Три са жертвите от взривовете на "Стад дьо Франс" (видео)

09:29
Три са жертвите от взривовете на "Стад дьо Франс" (видео)
Трима бяха убити след терористичния акт в Париж по време на контролната среща между националните отбори на Франция и Германия, играна на „Стад дьо Франс”. Силите на реда съобщиха за три жертви вследствие на експлозии, по всяка вероятност причинени от гранати. Експлозиите са избухнали при входа на сектор J, и са убили трима души. Има и няколко ранени, се уточнява в съобщението. Според последни информации едната експлозия е била причинена от терорист камикадзе.

Сред публиката е бил и президентът на Франция Франсоа Оланд, който спешно бе изведен от стадиона. Той събра кабинета на извънредно заседание в сградата на министерството на вътрешните работи. Самият двубой бе доигран, като Франция спечели с 2:0.

Освен инцидента на футболния стадион, на 6 различни места в Париж терористи откриха стрелба с автоматично оръжие. Най-малко 126 души са загинали, над 200 са ранени, а 80 от тях са в тежко състояние. 8 от атентаторите са убити, като 7 от тях се самовзривиха. Сред атакуваните места са следните ресторанти и барове - La Belle équipe, Le Carillon, Le Petit Cambodge, пицарията La Casa Nostra.

Терористите атакуваха и парижката концертна зала "Батаклан" и стреляха в тълпата хора, крещейки възхвали за аллах, съобщи очевидец, който успя да избяга от сградата.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Amateur1878
14.11.2015 18:27

До коментар [@comment 1852536] от [@user putopalo]:

Абсолютно подкрепям. Най-святото е живота, а не някаква комерсиална игра. Жалко за хората! Гледах любителски запис от стрелбата на рок концерта... леле-мале! Не искам да си представям какво им е било на хората!