Ботев изхвърча от Купата на България

18:21
Ботев изхвърча от Купата на България
Ботев Пловдив приключи участието си в тазгодишното издание на турнира за Купата на България. Жълто-черните напуснаха надпреварата в нейната 1/8-финална фаза, след като претърпяха поражение с 0:1 като гост на втородивизионния Созопол.

Единственото попадение в двубоя реализира Емануил Манев още в началото на двубоя. Халфът на домакините се разписа в 4-ата минута, а Ботев се оказа безсилен в опитите си да обърне резултата.

Канарчетата имаха шанс да открият във втората минута, когато след центриране на Грегъри Нелсън, Рахави Кифуети не успя да намери топката с глава от отлична позиция.

Две минути по-късно Мариян Огнянов не изчисти добре топката след изпълнение на корнер пред вратата на Ботев, кълбото попадна в Емануил Манев, който с плътен диагонален удар извън наказателното поле вкара в долния десен ъгъл единствения гол в мача.

В ответната атака и Ботев стигна до статично положение пред вратата на домакините, като след центрирането Мариян Огнянов отклони с глава, но в ръцете на вратаря.

Оттук до края на полувремето втородивизионния тим действаше добре групиран в собствената си половина и не даде никакви шансове на пловдивчани. Домакините печелеха единоборствата и показаха по-голямо желание за победа, докато играта на "жълто-черните" бе вяла и лишена от идеи в атака.

Едва в края на първото полувреме Ботев създаде най-доброто си положение в мача, но Рахави Кифуети стреля над напречната греда от добра позиция.

В началото на второто полувреме Пламен Николов стреля в аут с глава след центриране от фаул, с което шансовете на Ботев за гол приключиха.

На свой ред Созопол стига до две изгодни ситуации да отбележи втори гол, които моряците пропиляха, но въпреки това стигнаха до победата и класиране в следващата фаза на турнира.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Brezov25
27.10.2015 21:22

черно тото

MaywhatherKING
27.10.2015 21:39

Няма да се учудя ,ако не е черно тото. Созопол имат страхотен отбор и догодина са в А група *wink*