БФС уреди на националите контрола с Албания

12:02
БФС уреди на националите контрола с Албания
Националният отбор на България почти сигурно ще играе кон­трола с един от финалистите на Евро 2016. БФС преговаря за приятелски мач с Албания, информира "Тема Спорт".
 
Двете страни са постигнали принципна договореност, ка­то остава само да бъде под­писан договорът. Мачът е предвиден за средата на ноем­ври, когато са плейофите за европейското първенство и световните квалификации в Зона Азия, Африка и Южна Аме­рика. Датата предстои да се уточни до десетина дни. Със сигурност ще е в периода 12 -17 ноември.
 
Двубоят ще е в Албания в Елбасан. Последният приятел­ски мач на България бе на 8 юни, когато загубихме тежко от Турция като гост с 0:4.
Трикольорите приключиха битката за Евро 2016 на четвърто място в групата, на це­ли 8 точки от третия Норве­гия, който ще играе на бара­жите с Унгария.
 
Албанците пък се класираха директно на финалите във Франция за сметка на Дания, която остана на трето мя­сто. Така тимът за първи път в своята история ще играе на голям футболен форум. В мо­мента Шкендербеу е част от групите на Лига Европа, така че албанският футбол бележи сериозен възход в по­следно време.
 
Ако все пак нещо около предстоящия спаринг се промени и той не се състои, се­лекционерът Ивайло Петев няма да събира националите за лагер или друг приятелски мач, защото предложения за такъв няма.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Napadatel_9
19.10.2015 18:27

Тия албанци бая ще ги пердашим, както го направиха сърбите.

Redbula
19.10.2015 15:35

Тъпа контрола. За мен националния трябва да играе с държави като Малта,Естония,Сан Марино и т.н. за да печелим да да понатрупаме увереност. Едва тогава може да се пробваме с-у някой от наща черга като Албания. Сега момчетата са супер стреснати и неуверени и ако се изложат това ще задълбочи проблемите. Прогноза макар и от далече Х

chelsea_beroe3
19.10.2015 13:40

Какво дерби се очертава? Този мач, ще се гледа с по-голям интерес от самото европейско. Пък, ако бием, после може и Петев да ни пише една шестичка и ето ти поредното замазване на очи.