Николай Костов заформя сериозна чистка в Ботев

09:34
Николай Костов заформя сериозна чистка в Ботев
Сериозна чистка в Ботев Пловдив ще бъде направена през зимата. На "Коматево" планират да се разделят с общо между 10 до 12 футболисти, разбра "7 дни спорт".

В момента професионални договори с клуба имат цели 32-ма футболисти. След като треньорът Николай Костов пое отбора, той огледа внимателно целия наличен потенциал, за да може да прецени на кои футболисти ще разчита след нова година.

Още преди време разкрихме, че специалистът реши под негово ръководство по време на тренировките да се готвят 20 полеви играчи плюс вратарите, които не влизат в тази бройка. Затова треньорът ще окастри сериозно състава. Целта на жълто-черните е след привличането на нови попълнения през зимата групата, с която ще разполага специалистът, да наброява 25-26 футболисти.

До този момент имаше яснота за трима играчи, с които Ботев със сигурност иска да се раздели. Това са Нико Варела и нападателите Димитър Алексиев и Жоел Чибамба, за когото разкриха, че в момента кара проби във Виетнам. По наша информация сред останалите, които попадат в списъка за раздяла, попадат няколко от младоците, които имат професионални договори с клуба, а те не са малко. Според запознати сред играчите, с които жълто-черните евентуално ще се разделят, фигурират имената на Никола Марин, Християн Казаков, Наско Милев, Рангел Игнатов и Вальо Томов. Очаква се с жълто-черните да се раздели Орлин Старокин.

Сред тези, които ще си тръгнат от "Коматево" вероятно ще има и един-двама от по-опитните играчи. Не е изключено поне някои от младоците да подсилят третодивизионни клубове, където същевременно ще се обиграват. Сред възможните им дестинации е Несебър, а не е изключено някои да преминат и в Септември София.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация