шест гола в осем мача. Какъвто беше Чичарито резервата. И заради това Бербо загуби титулярното си място, резонно. И в нашите теми те виждам, че лепиш етикети кой е фен на отбора и кой не е. Сега отново говориш за морал и национални стойности и хвърляш епитети като "комплексиран червей". Не знам откъде идва това самочувствие и тази злоба в теб към всички, които не са на твоето мнение. Но истината е, че Бербо просто не беше за нас. Беше изключително непостоянен и заради и си замина безславно. Учеше Гигс и Скоулс как да играят, караше се на всички, че не му подавали и пр. и пр. Хубаво, българин си, пробваш се да защитаваш българското, но нека пък и не бъдем слепи. Бербатов се показа като един играч, който все си мислеше, че е недооценен и че имаше конспирация срещу него. Освен онези наставления към опитните ни играчи, ще ти дам примерът и с трансфера му във Фулъм каква простотия направи (на Юве и Фиорентина), така и с поведението му срещу Сърбия с националният ни отбор (когато просто си излезе от терена), както и с поведението му сега в Гърция. Да мислим даден човек за велик само понеже е българин не е правилно според мен. А това не те прави повече или по-малко българин, повярвай ми. За юношите ни и представянето им съм абсолютно съгласен с теб, но това не е причина да обиждаш хора. Човекът така ги вижда нещата, така ги е споделил. И аз не съм съгласен с него, но не съм тръгнал да го наричам червей и какви ли не друго глупости.

Man7united
20.12.2015 17:25

Защо говориш такива глупости, най-малко не те ли е срам Бербатов е от твоята националност и беше сигурно последния успешен нападател на Юнайтед с толкова рекорди за този отбор и пак го тропаш комплексиран червей. 2ро юношите си играят доста добре, а точно 1вия отбор освен Мемфис, Смолинг и Марсиал, които се оптиват да направят нещо освен да подават назад топката. Другите само я връщат с тъпите си явни, скучни пасчета. На тоя хал сме единствено и само заради Ван Гаал, сметни щом и Мата почна да връща назад без никаква идея и мисъл.

rimlianin
20.12.2015 15:33

Аз лично очаквах много повече от Ван Гаал , нито някаква игра показват нито пък има резултати , според мен правилното решение е да го оставят до края на сезона каквото направи ,и след това смяна

bojkt
20.12.2015 13:30

мен ме е страх да не те оставят....

petko9305
20.12.2015 12:26

Мениджърът, има изграден план за подготвянето на отбора за бъдещи успехи.
Той самият го е казал още в началото "трябват ми 3 години за да направя супер отбор"
Досега дори 2 години не изминаха, а ние очакваме чудеса.
Философията на ЛВГ е такава, че просто трябва време.
Това е като при първото управление на велосипед без без помощните колела. В началото е трудно, но после изведнъж става магия и вече е супер лесно.
Именно това е философията на ЛВГ, да ги тренира максимално и да ги научи да владеят топката, та след време владеенето на топката да им бъде нещо като естествено и вродено.
Но за всичко това просто трябва време и най-вече доверие в ЛВГ.
Според мен проблемът е в играчите, а не в ЛВГ, защото аз съм 1000 % сигурен, че дори Гуардиола да дойде пак ще бъдем слаби освен ако не му дадат едни 300-400 млн. за трансфери с които да замени половината отбор с наистина класни и технични играчи.
Така, че аз заставам твърдо за ЛВГ и дано не го уволнят защото по-добре няма да стане.
Просто играчите трябва да е осъзнаят и да започват да слушат ЛВГ, а не да реват.

lubomirsb
20.12.2015 19:45

Може и да си прав. Има обаче едно нещо, което не пасва на отбора. Това е Юнайтед, който винаги е в челните места. Взимаш готов силен отбор и го правиш да играе зле, редейки пъзели. Ок след 3 години на теория може и да има резултати, но какво ще коства това на марката Юнайтед ? Загубени милиони, загубени хиляди фенове, общо взето спад във всеки един аспект. Тази стратегия е вървежна да вземеш отбор в средата на таблицата и да го направиш претендент. Представи си Ван Гаал да вземе сега Байерн , да ги закове на 4то място със същите оправдания. Как ще изглежда това ? Логично ли е ? Продаде много добри футболисти , взе и много добри. Това което обаче се вижда, е че играчите които взе играха по-добре в старите си отбори. Играчите ни преди идването му играха по-добре отколкото сега. Тактиката на Мойс с безброй безсмислени центрирания създаваше някакво напрежение и мачовете бяха интересни за гледане. Сега заспивам на няколко пъти. Не ми е интересно да ги гледам. Последните мачове не ги гледам. И не съм само аз. Ето това вече е голям проблем. Отделно големите имена във футбола няма да дойдат при треньор който прави добрите играчи да изглеждат слаби. Мата, Ерера са изкючително класни и креативни играчи. На терена изглеждат като два дънера, които ги вее вятъра , много други подобни сравнения с играчите ни в момента. Като цяло, предпочитам да падаме с някой друг треньор.

durduland
20.12.2015 13:01

Няма смисъл да се продължава- очевидно е, че играчите не му вярват и не искат да играят при него. Може и да си прав, че философията му един ден може и да донесе резултати, но вчера се видя,че играчите му правят бойкот. Предишните мачове може и да го нямаше- но вчера за мен те го бойкотираха

sensea
20.12.2015 11:55

Имам усещане ,че в МЮ тече бойкот подобен на този в Челси....

Amateur1878
20.12.2015 15:18

Нещо не успях да те разбера. Искаш да кажеш, че Ван Гаал е бил апатичен към отбора понеже е видял, че го бойкотират ли!? Ние така смотано не играем от последните шест мача, приятел. Играем така откакто Ван Гаал дойде при нас. И играем еднообразно по този смотан начин от сезон и половина. Другите отбори вече разбраха как да ни бият като шкембе в плет и го правят. Просто ни хванаха цаката: знаят, че все си цъкаме пасчетата, беззъби сме срещу техните защите заради тези пасчета, а контра-атаките ни не могат да изненадат и костенурка. За сметка на това, обаче - супер зле сме като ДРГИЯТ отбор направи бърза контра-атака и ни нашари с голове. И така и става! Последните шест месеца са резлтат на подобряването на другите отбори и застоят при нас. А колкото до апатията на Ван Гаал (предполагам това си имал предвид) - той за сезон и половина все така малоумно и неразбиращо си гледа. Все пише! Независимо какво се случва на терена, той все така си гледа тъпо и все си пише в тефтера. Цяла тропическа гора са изсякли, за да му осигурят толкова хартия. Така че и неговият поглед не е нещо ново за нас. Но просто ми стана странно, че не му стана неудобно да гледа помощника си да надъхва играчите, а той да стои и да драска. Както го е написал ECCLESIASTIC - Ван Гаал може да е БИЛ добър треньор преди 9-10 години, но футболът е коренно променен. А Ван Гаал показа, че е неспособен да се промени. Показа го и сега с Юнайтед.

El_Fenomeno_9
20.12.2015 14:44

Първо казваш няма бойкот ала бала , после се "питаш" следното защо "треньора си стои, гледа тъпо и пише нещо в тефтера." ?? Коя причина ти се вижда нормална един треньор да изглежда , че не му пука изобщо за играчите му и то треньор , който е "известен" като не от най - отвеяните ... По същия начин течеше и периода на Капело в Русия , просто това са страхотни треньори , които поради една или друга причина "губят интерес" към отборите си

ICO_SNAKSA
20.12.2015 12:36

Напълно съм съгласен с теб

Amateur1878
20.12.2015 12:09

Не, приятел. Няма бойкот. При вас можеше да се говори за бойкот понеже този сезон най-добрите ви играчи супер съмнително спряха да играят и "загубиха форма". Това може да е бойкот и съм почти сигурен, че е. Докато при нас, миналата година печелехне мачове с по 1-2 положения, този сезон е една идея по-зле. Но не е някакъв... как да кажа, огромен спяд във формата на играчите. А не е като да нямаме силни и класни играчи. Никой не може да ме убеди, че Ерера, Мата, Рууни, Марсиал, Фелайни, Депай, Швайнщайгер, Шнайдерлин са толкова слаби играчи, че не могат да отправят един опасен удар към вратата на противника. Не, тук не говорим за бойкоти и слаби играчи. Говорим за слабо ръководене на отбора и смотана тактика. Говорим за погрешно закупуване на някои играчи. Говорим за погрешно продаване на някои играчи. Говорим и за това, че се пръснаха толкова много пари, а феновете на Юнайтед отново дискутираме как ни трябва половин отбор при положение, че играчи като Ерера и Фелайни търкат скамейката - следователно, говорим за небалансираност на отбора след изхарчени 250млн. паунда. Все неща, които са чисто треньорски. Доскоро бях търпелив, уж до края на сезона и пр., но просто с Ван Гаал няма да го бъде. Вчера помощник-треньора (Гигс) отива на тъч-линията да пляска и дава наставления, а треньора си стои, гледа тъпо и пише нещо в тефтера. И това при ситуация, в която нямаме победа от 6 мача и записваме трета поредна загуба, като последните две са от изпадащи отбора, та единият и на наш терен ни го наби. И пак стои и си пише нещо! Е не става! Да се маха, за да не стигаме до вашето ниво в момента (не се обиждай, не го казвам с цел заяждане). Не е нужно да се сринем до 14-то място, за да се усетим, че няма да го бъде с Ван Гаал след година и половина и наляти 250млн. паунда.

Ecclesiastic
20.12.2015 11:44

Добър треньор, но отказва да си отвори очите за съвременния футбол. Преди години имаше вариант да печелиш със защита, но днес 7 удара във вратата за 4 мача си е просто трагедия. Освен това вече никой не е готов да чака 3-4 години някой да изгражда методично година по година част от отбора, а и това е предизвикателството на треньорската професия (особено в МЮ). Не бих казал, че вече не заслужава кредит на доверие, просто трябва на всяка цена да превъзмогне егото си и да разбере, че философията му остаря, а и е мъка за гледане.