Пулев: Амбицията ми е в края на 2016 да се бия за важен шампионски пояс

12:49
Пулев: Амбицията ми е в края на 2016 да се бия за важен шампионски пояс
Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев сподели, че е очаквал по-сериозна съпротива от вчерашния си опонент Морис Харис. Кобрата постигна светкавична победа с нокаут над американеца. Българинът изяви амбиция в края на следващата година да достигне до двубой за някой важен шампионски пояс.

"Благодаря на всички българи! На тези, които дойдоха тук, в Хамбург и ме подкрепиха лично. Но и на всички, които бяха духом с мен и ми стискаха палци пред екрана. Бях отлично подготвен, както тактически, така и физически. Щастлив съм, че успях да съхраня ръката си, която все още не е напълно възстановена и същевременно да постигна категорична победа", бяха първите думи на Кубрат.

"Очаквах много по-голям отпор от страна на противника. Към края на 2016 г. амбицията ми е да атакувам някой от важните шампионски пояси. Точно кой, предстои да разберем в следващите месеци", добави нашето момче, който планира да се качи отново на ринга в началото на пролетта, а следващата седмица се завръща в България, за да открие официално боксовата си академия в София.

Това бе 22-рата победа за Пулев и неговият 12-и нокаут, които той постигна навръх хубав празник у нас като Свети Сава. Кубрат боксира със специално ушитите му от "Адидас" патриотични ръкавици в бяло, зелено и червено, които бяха готови още преди година за сблъсъка с Владимир Кличко, но тогава той не получи разрешение да се изправи в битката за световната титла с тях.

Този нокаут е и най-бързият за Кобрата измежду всичките му предишни като професионалист.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация