Стоичков обеща - пот и дисциплина за Съндаунс

10:36
Стоичков обеща - пот и дисциплина за Съндаунс
Много работа, пот и дисциплина. С тази закана Христо Стоичков стартира седмицата, в която ще дебютира като треньор на Мамелъди Съндаунс в първенството на ЮАР. Първият мач на Камата е в събота от 21:15 часа българско време срещу новака в дивизията Мпумаланга Блек Ейсис, съобщава "Труд".

"Вярвам в здравата работа, организацията извън и на терена - каза кавалерът на "Златната топка". - Горд съм, че ще бъде треньор в ЮАР точно преди Световното първенство догодина. Удоволствието не е само за мен като чужденец. Всичките ми футболисти се надяват да покажат най-доброто, за да бъдат поканени в националния отбор за мондиала. За място борбата ще бъде жестока и ще продължи през целия сезон. Мотивацията сега ще е значително по-голяма."

Стоичков добави, че не обръща голямо внимание на загубите в предсезонните контроли.

"Истинският тест започва със старта на сезона - продължи Камата. - Наблюдавах внимателно изявите на първия ни съперник в приятелските мачове. Разузнал съм ги. Остава още една седмица, за да настроя отбора за първия двубой."

В ЮАР опитаха да оневинят последната загуба на Мамелъди с лошото време. Но Стоичков забрани: "Последното нещо, което може да бъде оправдание за един треньор, е времето. То е еднакво за двата отбора. След последната контрола съм доволен и вярвам в добрия и успешен сезон."

Стоичков подписа договор за 1 година със Съндаунс, а президентът на клуба е най-богатият тъмнокож в страната.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

tedino
03.08.2009 16:05

Камата,ще им покаже откъде изгрява слънцето!

beastt
03.08.2009 15:09

нормално да се изпотят все пак това е Африка хаха, предлагам на Ицето да ги пусне да гонят дивеч, които хванат по голям дивеч, те ще са титуляри *smile*