Соуса: Можем да се конкурираме с всички

17:03
Соуса: Можем да се конкурираме с всички
Треньорът на Фиорентина Пауло Соуса разкри, че неговият състав се чувства много комфортно на върха в Серия "А". Отборът от Флоренция е в серия от пет поредни шампионатни победи, като в последния кръг бе победен като гост и съставът на Интер с 4:1. След паузата в шампионата, виолетовите подновяват битката в Калчото с тежко гостуване на Наполи.

"Не смятам, че да си лидер в класирането изисква допълнителна отговорност, по-скоро това ни носи единствено радост. Има отбори, които имат по-добри състави от нас, което важи и за Наполи, но ние трябва да сме наясно с качеството, което притежаваме, както разбира се и с нашите слабости. Според мен обаче можем да се конкурираме с всички", заяви португалецът.

Относно предстоящия сблъсък с Наполи, Соуса заяви: "Подготвихме се за този двубой, както за всички останали. Според мен победител утре ще бъде отборът, който успее да владее повече топката."

Наставникът коментира и отличния старт на сезона, както и на какво се дължи той: "Смятам, че е едно от най-важните неща е треньорът да вярва на своите футболисти. Ако искаш да постигнеш нещо, но не си убеден в тях, ще заседнеш в посредствеността. Яснотата на идеите също е важна – трябва да подхождаме с мисъл към всичко, което правим. Нужно е разбира се да запазим и креативността на футболистите, както и да не се притесняваме да експериментираме."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация