Байерн счупи нов рекорд (видео)

18:59
Байерн счупи нов рекорд (видео)
Байерн Мюнхен записа девета поредна победа в Бундеслигата след 1:0 над Вердер Бремен като гост, като продължава да бъде лидер без загубена точка. Така шампионите поставиха нов рекорд в Бундеслигата, печелейки първите си девет двубоя за сезона. Никой друг тим досега не беше постигал нещо подобно.

Томас Мюлер реализира единствения гол след 23 минути, с което пък нанесе пето поредно поражение на тима от Севера. Успехът на баварците обаче не беше от лесните, на каквито се нагледахме в последно време. Домакините пропуснаха две много добри положения чрез Антони Уджа, като при едното от тях нападателят излезе сам срещу Мануел Нойер.

В традиционно трудния за Байерн двубой след паузата за мачовете на националните отбори съставът  Джосеп Гуардиола успя да изтръгне трите точки, без да се налага да впечатлява с атакуващата си мощ. В тази среща беше сложен край и на серията на Роберт Левандовски, който в предишните си шест мача изобщо беше забил 15 гола. Пеп избра да започне без неудържимия Дъглас Коща и Хавиер Мартинес, като дори успя да съхрани силите им за предстоящия сблъсък с Арсенал в Шампионската лига, като изобщо не ги пусна в игра. До 90-ата минута той беше направил само една смяна, а след това забави времето, вкарвайки дебютиращия 19-годишен сърбин от школата Милош Пантович.

Гуардиола заложи в предни позиции и на двамата си голеадори, а Тиаго Алкантара действаше по лявото крило. Това даде шанс на Хуан Бернат, който този шампионат все още търси себе си. Бременчани знаеха, че нямат шанс да се надиграват и пресметливо се затвориха, като само Уджа действаше в атака. Вердер така успа мюнхенци през второто полувреме, че като нищо можеше да ги изненада, но и късметът изневери на играчите в зелено.

Дори първият шанс в двубоя беше на сметката на Бремен, след като Уджа стреля силно по земя в 12-ата минута.

Шампионите стигнаха до първата си реална опасност чак в 22-ата минута, когато Мюлер центрира към далечната греда, където Лева беше оставен сам, но не уцели вратата с глава. Секунди по-късно обаче Тиаго майсторски изведе Мюлер зад защитата и германецът прониза Феликс Вийдвалд за 0:1.
 
Почивката дойде при смазващо превъзходство във владеене на топката от страна на гостите - 86:14%. Като цяло обаче предимството на Байерн не си личеше, защото отборът не беше толкова агресивен в атака. Футболистите в бяло чакаха домакините да се отворят, но пък те не го правеха.

Първенецът пак разчиташе на далечни извеждащи подавания към Левандовски и Мюлер, които пропуснаха по веднъж.

Така се стигна до 68-ата минута, когато Бернат проспа центриране в наказателното поле и зад гърба му Уджа овладя и се озова очи в очи с Нойер, но вратарят показа желязна психика и парира удара, което се оказа ключов момент в двубоя на "Везерщадион". Тъмнокожият нападател на домакините имаше още един шанс до края, но стреля в аут.

В 72-ата минута пък дойде спорна ситуация в другото наказателно поле, след като вратарят Вийдвалд изрита излезлия сам срещу него Левандовски, но съдията прецени, че това е било единоборство, за което не може да отсъди дузпа.

Вердер хвърли повече усилия в атака едва в заключителните 10 минути, но не затрудни с нищо съперника, който направи поредната крачка към четвъртата си поредна титла.

Във вторник Байерн гостува на Арсенал в ШЛ, а след това приема Кьолн в Бундеслигата. Вердер пък ще търси изход от кризата при визитата си на Майнц 05.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sksw
18.10.2015 15:08

А в момента в Германия има страшно силни отбори, не е само Байерн. Да, Байерн е над всички и е класа над тях, така е. Но Дортмунд са силни тази година, Гладбах горе долу, Шалке също, Леверкузен, Волфсбург. Не забравяйте, че Юнайтед бяха на косъм от равенство срещу вълците, Шалке миналата година направи живота на Реал черен, Леверкузен пък бе на косъм от равенство с шампиона Барселона тази година, Байерн си ги знаем всички какво правят в Европа. Така че немските тимове са доста силни и смея да твърдя, че са по-силни от английските в момента, че и от испанските, ако изключим Реал и Барса (с които може да се мери само Байерн). И пак казвам, в Германия си има финансов фейърплей и неможе да се купуват играчи за по 200 млн или играчи на килограм.

fivooo
17.10.2015 20:29

"Никой друг тим досега не беше постигал нещо подобно." т.е. разбирайте: Байерн само този си рекорд не бе подобрил досега.

General96
17.10.2015 19:22

Нормално да го постигнат. след като нямат никаква конкуренция в слабата бундеслига.*smile*

Ще спечелят титлата още през Януари.*smile*

sksw
18.10.2015 15:04

Защото в Германия, за разлика от Испания и Англия си има правила относно привличането на играчи и сумите които се дават за тях и има доста ограничения. Привличането на нови футболисти се определя до голяма степен от сезона който е направил даден тим. Да кажем, ако Байерн е направил слаб сезон, далеч няма да може да даде толкова пари колкото ще може, ако е направил силен сезон. Има си фейърплей с Германия. Ако си мислиш, че немските тимове с малки изключения, нямат пари и немогат да купят играчи за по 20 милиона, дълбоко се лъжеш. Просто там има дисциплина и неможе даден тим както в Англия и Испания, да купува играчи на килограм за по 70 млн евро и т.н. *smile* Ако се въведе такова правило в Англия и Испания, просто Барса, Реал и особено английските тимчета, не ги виждам. Защото техните успехи се крепят именно на трансферната политика и непрекъснатото купуване на всичко най-добро на пазара *smile*

VIKING__
18.10.2015 13:13

Ами те ако играят в английското пак няма да имат конкуренция.

Futbolfen
18.10.2015 00:12

какво и е слабото след като гладбах ви направи смешни

akdogg
17.10.2015 23:58

Браво на вас, Вие сте върха!

night_wolf1984
17.10.2015 23:01

Бе мани го тоя ,бе половината бундеслига ще си прави гаргара с неговото отборче.Байерн тая година е класа!!!

Arsenal966
17.10.2015 21:52

Парите не се въртят в Бундеслигата приятел....а във ВЛ ! Отбори като Уотфорт си позволяват да правят трансфери от по 20 милиона само за 1 играч ! В Бундеслигата това просто не става !

fivooo
17.10.2015 20:29

Байерн вече се бяха класирали, та затова го спечелихте тоя мач.

General96
17.10.2015 20:23

Ей Богу.. Никъде не съм написал, че Сити е по-силен отбор от Байерн или, че те са слаб отбор.Но е факт, че Бундеслигата е слаба, и няма отбор който да се противопостави на Байерн, и закономерно ще са шампиони още през Януари-Февруари.. nofx_ миналият сезон ни бихте със зор в последната минута на Алианца, а в Англия ви бихме и обърнахме с 3-2.

lilikoli
17.10.2015 19:32

за разлика от вас в Англия където другата седмица ще падате.Байерн М са с класи над вас,че да говориш така *wink*