Шейх Салман кандидат за президент на ФИФА

10:39
Шейх Салман кандидат за президент на ФИФА
Президентът на Азиатската футболна конфедерация (АФК) Салман бин Ебрахим ал Халифа възнамерява да се кандидатира за поста ръководител на ФИФА на предстоящите избори. Доскоро шейхът от Бахрейн подкрепяше открито кандидатурата на Мишел Платини, пише "Гардиън".

Позицията на Салман се е променила коренно, след като Етичната комисия на ФИФА отстрани Платини за 90 дни от всякаква футболна дейност, заради подозрения за участие във финансови машинации. Срокът за подаване на кандидатури за президент на ФИФА изчита на 26 октомври.
 
Очаква се босът на АФК да внесе своята заявка до края на идната седмица. Салман има реални шансове за победа, тъй като е подкрепян от много страни в Азия, Европа и Южна Америка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bacardy_breezer
16.10.2015 12:36

Ще е добре да заеме поста поради простата причина, че този човек е грозно богат дето се вика и едва ли ще се изкушава от подкупи. Може пък той да спре тая пословичка корупция във ФИФА.

night_wolf1984
16.10.2015 15:30

Така е.човека е благородник..и може би има чест..освен пари и едва ли ще иска да си петни името ...за разлика от Блатер и Платини*smile*

bacardy_breezer
16.10.2015 15:21

Е, не можеш да ги сравниш с Шейха на Бахрейн. Платини и Блатер да имат състояние на стойност 50-60-100млн., докато шейхчето е сред най-богатите в света и има десетки милиарди. Платини и Блатер са типичните изпечени мошенници, изкарали по-голямата част от състоятнието си с далаверки и при тях с пълна сила важи принципа на алчността "колкото повече имаш, толкова повече искаш да имаш". Тоя принцип обаче при някои хора като шейха на Бахрейн губи смисъл тъй като той може да си позволи буквално всичко в тоя живот и все едно бълха го ухапала - тия пари нямат харчене дори от няколко поколения. Така, че тоя човек много трудно някой може да го изкуши с материални облаги *wink*

night_wolf1984
16.10.2015 13:48

Не,че Блатер и Платини са бедняци,ама това не им пречи да си прехвърлят пари по офшорките Фифа и Уефа!!!