Марков: ЦСКА няма отбор за "А" група

13:28
Марков: ЦСКА няма отбор за "А" група
" ЦСКА все още няма отбор, който е готов да играе в "А" група", каза изпълнителният директор на армейците Пламен Марков.

Малко по-рано днес беше изтеглен жребият за ¼-финалите за Купата на България. ЦСКА ще посрещне Созопол, а Левски ще има значително по-трудната задача да елиминира Литекс в Ловеч. Двубоите ще се играят на 8 и 9 декември, като победителят ще бъде определен в един мач. Другите двойки са: Берое - Черно Море и Локомотив Горна Оряховица - Монтана.

"Ще сме доволни, ако продължим. Нещо, което аз не се съмнявам. Няма предварително обявени победители и ние не се чувстваме в момента такива. Ще подходим отговорно, за да продължим напред за Купата. Всеки тим, когато се почувства победител преди мача винаги е подценявал съперника си и стават големи изненади", каза Марков по повод жребия за Купата на България.

Марков коментира и състоянието на ЦСКА и предстоящото решение на БФС за бъдещето на клуба. "Ние не мислим, че имаме отбор, който е готов в момента да играе в "А" група. Не си правим подобни илюзии. Имахме едно желание да продължим с новия клуб, защото към стария клуб има обявена процедура по обявяване на несъстоятелност. Сметките на този клуб са блокирани и ЦСКА не може да продължи съществуването си с "ПФК". Ние искахме по законен начин, който влиза във възможностите на БФС да продължим участието си във В група с новия клуб. Даваме си сметка, че след едно лошо управление и слаб мениджмънт търпим санкциите на тези промени, играейки в аматьорския футбол. Тази година има гласувана една нова алинея от БФС, която гласи, че отбор, загубил професионалния си лиценз отива в "Б" окръжна група по местоживеене. Продължаваме да работим и да съществуваме, така че няма никакви проблеми за нашето участие. Въпросът е как ще продължи ЦСКА за напред. Дълговете на ПФК ЦСКА са над 30 милиона лева и според мен трудно ще се намерят хора, които да изплатят една такава сума. Не съм имал комуникация, откакто бях освободен от националния отбор по футбол", каза още Марков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация