Владо Николов: Аз съм виновен за загубата

12:23
Владо Николов: Аз съм виновен за загубата
"Това, което не ни стигна, е, че трябваше да забия една от двете топки. За съжаление, този мач в петия гейм го загубихме, заради мен", пое вината капитанът на националния отбор по волейбол Владимир Николов след поражението от Франция с 2:3 в полуфинала на Евроволей 2015.
 
"Искам да поздравя всички състезател. Играхме като равен с равен срещу най-добрия отбор в света за тази година. Искам да поздравя тази публика, която ни даде сили, даде ни крила, за да играем по този начин. Това, което не ни стигна, е, че трябваше да забия една от двете топки. За съжаление, този мач в петия гейм го загубихме, заради мен. Ние успяхме да ги натиснем със сервис от самото начало. Това даде възможност на нашия блок да работи. Успяхме да свършим чудесна работа на блок, лимитирахме водещите им състезателите в първите два гейма. За съжаление, от третия гейм нататък не успяхме да бъдем достатъчно прецизни срещу Рузие. Той успя да направи разликата", коментира Николов след двубоя.
 
"Щом сме загубили, не сме били по-добри. В третия гейм имахме шанс, бяхме 24 равни, борихме се докрай. Реално трябваше да спечелим петия, в който поведохме в началото. Аз трябваше да забия едната от двете топки на 4. В спорта, за съжаление, ние играем за победи, не за забавление. Няма как да няма разочарование. Бяхме толкова близко. За съжаление, не успяхме. Аз предпочитам също да гледам позитивно, но в момента тази вечер ще ми бъде доста трудно да съм позитивен. Горещо се надявам да вземем медал", допълни диагоналът. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Brezov25
19.10.2015 09:43

Още с франция при 2-1 си знаех вечно 4ти

Futbolfen
18.10.2015 22:41

нашите бият серзиви, като даскала ми по физическо, нито силни нито точни как, искате да биеме франция

El_Fenomeno_9
18.10.2015 20:44

Съгласен съм , че трябва да забравим Матей , много боли , но трябва ! Само не съм съгласен , че със Соколов със сигурност щяхме да сме по - добри , защото се видя какво е дережето когато контузените бяха на линия просто този отбор в момента играеше със сърце и душа и ни накара да забравим много бързо срамовете , които браха в последната над 1 година ! Факт е че играхме на 200% от възможностите си , но и факта е че големите сили на това евро просто бяха трагични , още от групите го повтарям , уникално слабо първенство , може би защото все има някви световни , европейски игри , световни лиги и други , но просто нивото на големите сили не надвишаваше 50% , дори на Франция , защото само един Розие ги измъкна , а другите бяха по трагични и то с много от нашите момчета ...

petko9305
18.10.2015 19:55

Както казах преди няколко дни, така и стана тоест нищо ново.
Докато спорта в България се управлява от алчни мафиоти, така ще бъде.
Неслучайно най-добрите ни спортисти отказват да играят за страната си.

simon_66
18.10.2015 19:41

Абе много бързо зарбавихте май за Цветан Соколов,а? Точно той е реалната алтернатива за нов капитан и лидер на отбора на България... Матей го забравете, няма да се върне като състезател повече с националната ни фланелка, тъй като инженер професор магистър докторант и какъв ли още не Данчо Лазаров спечели нов мандат и няма и грам мерак да си подаде оставката, за да върне Матей в националния по този начин. Пенчев израсна много, а и ще продължи в полското първенство, Скримов е супер стабилен и резултатен. Ако бяхме със Скримов,Пенчев и Соколов на това европейско и Владо Николов като алтернатива на Цецо бъдете сигурни, че щяхме да сме със златните медали на това европейско предвид формата на останалите отбори. Имаме дрим тийм, за който могат само да мечтаят останалите страни, макар че нямаме грам никакво вътрешно първенство. Миналата година липсваше 2-ри стабилен посрещач, който да се нагърби и с атаката(Пенчев просто не беше стабилен тогава), тази година пък липсват Скримов и Соколов. Дано следващия сезон да ги видим всички заедно здрави и да постигнат резултати подобни на тези на Франция от този сезон.

red_machine
18.10.2015 19:23

Тоя мач след втория гейм си беше нагласен просто.

vargala1313
18.10.2015 19:14

Абе хора помислете малко какво значи: в 5-я гейм е бил изморен или скача два часа нормално е да е изморен. Нима французите не са уморени, и те играха пет гейма. Истината е че за големия играч умората не е оправдание. Владо наистина е страхотен, но не е Матей Казийски. Продължавам да твърдя че с Матей в отбора най вероятно ги биехме...

AleksHD
18.10.2015 17:51

Човека е 2 метра и скача 2 часа,нормално да няма енергия за 5-тия гейм,но трябваше да играе защото е лидер.За Тодор Алексиев също и той се раздаде на макс.Загубихме заради намален състав и слаба психика,но честно трябва ни някой добър на сервис.

El_Fenomeno_9
18.10.2015 16:57

Четох някъде в другите сайтове , че не случайно Владо никога не е бил звезда на световния волейбол за разлика от Матей и смея да се съглася с това мнение ! Мисля че просто го няма големия лидер в нашия отбор в момента , който да вдъхнови останалите , като говорим за лидер не става дума само за някой , който да води отбора , а за някой за който се знае , че ВИНАГИ ще е на топ ниво във ВСИЧКИ важни мачове , някой който реално да е мега звезда на световния волейбол , който както се казва да плаши съперниците ако имахме вчера такъв след ужасния старт на Франция , просто щяхме да ги попилеем от бой 3-0 , толкова щяха да се насе*рат че нямаше да могат и да помислят за обрат

El_Fenomeno_9
18.10.2015 18:47

Пак казвам - едно е да водиш отбора , то и в Ливан имат лидери , друго е да си световна класа , която във ВСЕКИ мач да показва най - доброто и да всява страх до на*сиране дори у най - големите отбори ... Не упреквам в никакъв случай Владо , той вече е и на години , просто не е този тип играч , за който споменах и няма да бъде

Kalinho
18.10.2015 17:22

не е точно така. Точно Владо показва, че е лидер. Първо ако погледнеш всичките мачове сигурно в 90% от трудните ситуации търсят него и почти винаги успяваше да не говорим какви топки му вдигаха и как винаги успяваше да спечели разиграването. Нормално в 5тия гейм на мача да е изморен и да не е на 100% . Чест му прави, че поема вината въпреки, че той има най - малка вина за вчерашната загуба. Ако смяташ, че не е успял играчи и няма лидерски качества само виж колко трофеи има и колко награди е спечелил. Можеше и той като матейчо да каже отказвам се и отивам в Япония.

vargala1313
18.10.2015 16:22

;Не съм съгласен че българина не е победител...проблема специално при спортистите ни е че: имат талант, но в един момент когато вече дойде голямата слава и големите пари не могат да издържат и се сриват психически, това е големия проблем на всичките ни спортисти. Аз съм се занимавал и с футбол, баскетбол,волейбол и тенис на корт, така че от друго може да не разбирам но от спорт разбирам. Нима Стоичков и Казийски, не са родени победители? Има и други,просто тях двамата ги давам за пример...

wengerout
18.10.2015 15:13

С риск да остана погрешно разбрах,искам да напиша няколко реда.Не претендирам,че съм най-големият разбирач на волейбол и не ангажирам никой с мнението си.
Та,според мен такива мачове показват,че не сме голям отбор,ние сме супер отбор,невероятни качества и винаги сме били,но не и голям.Просто това последно стъпалце не можем да го изкачим.Можем да бием всеки,но в решаващите моменти сякаш нещо ни става.И докато при футбола,примерно,няма да ме е яд,защото знам,че толкова можем,то тук адски ме е яд.Защото ги смазваме 2 гейма и накрая губим.Това показва,че не е като да нямаме спортно-технически качества,напротив,те са на лице,няма я психиката.И точно това ни разделя от големите отбори.Ако това беше някой друг тези на последното стъпалце,в такава форма,пред такава публика,у дома,щяха отдавна да са забравили за този мач.Понякога не само спортно-техническите качества ти печелят медали,а и психиката.По това се различаваме,ние сме доста лабилни може би.Яд ме е,защото можеше да го спечелим това европейско,защото имаме качествата,не сме на полуфинал случайно и не ни е за пръв път.Предното европейско до колкото си спомням беше същата работа,на олимпиадата пак.Трябва да дойде и нашият ред,трябва и ние да бием в тези моменти.
Пак опираме до манталитет,както и в много други спортове,където имаме таланти,имаме и потенциал,но винаги нещо не ни достига и си казваме-е,пак добре,че стигнахме до там.Да,ама имаме потенциал и за още.
Както и да е,далеч съм от мисълта да ги критикувам и не го правя,защото момчетата са достойни за уважение.За разлика от футбола,тука поне се вижда,че има желание,има качества,има отбор,има всичко.Просто съвсем малко ни липсва,но няма как.Ще продължаваме да ги подкрепяме и да се надяваме,че някога ще дойдат и големите успехи.

crip1
18.10.2015 15:45

Българина не е победител, нямаме го в себе си.Това е нещото което винаги ще липсва и никога няма да го имаме.

stefanBG111
18.10.2015 15:44

Аз съм напълно съгласен с теб за написаното.

vargala1313
18.10.2015 14:51

Загубихме най-вече защото от 3-я гейм нататък нашият сервис не работеше докато при французите точно обратното. Това е основната причина да загубим. Просто без играч като Матей Казийски няма да стане (ако той беше във състава можеше и да ги бием (защото знаете какъв сервис бие и колко е добър на мрежата.....

Brezov25
19.10.2015 09:48

оправдания нещем

kolio_vg
18.10.2015 14:38

Ти беше над всички вчера в теб вина няма,просто 2 отговора имам за развитието на мача: или го продадохте и развихте някав смешен сценарии, или рано рано решихте че сте го взели и след 2 гейм играхте е така си едва ли не искахте Франция сама да се бие.