Пламен Константинов: Имаме шансове за Рио

10:20
Пламен Константинов: Имаме шансове за Рио
„Очаква ни един изключително тежък турнир, но аз вярвам, че нашият отбор има своите шансове", заяви селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов на днешната среща "Пътят към Рио", която се проведе в сградата на Европейската конфедерация - CEV. В събитието участие взеха участниците в предстоящите квалификации за игрите в Бразилия догодина.
 
Новият президент на европейската централа Александър Боричич приветства гостите и им обеща, че ще се бори за увеличаването на отборите от Стария континент в олимпийските квоти. Сърбинът изрази мнение, че е несправедливо толкова силни отбори да се борят за едно-единствено място заради настоящия регламент. Предложението му бе подкрепено и от шефа на Международната федерация д-р Ари Граса, който също бе на церемонията. Той е убеден, че именно в Европа трябва да бъде базата на световния волейбол.
 
Пламен Константинов бе сред петимата треньори на осемте отбора за олимпийската квалификация в Берлин. Другите, които уважиха събитието, бяха Никола Гръбич (Сърбия), Стефан Антига (Полша), Доминик Байенс (Белгия) и Туомас Самуелво (Финландия).
 
„Очаква ни един изключително тежък турнир, но аз вярвам, че нашият отбор има своите шансове. Пожелавам успех на всички и се надявам квотата в Германия да спечели най-добрият, а не най-късметлийският отбор”, заяви Константинов на официалната церемония, която завърши със самба, изпълнен от две бразилки. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация