Решават за Световно по волейбол в България през декември

10:05
Решават за Световно по волейбол в България през декември
След около три седмици трябва да стане ясен домакинът на Световното първенство по волейбол за мъже през 2018 г. Федерациите на България и Италия отново участват със съвместна кандидатура и шансовете им изглеждат доста големи. Заседанието на международната централа ще се проведе на 9 декември в Лозана и тогава ще бъде обявен победителят, информира "24 часа".

Президентът на FIVB д-р Ари Граса бе в България за финалите на Европейското първенство. Бразилецът бе удостоен със званието "доктор хонорис кауза" на НСА и се срещна с Бойко Борисов.

Премиерът на България декларира пълна подкрепа към кандидатурата ни за Световното първенство. Граса пък каза, че има голяма вероятност съвместната кандидатура да успее за втори път.

Онзиден шефът на волейбола посети и Италия, където се срещна с местното ръководство. Той е обсъдил и с президента на федерацията Карло Магри кандидатурата. На срещата е присъствал и председателят на местния олимпийски комитет Джовани Малаго.

България предлага четири зали - "Арена Армеец", "Конгресна", "Колодрума" и "Арена Булстрад". Последните две бяха открити тази година, а във варненския ДКС бе извършен мащабен ремонт, при който бе увеличен и капацитетът.

За разлика от кандидатурата ни за Европейското този път Италия ще приеме финалите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bacardy_breezer
15.11.2015 20:49

След ЕВРОТО се отчаях, че тия момчета някога ще спечелят нещо... Сега имахме златен шанс да вземем титлата - отпаднаха всички фаворити - Италия, Русия, Полша, Германия... Водехме 2:0 Франция и на финала ни чакаше... Словения. И пак не успяхме. Такъв шанс 1 път на 1000 години се дава. А на световното какво ще направим ? Там ще са и САЩ, Бразилия, Аржентина, Иран + Франия, Италия, Полша, Русия, Германия... Пак макс 4-то място.

Pechenqgata
15.11.2015 10:53

Дано кандидатурата да спечели! Още едно домакинство ще е нещо нечувано във волейболната ни и като цяло спортна история до сега. Отбора го заслужава и ще даде още един шанс за добро представяне на нашите. Успех и дано 2018 да гледаме отново голямо първенство в България!