Марица си връща нападател от Арда

14:11
Марица си връща нападател от Арда
Марица си връща обратно в отбора нападателя Мурад Мустафа, който досега играеше в трето дивизионния Арда Кърджали, съобщи старши треньорът Манол Георгиев.

20-годишният футболист изкара пробен период по време на подготвителния лагер на кършиякалии в Ракитово и най-вероятно ще остане в отбора за новия шампионат в Югоизточната "В" група. Мурад е оставил добри впечатления с изявите си. Таранът вкара един от головете за Марица в последната им контрола – срещу Гигант (Съединение), освен това бе много активен на терена. Мурад Мустафа е възпитаник на детско-юношеската школа на Марица и преминава през всички гарнитури, преди да отиде да играе в Арда.

Той е от набор 1989 набор, от същото котило футболисти от които са Пламен Крачунов, Владимир Байрев, Рангел Абушев и Цветан Йотов. Ако бъде картотекиран за новия сезон Мурад ще бъде четвъртото ново попълнение на Марица, което дойде в Кършияка през лятото. "Жълто-синият" екип облякоха досегашният атакуващ халф на Свиленград Ирфан Юсеинов – Арфата, също възпитаник на Марица, нападателят на Марек - Райчо Танев, защитникът Асен Вълков от тима на Хасково.

Други 8 талантливи юноши от продуктивната детско-юношеската школа в Кършияка също вече са в представителния отбор на Марица. Старши треньорът на жълто-сините Манол Георгиев взе 4 момчета от набор 1992 и 3-ма от набор 1991-ви на планинската подготовка. Новите имена в мъжки отбор са доскорошните 16-17-годишни юноши младша възраст – халфовете Иван Кържев и Денис Хасан, защитникът Найден Рашков и атакуващият халф Георги Бабунов. Компания им правят с година по-големите от тях – халфът Божидар Василев, нападателят Амет Стоянов и вратарят Георги Аргилашки и юношеският национал Стефан Стефанов.

Последните четирима са познати имена още от миналия сезон в "Б" група, когато също попадаха в състава на Манол Георгиев. В скоро време се очаква тренировки с мъжкия тим да започнат и други двама вратари от школата - Димитър Арнаудов и Димитър Георгиев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Dagoberty
03.08.2009 16:33

*sad* Голяма школа има Марица,жалко,че всяка година си продаваме талантите и не можем да направим боеспособен отбор.Тази година сме във В група,но заслужава ме поне да играем в Б групата.Наистина много жалко

Kawaguchi
03.08.2009 15:46

Е тва вече засенчи трансфера на Роналдо *lol* Мурад Мустафа в Марица *joking*