"Насила бутат Левски за шампион, а те не могат"

09:45
"Насила бутат Левски за шампион, а те не могат"
Бившият футболист и ръководител в ЦСКА и Литекс Драголюб Симонович даде своята гледна точка за ситуацията в  българския футбол пред "Тема спорт".

"Наистина ли мислите, че има за какво да се влиза в детайли, или всичко е ясно? Мачът във вторник за Купата в Ловеч и отмененият гол на Гаджев нямат нищо общо с този за първенство. В първата среща имаше грешки и в полза на Литекс, и в полза на Левски. А на "Герена" бе съвсем различно. Познавам Георги Йорданов, защото е кумец на Илиян Василев, който беше с мен в Сливен и ЦСКА. Според мен той е честен човек и не става въпрос за някаква корупция, подкуп или нещо такова. По-скоро върху него е бил оказан сериозен натиск. Просто преди мача му е било казано или подсказано, че Левски трябва да спечели на всяка цена. Без да обиждам футболистите на сините, но те не са виновни, че някой насила иска да ги направи шампиони, а те не могат. Ако от 14 декември до Коледа всеки ден играят Литекс и Левски, и в първата минута се свири дузпа за столичани и се даде червен картон за оранжевите, Люпко пак ще ги бие всеки ден. И аз да бях на мястото на Стойчо Стоилов щях да направя същото, защото това трябва да се спре, не може да продължава така. Собственикът на Лудогорец (б.р. - Кирил Домусчиев) също излезе и се изказа. За него не може да кажеш, че е фен на Литекс, нали имаше декларации. Този човек не е глупав. Той не излезе да защити Литекс, а просто му е ясно какво го чака него пролетта. Всички знаем, че се прави всичко възможно Левски да стане шампион. Ако мачът на "Герена" беше продължил, второто полувреме щяха да дадат още 2-3 дузпи. Тази среща нямаше да завърши по никакъв друг начин освен с победа на Левски", каза Симонович и продължи за евентуално изваждане на Литекс.

"Много лесно махате отборите от "А" група. Накрая ще искат да извадят и Лудогорец. Ще остане само Наджи Шенсой и той ще бие Левски и ще стане шампион", каза сърбинът и попита къде е Боби Михайлов. "Знае ли някой къде е този?"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sliva90
16.12.2015 16:48

за всичко мога да се съглася но 10 пъти гледам на запис мача и за 2 ситуации мога да поспоря Не мога да видя фал на БЕДОЯ срещу вратаря и ситуацията с ГАДЖЕВ който скача за висока топка и играч на ЛИТЕКС идва отзад .Няма как да скочиш за топката с прилепнали ръце към тялото .Когато има удар с ръка с умисъл е ми то си личи от движението .А тук и 10 пъти да го гледам се вижда че играча от ЛИТЕКС скача много ниско и се удря отдолу в лакатя на ГАДЖЕВ

nasran_chorbar
16.12.2015 16:39

Това е просто демо колко може да е тъп един човек, който като по чудо е играл в тези 2 противни отбора. Хубавото е, че лесно се пресяват и слабоумните в коментарите.

sundza
16.12.2015 15:02

Ти пък кой беше, бе?! Писна ми от знайни и незнайни собственици и бивши "звезди" като тебе да правят анализ на неща, от които са на светлинни години. Шушляк.

futbolista_rs
16.12.2015 14:21

Търсеше се от доста време един такъв мач, че президентчета и недоброжелатели да започнат с конспиративните си теории. Няколко години подред съдийството не пречеше на домуса и сега започна с изказванията. ЦСКА и те на принципа не е важно да сме добре, но и Вие да сте зле.... Винаги е имало такива мачове и винаги ще има. Винаги е имало хора с претенции и винаги ще има, затова нека си говорят.

DuX4o0
16.12.2015 13:58

Как решиха,че от един скандален мач,бутат Левски да стане шампион ? Тия хора наблюдавали ли са съдийството на мачовете на Левски в първия полусезон ? Пхах ! *smile*

RoSKo0o0
16.12.2015 12:29

Стига глупости, бе! Кой ни бута за шампион? Те от ръководството казват, че няма да се борим за титлата поне още няколко сезона, те бутали ги... аман от омразата ви!

UnitedRules
16.12.2015 11:55

Абсолютна пародия *lol* *lol* Да не се обиждат феновете на българския футбол (каквото е останало от него де), но това е пълен цирк *lol* *lol* *lol* *smile*) Но каквато ни е държавата, такъв ни е и футболът. Циркаджиии. За съжаление не виждам скоро български играч от ранга на Стоичков, Костадинов, Балъков, Бербатов, Стилиян Петров... няма да има близките 10-20 години, а за отбор поне от ранга на Бате Борисов, който редовно да влиза в групите на ШЛ .... никога никога *smile*)

crazy_rabbit
16.12.2015 10:25

Хич не ги харесвам Левски, ама в тоя случай, това са глупости ! Единствените грешки в полза на Левски са липсата на картон за Гаджев и липсвата на картон за Бедоя за постоянните провокации. И двата червени картона ги има, и макар и ситуацията при дузпата да беше куриозна, такава имаше !

Goveb_Stadoakan
17.12.2015 00:12

Ти май сериозно си вярваш*ball**referee**cards*

Chelsea86
16.12.2015 13:23

Май ти трябва да разгледаш ситуациите по-внимателно и то поне 10 пъти. Първо - Минев бута Асприля, защото задържа топката и пречи да се изпълни нарушението. Тук максимума е жълт и беше даден. Второ - първия червен... Бьорн настига Бедоя и го фаулира + няколко ритника. Ако си пуснеш записа ще видиш, че след нарушенито първо Бьорн прави няколко крачки към Бедоя и го бута леко, след това бутане Бедоя реагира и следва второ по-силно бутане при което Бедоя пада. Чист червен картон. Трето - Удара на Гаджев може да бъде свирен като жълт и като червен според зависи от съдията. Вероятно следиш ВЛ и виждаш колко често има удари с лакти в лицата и главите, но изгонените играчи се броят на пръсти. Като добавим, че първи Гаджев стига и играе с топката, а играча на Литекс се натриса точно в него. Четвърто - Никакво нарушение срещу вратаря на Литекс. Кристално се вижда от повторенията. Бедоя дори не закача вратаря. Всъщност вратаря се опита да изпроси нарушение и жълт на Бедоя. Но като видя, че симулацията му нямаше желания ефект се изправи много бързо. Точно заради това Бедоя отиде да иска обяснение от съдията и беше ударен от защитника на Литекс. Като добавим и нарушението срещу Гаджев в наказателното, което си беше чиста дузпа, то не виждам за какво ревете... Значи тримата най-добри български рефери в последните години се изказаха, че съдията е свирил според правилата, но нали вие тука сте експерти по-всичко...

crazy_rabbit
16.12.2015 13:14

За Гаджев спор няма, ама Минев с всичките си 40 кила да бутне Асприля, не може да го събори така *wink*

aa2
16.12.2015 12:08

Приятелю...разгледай всички ситуации по-внимателно.Първо положението с Минев - не се различава с много от положението на Бьорн?Да, може би това на Бьорн е малко по-грубо, но там и Бедоя си го търсеше, докато при Минев чисто и просто бе проява на агресия.После удара на Гаджев в лицето на защитника на Литекс - 1000%-ов червен картон, а дори не бе дадено нарушение.После положението за 2-рия червен - нарушение срещу вратаря на Литекс което дори не е свирено...Е, извинявай, ама тва става за 45 минути футбол, това е прекалено дори за най-корумпираното първенство в света!!!