Официално: България е аут от Олимпийските игри в Рио по щанги

15:11
Официално: България е аут от Олимпийските игри в Рио по щанги
Очакваното решение за отстраняване на тима на България по вдигане на тежести от Олимпийските игри в Рио 2016 бе взето тази сутрин от Изпълнителния комитет на Международната федерация по вдигане на тежести (IWF), който заседава в Хюстън. Отборът ни е изваден заради многобройни нарушения на антидопинговите правила.
 
Както е известно, през март тази година 11 състезатели от националния ни отбор дадоха положителни допинг проби преди Европейското първенство в Тбилиси.
 
Освен наши щангсти, на Игрите в Рио догодина няма да бъдат допуснати състезатели от Хондурас, Панама, Гватемала, Сиера Леоне и Таджикистан, а Румъния е лишена от една квота, също заради допинг нарушения. Заради случилото се тази година Българската федерация по вдигане на тежести подготвя специална дългосрочна стратегия за работа с децата и против употребата на допинг. Ще има по-строги мерки за борба с употребата на забранени медикаменти. Новата стратегия предвижда подписването на договори за поемане на по-голяма отговорност от страна на клубовете и на самите състезатели, които вече сами да плащат глобите при евентуални нарушения. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

titan25
20.11.2015 15:56

Края ни като световна сила в щангите започна когато Абаджиев отказа да раздели златните медалите с ш*баните руснаци на олимпиадата в Сеул през 1988.От тогава не спряха да ни тормозят,докато не ни съсипаха тотално.