Константинов: Програмата ни за олимпийската квалификация е скандална

14:24
Константинов: Програмата ни за олимпийската квалификация е скандална
„Отборите на олимпийска квалификация трябва да са в равни условия. Програмата ни в Германия от 5 мача за 5 дни е скандална”, това каза селекционерът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов.
 
Константинов получи приза за треньор на месеца и след връчването на наградата коментира доста неща, свързани с волейболните Лъвове.
 
„Наблегнах на мачовете от българското първенство. Всеки кръг избирам различен мач и различен отбор, за да проследя възможно най-много играчи. Лично аз познавам най-малко играчите от българското първенство, защото от 20 години не съм имал възможност да наблюдавам родното ни първенство. Имах план да погледна мачове от Италия и Турция. Искам да видя на място състоянието на Цветан Соколов. Имаше варианти с Франция, но може би ще стане по-сложен. Имам намерение да гледам мачове и на състезатели, които не играят в България”, каза Константинов по повод селекцията на играчите за националния тим.
 
Той коментира и състоянието на Андрей Жеков и Цветан Соколов, като разкри, че и за двамата е малко вероятно да се върнат за олимпийската квалификация: „Андрей направи операция след Европейското първенство, която се оказа по-сложна от очакваното и може би възстановяването ще е по-дълго. Не знам дали ще успее за квалификацията. Соколов ще може да изиграе максимум един или два мача преди паузата за олимпийската квалификация, което за мен е недостатъчно. И неговите шансове не са много големи”.
 
По темата за Матей Казийски селекционерът на волейболния ни тим беше категоричен: „Нееднократно показах желание Матей да играе за България. Не стана. Отсега нататък споменаването на името на Казийски ще е неуважително към хората, които са дошли и са играли за националния тим”, каза Гибона.
 
Константинов коментира и скандалната програма, която предстои за тима ни на олимпийската квалификация в Германия. Там България ще има пет мача за пет дена. „Реално оценявам състоянието на националния отбор и това къде сме. Не съм искал да прекалявам с ентусиазма и еуфорията си. Опитвам се да не казвам прекалено силни думи. Резултатът на европейското първенство е максимумът от възможностите ни в момента. Това беше най-близкия ни момент до титла. Може би, щеше да е нереална, но по-близо до титла не сме били досега. Това е единствената горчивина, но не сме разочаровани. Едно подобно представяне винаги дава оптимизъм и вяра, както на състезателите, така и на треньорите. Трябва да съхраним инерцията си, но това зависи и от олимпийската квалификация. Би било хубаво тези, които ги няма да ни подсилят още на олимпийската квалификация, което не е много възможно. Още повече, че са ни сложили „случайно” програма от пет мача за пет дена. Хубаво е да имаш 14 равностойни състезатели, за да се изиграят в пет дни пет мача. Според мен тази програма е скандална. Всички отбори на олимпийска квалификация трябва да са поставени в равни условия. Това, че някой си е платил, означава ли, че можем да си купим всичко. Германия просто са си платили домакинство, но е абсурдно да ни сложат да играем в олимпийска квалификация пет мача в пет дена", след което допълни с ирония: "Със сигурност е напълно случайно от страна на германците. Германия ни избраха веднъж и след две по 3:0 би било доста глупаво да ни изберат отново. Не казвам, че ще победим и третия път, но според мен са оценили, че не сме толкова удобен противник”, допълни той. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация