България загуби от Франция след невероятна драма (видео)

23:55
България загуби от Франция след невероятна драма (видео)
Българският национален отбор по волейбол загуби с 2-3 от Франция във втората полуфинална среща на Европейското първенство.
 
Играчите на Пламен Константинов изиграха страхотен двубой, повеждайки с 2-0 гейма, но умората и огромната класа на съперника доведоха нещата до пълен обрат в полза на „петлите”, които в крайна сметка се поздравиха с успеха. Утре възпитаниците на Лоран Тиле ще спорят за титлата с голямата изненада – Словения, докато българите ще се изправят срещу Италия в спора за бронзовите отличия.
 
Двубоят започна отлично за „лъвовете”, които подкрепяни от пълните трибуни в Арена Армеец, спечелиха първия гейм с 25:18. С началото на втория гейм играчите на Лоран Тиле засилиха максимално своя сервис, с което разстроиха посрещането на българите. Това позволи на Франция да дръпне в резултата в средата на гейма. При резултат 16:12 за „петлите”, българите започнаха своя обрат. Благодарение на страхотната си блокада и вдъхновена игра в нападение Владо Николов и компания успяха вземат втория гейм 25:22 и да поведат с 2-0.
 
Здравата битка продължи и в третия гейм. Французите продължиха да рискуват максимално на сервис – особено звездата на тима Н’Гапе, като този път „сините” не позволиха обрат и намалиха изоставането си на 2-1 след 26:24.
 
Сценарият от третата част се повтори – след много оспорвана битка Франция успя да изравни резултата след 25:21. Така вторият финалист щеше да се реши след тайбрек.
 
В заключителния пети гейм българите стартираха по-силно, но отново мощният сервис на "петлите" им даде минимално предимство, за да спечелят с 15:12 и да се класират за утрешния финал. В него Франция ще играе със сензационно представящия се отбор на Словения, който по-рано днес елиминира Италия.
 
За играчите на Пламен Константинов пък остава борбата за бронзовите медали срещу състава на Италия. 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация