Перес реши: Бенитес е пътник

12:01
Перес реши: Бенитес е пътник
Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е решил да уволни треньора Рафаел Бенитес, съобщава "Марка".

Босът на белия балет има една дилема пред себе си. И тя е дали договорът на Рафа да бъде разтрогнат още сега или да се чака до края на сезона.

Както е известно, Бенитес е в обтегнати отношения с голяма част от футболистите на Реал и най-вече с лидера на отбора Кристиано Роналдо.

Вчера Кралския клуб загуби катастрофално "Ел Класико" срещу Барселона с 0:4 и вече изостава с 6 точки от каталунците във временното класиране.

Очаква се през следващата седмица ръководството на клуба да проведе редица срещи с футболисти и хора от спортно-техническия щаб, за да се прецени как трябва да се действа.

В Испания прогнозират, че има вероятност изненадващо на "Бернабеу" да се завърне Карло Анчелоти, който водеше отбора до края на миналия сезон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sdw
23.11.2015 08:42

Ако е вярно това и Анчелоти се завърне ще бъда безкрайно доволен.Не просот за махането на Бенитес,а като цяло татко карло е голям!

MU121
22.11.2015 18:12

Аз не виждам смисъл в това да слуша някой друг как да си нареди състава, ако снощи някой друг му е редил състава неговата глава пада. Ако той си е редил състава и бяха били никой копче няма да му каже дори и да не се е подчинил. Но при загуба и в двата случая го отнася. Няма логика да му казва някой какво да прави и той да изпълнява.

Matteo_Poker
22.11.2015 17:57

Бенитез като че ли не избра състава си ,който той иска,а не президента.Въобще може би само при Моуриньо при останалите нещата се контролират от президента.В такава атмосфера,натиск върху Бенитез няма да остане много начело на отбора.

crip1
22.11.2015 17:41

Аз все още не мога да си обясня каква беше схемата снощи и изобщо какво подобие на футбол.Защитата в почти всички случаи беше събрана на топка в единия край на полето, другия край изцяло празен.Халфова линия въобще нямаше.Само играчи на Барса си разцъкваха спокойно там.Интересна работа.

atanaz7
22.11.2015 17:37

Бенитес тръгна с нагласата да промени отбора, просто методите му не се нравят на никого от футболистите до феновете. За този малък период от време той изгуби своето мнение, заменяйки го с това на другите (В началото твърдеше, че Роналдо не е най-добрият, после беше един от най-добрите, и накрая стана най-добрият - казвам го като пример. Така изгуби връзка с лидерите още преди да е започнал сезона.) Въобще цялата му настойка за Реал се оказа грешна - иска да промени един готов отбор, само че не успя да го промени, а го разби. Отборът прилича на един разграден двор, пълна бъркотия. РАФА АУТ !!!
ХАЛА МАДРИД !! *smile*

bacardy_breezer
22.11.2015 17:19

Анчелоти е човек с достойнство, не е Георги Дерменджиев. Те го изритаха като куче, подиграха се с него и сега очакват да се върне... и да го уволнят пак след 1-2 слаби мача хахаха

LosBlancos7
28.11.2015 14:00

Самият Анчелоти заяви в интервю наскоро,че би се върнал в Реал с голямо удоволствие.

stefanBG111
22.11.2015 15:29

Обвинявате Бенитес, но той ли е главната причина за състоянието в което се намирате. Има много причини и една от тях е Перес, после някой от играчите, може би ги тресе звездоманията, всеки се помисли за звезда там и твърде голямата зависимост от Роналдо, приличате на Аржентина, които имат страхотни играчи, но разчитат Меси да им прави цялата игра, и от това страда отбора ви, другите не поемат отговорността, а чакат Роналдо да направи нещо и другото някои от феновете при една загуба започват да ревът все едно е краят на света, приемете че загубите са част от тази игра. Нямате и изграден стил и модел за развитие, Перес е направил и добри неща за Реал, но е време да си ходи.

ComsteR
22.11.2015 16:14

Виж реално за атаката, нямаше на кой да се разчита преди мача с Севиля, Хамес,Бейл и Бензо бяха контузени, и нашият прехвърли Роналдо 9-ка, заради което португалеца е тотално неутрализиран.

ComsteR
22.11.2015 16:11

Барса има стил, защото философията им е такава, въпреки че в момента играят доста по-атакуващ и директен футбол от времето на Рийкард и Гуардиола, нищо не се е промени в постройката и типично 4-3-3 или 4-3-1-2(Анри,Ето'о и Анри-Ибрахимович) след тях се мина само на 4-3-3 с Вия,Санчез и Педро сега са Неймар и Суарез. Дава се и време на треньорите, от 2007 до сега, Рийкард,Пеп,Тито Бог да го прости, Мартино и Енрике. При нас е точно обратното, Пелегрини,Рамос,Шустер,Моу,Карлето и Бенитес, от които двама дефанзивни, и двама тотален провал, под ръководството на Моу когато спечелихме Ла Лига, изповядвахме невероятен футбол, както и при Карлето, бърз, динамичен и атакуващ футбол. В момента играем качетано, вкараме гол и се уси*аме, вкарат ли ни два се препариме, за мен той е виновник ако не на 100% то поне на 50%.

sundza
22.11.2015 15:49

Стилът го няма, защото колко треньора се смениха за последните години?! Лумпена Перес кой треньор остави на спокойствие да наложи стила си?! Барса защо има стил? Не водят с нужда и без нужда и кой да е на Камп ноу, нали?

sundza
22.11.2015 14:29

Ако искаме да вземем нещо от този сезон Бенитес трябва да си тръгне сега, веднага. Проблемът не е в това, че не става за този отбор. Проблемът е, че беше очевидно и единствения, който не го проумя, беше Перес( и няколко новородени фенчета на Реал, за които неразбирането на футбола поне е обяснимо). Въпросът е не дали, а кога ще си тръгне Бенитес? Не дали, а кога ще си тръгне Перес, който бавни и методично унищожава институцията Реал Мадрид с болните си виждания и пагубни решения, кое от кое по-малоумни. Не можеш да сменяш доказани и работещи треньори само за да си вдигаш рейтинга преди следващите избори. И не ми е ясно кой го избира отново след всяка негова поредна простотия. Ако тези двамата не освободят постовете си, ще ни се налага да продължаваме да честитим на Барса след всяко дерби и края на всеки сезон.

mitko1010
22.11.2015 13:24

Имах някаква вяра, че с този треньор ще успеем да постигнем нещо значително. Луис Енрике дойде в Барса от Селта. Отначало и той имаше проблеми, но с течение на времето се поправиха и Барселона спечели Шампионска лига. Мислех, че ще се случи нещо такова при Рафаел Бенитес. Ръководните органи в клуба решават дали да го оставят на чело, но ще е най- хубаво, ако си върнат Анчелоти. При евентуално негово завръщане играчите ще придобият стимул и желание за игра, каквито не се виждаха във вчерашния мач с Барса. Бенитес ще си отиде, дано успее да постигне нещо с някой отбор, но стана ясно, че Реал не е за него. Назначаването му беше недоразумение, което трябва да се поправи възможно най- бързо.

Matteo_Poker
22.11.2015 13:23

И президента трябва да е пътник.Така няма никога да изградят отбор,тактика,начин на игра и т.н.Ако имат претенции някои играчи(както се пише в друга тема или Аз(Роналдо) или Бенитез) и да си ходят.Не може да зависи отбора от един играч.НЕ искам Реал Мадрид да зависи от Роналдо.Да го продадат по-бързо.Някои ще ми кажат много съм взел на вътре загубата,имало още мачове и прочие....Ако са бойкотирали мача,АКО повтарям защо не искаха да махнат президента,след като президента махна Анчелоти?Някои играчи(може би същите) казаха,че ще им липсва треньора ???

MU121
22.11.2015 13:19

Бенитес не бе желан от самото начало,така че всяка загуба или равен ще е предлог за махането му. Перез за да остане на поста си ще се съобразява с мнението на другите. Ако Барса бяха паднали със същия резултат дали щеше да се говори за оставка на Енрике. На някои играчи като не им се играе за даден треньор да сядат на пейката,ще се намери кой да играе. Някой забравят че клубовете са над всеки за феновете, те са фенове на клуба а не на собственици,треньори играчи,чистачи и всякакви заплатаджии в клуба.

Redbula
22.11.2015 13:01

Бенитез го е доказал че с топ отбор не може да спечели нищо.На него му дайте срядняк или слабак и ще се справи ,но топ отбор..... има 2 отличия с топ отбори и то когато бяха най-слаби с Челси и с Ливерпул. Ако отбора е силен(както с Реал) не може да се справи *wink*

Amateur1878
22.11.2015 12:38

Феновете на Реал да ме поправят, но нима и Моуриньо не тръгна с някаква разгромна загуба от Барселона преди време? Не помня точно какъв беше резултата, а тогава хем Моуриньо имаше доста играчи, които си бяха в най-силните години. И плюете Бенитес, но нима си мислите, че е лесно да се ръководи отбор, пълен само с големи имена и които се състезават помежду си кой е по-по-най?

Според мен и само според мен проблемът на Реал не е в треньора, а в модела на самият отбор. Купуване, купуване и пак купуване на звезди, звезди и пак звезди. Карло Анчелоти не успя да спечели Примера, Моуриньо пък не успя дори финал на ШЛ да играе с Реал. И то имаха на разположение какви играчи и то в най-добрите им години - говоря за Касияс, Пепе, Рамос, Марсело и, разбира се, най-вече Роналдо. За пореден път се показа Реал колко са зависими от португалеца и просто не знам как ще му намерят дори наполовина толкова добър заместник.

Така че като външен наблюдател си мисля, че не треньорите на Реал са виновни. Виновно е ръководството и, разбира се, допускането на тази голяма зависимост от Роналдо. Което, разбира се, води до неспобност на отбора да се вдигне и да обръща резултати, когато португалеца е неутрализиран, контузен или няма ден. Ако ще и САФ да ви дойде като треньор, пак не може да ви помогне докато не се промени политиката на Перес.

Но както и да е. Една загуба, била тя и толкова разгромна от вечният съперник не мисля, че е толкова фатална. Само шест точки е разликата и нищо не е загубено. Но бъдещето на Реал изобщо не ми се струва светло предвид скорошното (до 1-2 сезона) напускане на Роналдо.

ComsteR
22.11.2015 16:25

Съгласен! Перез е силно недолюбван заради продажбите на Йозил и Ди Мария.

Amateur1878
22.11.2015 16:21

Убеден съм, че си прав относно Бенитес (предполагам, той е Бузките? *smile* ). Отново повтарям (за ей такива неподготвени като тоя Ел Феномено) - не твърдя, че Бенитес е светата вода ненапита. За слабото представяне на един отбор винаги и треньорът носи вина. Написал съм вече в каква връзка съм го написал. Избягвам да коментирам теми на други отбори, но понякога си заслужава. Факт е, че имате доста млади и смело мога да кажа, доста талантливи играчи. Но винаги съм го твърдял и не целя заяждане: в Реал младите и талантливи играчи нямат бъдеще. Едно е да привлечеш млад талант, друго е да го наложиш. И ето тук идва главното ми несъгласие с това, че политиката ви е добра - ще се появи някой маркетингов продукт на тяхната позиция, този продукт ще бъде закупен за страховита сума и ще се започне машината за правене на пари. Хамес сега е на мода, но не се знае кой ще се появи след европейското. Ди Мария очебийно се чувстваше добре при вас, но се взе сто-милионният Бейл, за да го дублира. От какъв зор? Преспокойно можеше да се заложи на някой от младите таланти именно. Ето за такива изцепки имам предвид. За тези (според мен) грешки говоря. Но както и да е. Както написах, не ви следя отбора изкъсо, за да давам компетентно мнение, но това ми прави впечатление през годините.

ComsteR
22.11.2015 15:53

Като цяло съм съгласен с теб но, Бузките имат доста вина за състоянието на отбора, направи от Роналдо централен нападател без гол последните 5 мача. Кроос го очаквам да е ляво крило, като в мача със Севиля. А относно политиката не е толкова грешна в последните години, работи се усилено по привличането на млади таланти, Асенсио,Йодегард,Вайехо и Майорал. Отбора е пълен с млади играчи, Данило,Иско,Ковачич,Кроос,Хесе,Черишев,Начо,Карахал,Варан и Хамес, ясно е че сега също е най-подходящия момент за продажба на Роналдо, и използването на средствата от него за закупуването на Азар или Ройс. Рамос и Пепе също не са първа младост и докато има един евентуален заместник на Пепе, на Рамос няма такъв все още а трябва да има, една типична 9-ка също трябва. Дедо Перез няма подаде оставка и е ясно, до 2017 е на поста, но реално няма конкурент на поста си което е лошата новина. А за да има, кандидатът трябва да внесе 60 милиона евро. *joking*

Amateur1878
22.11.2015 15:25

Не обичам да сравнявам треньори, приятел. Всеки треньор със своето си. Просто казвам, че не само Бенитес изпитва трудности с обуздаването на разглезените звезди. Както, всъщност, всеки треньор би изпитал и Реал са уволнявали къде-къде по-добри треньори. Да не говорим, че за мен политиката на уволняване на треньор след един (или по-малко) сезон е изцяло грешна, но това е друг въпрос. haldir, не ви следя чак толкова отблизо, за да ви знам играта. Този сезон дори и един мач не съм ви изгледал, включително и вчерашният. Убеден съм, че си прав да се ядосваш на Бетнитес. Не казвам и че е точният треньор за вас или че е някакъв гений в треньорството. В никакъв случай. Просто казвам, че не е единственият, който изпитва трудности. А относно стилът му на игра и пр. и на мен не ми харесва. Не е като да не е печелил трофеи, но все пак.

RMRM7
22.11.2015 13:16

Кой казва,че Моуриньо е по-добър треньор от Бенитес? и двамата са едни и същи,даже единия е преводач и владее повече езици,затова пък взима повече пари,ако завърши и медицина и от лекар няма да има нужда,както и да е,прав си за ръководството, ако намериш треньор като Анчелоти,не трябва да го изпускаш и толкова.

123321
22.11.2015 13:02

Единствената разгромна загуба на Моуриньо срещу Барса бе още в първия му сезон начело на Реал.Причината да си тръгне бе нулевия му сезон и скандалите м/у него и футболистите на Реал.

haldir
22.11.2015 12:55

Не става въпрос за едната загуба , а за това как се водят мачовете.Направо ми е странно как тези 2 загуби дойдоха чак сега.От началото на сезона се получава едно и също : повеждаме в резултата и хоп айде да се върнем малко назад и да чакаме някоя контра.С тези футболисти с които разполага отбора в момента това е просто смешно , ясно се видя в мачовете с Атлетико , Севиля и Селта повеждаме играем много добре и вместо да "убием" съперника ние се връщаме в по-задни позиций и треперим до самия край.Ясно е че политиката на Перес е във вреда на отбора , за него по-важното е продаването на артикули , отколкото това отбора да върви напред.А колкото до изброените треньори и Моу и Карлето са доста над "сегашния".Каквито и постижения да има Рафата се вижда , че не е за такъв отбор , просто стилът му не пасва.

john_doe
22.11.2015 12:36

тея лигльовци не си намериха треньор

lilikoli
22.11.2015 12:34

айде една загуба и смяна на треньора и 300 милиона за нови играчи типично за РМ *erm*

haldir
22.11.2015 12:33

То беше ясно , че с него няма да спечелим нищо.Жалкото е че изпуснахме треньор , като Клоп за сметка на този.А в момента с изключение на Анчелоти няма друг свободен треньор , който би паснал на отбора.

barca_samuraj
22.11.2015 12:28

Най- голямото ви нещастие се казва Перез, докато не го разкарате ще гледате таблицата от второто място.

haldir
22.11.2015 12:37

Много си прав , ама явно ще трябва да го търпим до деня в който сам реши да се оттегли , а за съжаление това няма да е скоро!!

crip1
22.11.2015 12:13

Не би имало по голямо щастие от това да видя отново Карлето начело.Но не мисля, че това ще стане за съжаление.

fedya
22.11.2015 12:10

Хахаха , нали уж беше най-дорият трениор който са имали

MaLkO_LuD94
22.11.2015 12:05

Това е треньор който не можеш да респектира тези играчи следователно НЕ СТАВА *thumb_up* Ако беше Клоп нещата в момента може би щяха да са различни

kibo1992
22.11.2015 18:04

Ама Клоп не го даваме *lol*