Рууни: Пак ще вземем титлата на Ливърпул

10:58
Рууни: Пак ще вземем титлата на Ливърпул
Кристиано Роналдо си тръгна, Уейн Рууни е топзвездата на Манчестър Юнайтед. В това интервю той говори за новия сезон, Челси, собствените му планове и Манчестър Сити. Според него "гражданите" са събрали добри играчи, но все още не са силен отбор. Нападателят на "червените дяволи" даде интервю за Томас Бьокер от "Кикер", поместено в "7 дни спорт".

- В неделя се започва, мистър Рууни. Играете с Челси и можете да защитите първия си трофей - "Къмюнити Шийлд". Колко важен е този мач?

- Винаги е важно, когато играем с Челси. Също толкова важно е да почнем добре сезона. Това е мач за Суперкупата и нашата победа ще бъде ясен знак към съперниците ни.

- Първите ви мачове в лигата са лесни - с Бирмингам, Бърнли и Уигън. Смятате ли, че ще направите добър старт? В предишните години не успяхте.

- Надявам се. През 2007 и 2008 г. не играхме добре в началото (б.р. само една победа в първите 4 мача). Че съперниците са слаби, не означава, че можем да играем несериозно.

- Ако отново станете шампиони, ще ви е за четвърти път поред. Никой клуб не е постигал това от създаването на Висшата лига. По-специална мотивация ли е тази възможност за вас? Защото, ако го сторите, ще имате 19 титли, с една повече от Ливърпул.


- Би било голям успех, наистина голям успех. Дано се получи.

- ... и голямо удовлетворение за вас, бившия играч на Евертън.

- Естествено. Не само Евертън и Ливърпул са големи съперници, ние и Ливърпул също играем винаги на нож. Ще бъде много добре, ако отново им вземем титлата под носа.

- Кое ви е по-важно - титлата в Англия или купата от Шампионската лига?

- И двете. Но да бъда честен: Висшата лига ми е по-скъпа, защото е най-силното първенство на света.

- Поглед към съперника ви в неделя Челси. Мислите ли, че Карло Анчелоти ще продължи успехите на Гуус Хидинк или отборът ще се върне към времето на Сколари?

- В началото на сезона никога не се знае какво ще се случи. Трудно е да сравняваш новите с предшествениците им, но без съмнение Анчелоти е добър и опитен треньор. Може да помогне на Челси.

- Там капитанът на бундестима Михаел Балак започва четвъртия си сезон. Колко добър е той според вас?

- За мен Балак все още е футболист от световна класа. Ще отида по-далеч - той е един от най-силните играчи за последните 10 години. Ще се наложи и този сезон.

- Челси, Ливърпул и може би Арсенал са най-големите ви съперници. Вярвате ли, че Манчестър Сити ще вдигне класата си и Голямата четворка ще стане голяма петица?

- Трудно ми е да кажа. Купиха много играчи, но ще им трябва време, докато ги обиграят.

- Те не са просто някакви играчи, а звезди като Адебайор и Тевес.

- Абсолютно. Манчестър Сити ще направи всичко възможно, за да се изкачи най-горе.

- Вашият тим загуби Кристиано Роналдо. Предстои ли голяма промяна в Юнайтед?


- Най-вероятно. Загубихме дори двама играчи, нека не забравяме Тевес, но все още имаме добър отбор и ще го докажем.

- Кой конкретно ще запълни дупката?


- Както казах, имаме куп добри момчета и невероятен дух. Всеки може да го замести.

- Тъй като играете от много време, често се забравя, че сте млад - само на 23 г. Гледате ли на себе си като на лидер?


- Не съм сигурен дали това се нарича точно така, но е вярно, че съм във Висшата лига от 16-годишен. Събрах много опит и опитвам да го предавам на младите.

- На "Ауди Къп" участваха 4 отбора и много футболисти. Кой от тях е най-добрият според вас?

- Един от най-добрите не се появи - Франк Рибери. Той е класа. Рикелме от Бока също ми харесва.

- Говорихме за младостта ви. Договорът ви изтича през 2012 г, но ще останете ли и след това? Можете ли да си представите цял живот в Юнайтед като Райън Гигс?

- Като малък гледах Гигси по телевизията, а сега съм в един отбор с него. Това е фантастично. Да, защо не? Не виждам причина да напускам, харесва ми тук и гледам с надежда към бъдещето.

- Още един поглед към националния отбор. Англия пропусна европейското, но сега е напът да се класира на световното. Докъде ще стигнете там?

- Първо ни трябва още една точка, за да сме сигурни. Ще я вземем. Такъв турнир винаги е дълъг и труден. Мога да кажа само, че ще направим всичко възможно да стигнем далеч.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kardona
12.08.2009 12:29

silvi91, силве батковото, как челси няма да е в топ 4?? това за първи път някой го казва някъде. Просто е не сериозно. Първо Челси върви нагоре със всеки изминал сезон. Второ не продаде нито един от играчите си. Взе нов тренер. Абрамович(този който дава много пари в отборо) все още си е собственик на Челси. Аз съм склонен да мисля, че Ливърпул и Арсенал ще бъдат изритани от топ 4 тази година, просто този отбор на ЛИвърпул е меко казано смешен за Арсенал няма какво да говоря, можеби след време ще направят нещо, но докато Ман и Челси ги има това няма как да сране- а това означава, че Арсенал никога няма да направи нещо знчимо в ШЛ и ВЛ *joking*

silvi91
06.08.2009 17:44

FlyingSteps Челси тази година ме съмняват дали ще са на 4-то място 1.Юнайтед 2.Ливера.3.Арсенал та дори и Евертън може да ги изместят , торрес_288 а ти що не си видиш Бенаьон красавеца или Шкъртел ли който и да е ?!? Шрек ... просто няма какво да кажете защото той е 1 от най - добрите *wink*

ZR
05.08.2009 17:11

bigred81 ти занасяш ли се. Нюкасъл изтърваха 12 точки преднина пред Юнайтед и завършиха втори 1996та. Блекбърн изпадна 3 сезона след като спечели титлата - явно добре им се е отразила *joking* А да заявите че Ливърпул няма да са в борбата за титлата е чисто и просто - НЕСЕРИОЗНО

samomanutd
04.08.2009 19:46

не съм съгласен с рууни кви ги дрънка ливърпул даже няам да са в борбата за титлата
*devil*

bigred81
04.08.2009 17:37

*joking* даже и Блекбърн и Нюкясъл успяха да спе4елят ВЛ,а великите Ливърпул се канят ве4е 20 години ,след още толкова ще празнуват половин век от последната си титла

samomanutd
04.08.2009 17:25

абе педал я не му викай 6рек ве а ина4е не се притесняям сяка година казвате 4е 6е я земете (4елси) ма накрая се млите за 2 място
1.Ман Юн
2.4елси
3.Арсенал
4.Евертън
тва е топ 4 тая година

jakos
04.08.2009 14:41

YNWA_NIKITA Тва YNWA маи не му знаеш истинското значение щом си си го сложила за потребитилско име YNWA-YOU NEVER WON ANITHYNG

TigerJK
04.08.2009 14:39

ливърпул никога не са печелили английската висша лига *joking* те са по-зле и от литекс

YNWA_NIKITA
04.08.2009 14:18

Някой беше казал "Мечтите са безплатни" - тази година Ман Ю ще гледат отблизо борбата за титлата просто Фъргюсън взе да се изчерпва. Не те взеха титлата а Ливърпул им я дадоха но втори пат подараци няма да има.You`ll never walk alone

DuFkaTa
04.08.2009 13:40

Кога пък Ливърпъл са печелили тази титла че да бъде тяхна *wink*

Cris_7
04.08.2009 13:24

Шрек ,Шрек ,ама тая година Шрек ще ви набутва голове *devil* Айдее МАН УТД Тази година пак сме шампиони ! *wink*

Bat_Vane
04.08.2009 13:05

Ще вземеш моя дедовец в твоя задник !

phpret
04.08.2009 12:53

Челси ще вземат чесания.Ман.Ю трябва да играят с юношите,та Абрамчовците да имат някакъв шанс.А Ливърпул ще станат шампиони когато Литекс станат,тоест никога. *sick*

Go6oSeXa
04.08.2009 12:02

аме дано Манчестър да си я вземат пак ... А сега като ще играят за суперкупата ме подсеща че идват големите Х *joking*

torres_228
04.08.2009 11:53

Брей ,голям оптимист се падна тоя Рууни... хаха, ще видим Шрек ! *joking*

FlyingSteps
04.08.2009 11:38

Шрекче .... Челси ще я вземат колкото да не ми се иска *wink*

TigerJK
04.08.2009 11:18

тия от 7дни спорт не знаят ли, че "мистър" се превежда "господин" *joking*