Кличко и Фюри ще се бият отново догодина

11:00
Кличко и Фюри ще се бият отново догодина
Bладимир Кличко и Тайсън Фюри ще се срещнат отново на ринга догодина. Това обеща детронираният хегемон в тежка категория след сензационната загуба. 39-годишният украинец сдаде трите си пояса на британския претендент пред близо 60 000 фенове на стадион “Есприт Арена”.
 
Непосредствено след загубата Кличко не отговори дали ще има реванш. Впоследствие обаче той заяви категорично, че ще има нов бой с 206-сантиметровия гигант.
 
“Загубих битката, но боецът е все още в мен. Скоро ще решим кога и къде ще се проведе реваншът”, каза легендарният боксьор, който властваше в тежка категория в продължение на 9 години, 7 месеца и 8 дни. За тази близо декада той направи цели 18 успешни защити на трите си световни титли, включително и срещу нашия Кубрат Пулев.
 
Единственият трофей, който нямаше, бе притежание на брат му Виталий. След оттеглянето му Владимир си постави за цел да обедини четирите най-големи пояса, но Фюри го лиши и от неговите. Сега по ирония на съдбата именно “пациентът”, когото д-р Стоманения чук обеща да излекува, може да стане супершампион.
 
Няколко часа след триумфа в Дюселдорф Деонтай Уайлдър отправи неофициално предложение към Фюри. Американският шампион на Световния боксов съвет написа в социалната мрежа туитър “Фюри, ще се видим”. 30-годишният Уайлдър има 35 победи, 34 от които след нокаут. Преди двайсетина дни колоритният британец коментира, че шампионът на WBC се страхува от него. Какво ли би казал сега, след като вече и той е световен първенец.
 
Иначе Фюри изненадващо смени тона към Кличко след победата. След като в продължение на няколко месеца той заливаше с обиди и подигравки съперника си, сега демонстрира уважение към него.
 
“Всичко това беше една игра на думи. Владимир е велик шампион и аз ще бъда щастлив, ако направя и наполовина от това, което той успя. Мисля, че той направи добър мач, успя да пласира няколко тежки удара, но явно това не беше неговата вечер”, предположи петият британец със световна титла в тежка категория след Боб Фицсимънс, Ленъкс Люис, Франк Бруно и Дейвид Хей.
 
Новият шампион на Международната боксова федерация, Международната боксова организация и Световната боксова асоциация е готов за реванш.
 
“Аз съм боец и обичам да приемам предизвикателства. Искам да стана велик шампион и за това съм готов да го направим отново.
 
Никой не знае какво ще стане на реванша. Единственото, което мога да кажа, е че ще бъде експлозивно”, закани се новата британска звезда, който е уверен, че с победата му над Кличко започва нова ера в бокса.
 
“Аз ще бъда най-харизматичният шампион в тежка категория след Мохамед Али. Винаги съм знаел, че ще спечеля. От самото начало. Кличко също знаеше, видях го в очите му. Хората от щаба му също знаеха, че ще му отнема титлите. Постигнах всичко това с помощта на Бог, който начерта моя път и всеки завой по него, всяка една крачка ме отведоха до тук”, продължи в емоционалното си изказване Фюри, който в събота вечер записа своята 25-а победа поред на професионалния ринг.
 
Преди две години той бе много близо до бой срещу Кубрат Пулев, но в последния момент се отказа. Тогава настоящият шампион се оправда, че му предлагали несериозно малко пари от агенцията на Кобрата “Зауерланд”.
 
Наскоро пък треньорът и чичо на Тайсън - Питър Фюри, изрази съжаление за отказания мач срещу българина.
 
“Ако бяхме приели тогава, щеше той да спечели претендентското място и вече да е световен шампион”, каза преди около две седмици чичото, който сега пък е убеден, че Кличко няма никакъв шанс за реванша.
 
“Няма проблем да се бият отново, но изходът от мача е ясен. Тайсън тепърва ще става
 
още по-добър. Това бе първият голям тест за него и той премина през него. Аз обаче съм убеден, че боксовите му умения ще се развият още, да не говорим за психиката, която му помогна изключително в този мач”, коментира Питър Фюри.
 
Бащата на новия шампион - Джон, пък е уверен, че наследникът му може да е номер 1 в тежка категория още 20 години. Лежалият в затвора за брутален побой британец нападна словесно репортерите на мача.
 
“Всички вие го подценявахте, но сгрешихте, ясно ли ви е?!”, изкрещя щастливият баща.
 
Бившият световен шампион Дейвид Хей, който обяви, че се завръща на ринга, също коментира шокиращия мач в туитър.
 
“Кличко няма да използва клаузата за реванш, защото вече е приключил за бокса.” Хей бе претендент за титлите на украинеца през 2009 г., но загуби по точки.
 
Най-именитият британски боксьор Ленъкс Люис пък е убеден, че повече няма да има такава дълга хегемония в тежка категория. Според легендата успехът на Фюри ще върне живота в дивизията, който бил позамрял.
 
Люис бе в ролята на репортер за германската телевизия RTL и интервюира боксьорите след мача. През 1999 г. той спечели сблъсъка с Ивендър Холифийлд за обединяване на трите най-големи пояса. От 2007 г. бе въведена и титлата на Световната боксова организация като 4-а най-важна и съответно задължителна за определяне на супершампион. Люис е на мнение, че треньорският щаб на Кличко не е свършил достатъчно добра работа.
 
Приятелката на Пулев също не пропусна да се заяде с поваления шампион. Попфолк изпълнителката посъветва украинеца да смени химията, която ползва, защото сегашната била менте.
 
Тайсън Фюри ще получи около 7,5 милион евро по договора си за мача с Владимир Кличко. Лъвският пай от 22,5 млн. очаквано отиват у бившия вече шампион.
 
Отделно обаче британецът ще си докара още 1 милион от букмейкър. Новият шампион се похвали, че е заложил за себе си 200 000 британски лири и според средните коефициенти ще получи около пет пъти повече.
 
От водещ букмейкър признаха, че победата на Фюри му е донесла загуба в шестцифрен размер.
 
Британецът разкри, че ще отпразнува победата в тесен семеен кръг с храна и алкохол. Ексцентричният шампион демонстрира и певчески умения секунди след мача. Той грабна микрофона и изпя на съпругата си Парис популярната балада на рокбандата “Аеросмит” от филма “Титаник”. 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bilyan86
30.11.2015 13:03

АРМАГЕДОН е филма , о драги ми редактори*cool*

sdw
30.11.2015 11:36

В една страница има 3 теми за Кличко,всичките са различни!