От УЕФА обявиха: Франция остава домакин на Евро 2016

19:02
От УЕФА обявиха: Франция остава домакин на Евро 2016
Въпреки жестоките терористични атаки в Париж, които отнеха животите на над 130 души, Европейската футболна централа запазва пълно доверие в организаторите на Евро 2016. Затова нито жребият за груповата му фаза, нито самият шампионат ще бъдат местени при друг домакин.

Самата легенда на френския футбол Жюст Фонтен призова шампионатът да бъде преместен извън Франция, за да не се рискуват животите на цивилни хора. Но УЕФА няма намерение да сменя домакините.

"Жребият за Европейското първенство ще се проведе, както е по предварителен план. Церемонията ще е на 12 декември в Париж. Самият шампионат ще се проведе от 10 юни до 10 юли в определените предварително френски градове", се казва в официалната позиция на УЕФА.

Организаторите на турнира вече обявиха, че са готови да предприемат абсолютно всички необходими мерки, за да опазят сигурността на феновете. По време на самите атентати се видя, че най-големият провал на терористите беше да влязат в силно охранявания "Стад дьо Франс".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ApricotGarden
16.11.2015 21:45

Ще има още поводи ''да се молим за Париж'' и да не правим нищо както и да си слагаме френското знаме за профилна снимка като модна тенденция

Arsenal966
17.11.2015 10:54

И заради терористите да се сменя Евро 2016 ли ? Да стане както те искат ли ? В момента във Франция,всичко е настръхнало и мерките за сигурност са на много високо ниво,няма смисъл просто да се сменя местоположението на Евро 2016,защото може да последват атаки в друга страна.Да се отмени направо Европейското а ? Като Обама "спи" и прави само тъмни сделки,нека Путин започне да праща малко повечко дронове,пък да видим дали ще има такива атаки пак !

toki_
16.11.2015 20:52

Мислиш, че другите страни са защитени ли? Логиката е по-скоро, че там вече удариха и се взеха мерки моментално. Какво спира да атакуват Германия като там може би %-та на чужденци и мюсюлмани е най-голям в Европа? Нека покажат, че футбола е повече от техните измислени религии!

CELTIC_WARRIOR
16.11.2015 19:12

Тия луди ли са? Европейското трябва да го преместят в друга европейска страна, какво искат още хора да станат лесна мишена и още невинни християни да загинат ли?