ЦСКА надигра и победи Дери Сити

21:51
ЦСКА надигра и победи Дери Сити
ЦСКА надигра и победи Дери Сити с 1:0 в първи мач от третия предварителен кръг на турнира Лига Европа. "Червените" имаха тотално превъзходство над своя съперник и можеха да спечелят двубоя и с по-убедителен резултат.

Любослав Пенев започна мача само с един чист нападател в лицето на Руи Мигел, а Маркиньос играеше като ляво крило.

"Червените" си подаваха продължително топката в дълги периоди от време, но не успяваха да намерят пролука в сгъстената защита на ирландците.

Тимонов, Маркиньос и Коста Янев на няколко пъти пробваха удари от далечна дистанция, които обаче не застрашиха по никакъв начин стража на Дери Сити.

Гостите имаха само едно добро положение пред вратата на ЦСКА, след като Павел Виданов изпусна своя човек по левия фланг и остави на десния бек на Дери да центрира опасно в пеналта на "червените", там обаче бранителите на "армейците" се справиха с опасността.

След почивката възпитаниците на Любослав Пенев затегнаха обръча пред вратата на гостите и опасните положения за ЦСКА започнаха да се редят едно след друго. Първо Тимонов изведе Маркиньос сам срещу вратаря, но тъмнокожият халф шутира в тялото на стража. Димитър Пенев вкара Саидходжа в игра и "армейците" заиграха в схема 4-4-2. Муши започна постоянно да тормози защитниците на Дери и в 68-а минута пловдивчанинът изпусна уникално положение, като от три метра изпрати топката в аут.

Все пак натискът на ЦСКА се увенча с успех седемнадесет минути преди края на мача. Виданов хвърли тъч отляво в британски стил, бранителите на ирландците изчистиха топката на крака на Иван Стоянов, който от границата на пеналта вкара много красиво попадение.

До края на мача вицешампионите продължиха да атакуват и в 83-а минута турският рефер не отсъди чиста дузпа за ЦСКА, след като Стоянов бе покосен от играч на Дери в наказателното поле на гостите. Така "червените" постигнаха много добър резултат преди реванша в Ирландия.

Видео от мача ТУК!!!

ЦСКА - Дери Сити - 1:0
1:0 - Иван Стоянов - 73 мин

Ето и стартовия състав на "армейците":

ЦСКА: Чавдаров, Виданов, Иванов, Котев, Минев, Петров (Орлинов \'60), Янев, Маркиньос, Тимонов (Саидходжа \'67), И.Стоянов, Руи Мигел (Тодоров \'81)

Дери Сити: Дохърти, Дилейни, Хътън, Грей, Хигинс (Мартин \'82), Стюърт, О\'Брайън, Макглин (Маккълиън \'72), Дийри, Мълой, Макманъс (Фарън \'72)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

valkodav
31.07.2009 14:12

самолетски на тебе ште ти кажа 4е си мнго умен сам дето миналата година скиори ви запо4наха и трактористи ви довьршиха ама това сигорно не си го спомниаш кога левски ште биат одбор като ливарпул на анфилд за това писаха по вси4ки световни вестнитси е да левски играха шампионска лига и за тиах писаха в испаниа биаха там и вав весниак пишеше "Барса на ходом однесе бьлгарскиа лавски (грешката в името не е от мен) с 0 на 5" така 4е си пиши в саита на левски и не се прави на умен

lubo_krika
31.07.2009 14:10

Методиев-евала за коментара ти батка.Всички които плюете и двата отбора се замислете върху коментара му.

kokko
31.07.2009 14:00

Ясно пролича липсата на сработеност в играта на ЦСКА. Много от атаките започваха от Иван Иванов и Котев, което не говори добре за халфовете. Всичко вервеше добре доката не стигнат на 25-30 метра от вратата и тогава започваха мъките - пълна липса на идея за развой на атаката, повечето играчи седяха статично в гъстонаредената защита на ирландците и евентуален пас към тях моментално беше пресрещан и топката изчиствана далеч напред. Пробемът на българския футбол е именно в тази статичност и затова срещу сгустени и добре подредени отбрани играем трудно. Сигурен съм, че ЦСКА ще продължи напред и да но стигне до групите!!!

mineral
31.07.2009 13:34

Играчите на Цска са добри!Трябва им време да се обиграят и могат да станат един наистина конкурентно способен отбор в Европа!

Samoletski
31.07.2009 12:48

Ако България играе с Азербайджан ще бие, но видяхте как срещу ирлнадия едвам 2 хикса хванахме. Просто и лефски и ЦСКА трябваше да бият и то с доста. ЦСКА по принцип се представя добре на острова, докато на арената феновете вече трета година не са виждали победа над професионален отбор, който се занимава само с фубол.

Cris_7
31.07.2009 12:36

Бравоо Само ЦСКА ! Сега и на реванша ще ги биеме и готово *wink*

Iv3rs0n
31.07.2009 12:24

А да и забравих да спомена proffesor не си прав коефициента на секи отбор се определя от участията му в евротурнирите последните няколко години (не съм сигурен колко) така че секи отбор си е извоювал сам коефициента си

Iv3rs0n
31.07.2009 12:22

Браво на цска радвам се че победиха *smile* и се пак не сравняваите дери с баку плс баку е с 2 класи над дери Трябва д асе направи дема за бисери в коментарите нещо като коментара на berbo_cskarq : "контролираше маЧа през целия маЧ"

cesekarchetooo
31.07.2009 10:44

Глупако, що трябва да се сравняваме с вас? Уж ние постоянно сме се сравнявали, бахти говеждите глупости. Факт е, че 80 минути тия бяха паркирали рейса пред голлинията и играха много грамотно. Треньорът им каза, че тоя мач им е най-добрата продукция, която са изнасяли от години.
На реванша ще е още по-весело. Реално тоя гол ни класира напред, просто няма как да не вкараме и втория мач, повече от гол не могат да отбележат. Другото ще бъде поредната говежда мъка на Гейарена и после оправдания с климата, номера на обувките на вратаря и т.н. Идва 60-тата минута, време е за гола...

kuramiian
31.07.2009 10:14

абе нещастници смотани!!! не си виждате жалкия отбор,едва измъкнахте една измъчена победа и почнахте да се възгордяватеи ,да ги сравнявате с баку,1во вси4ки ирландкси уелски и северно ирландски отбори са от класата на английската кока кола дивизия 1 и 2 ,даже имат и общи турнири,докато Баку е къде къде по-сериозен и стойностен отбор на който гостувахме !!!!

keysa
31.07.2009 09:27

*thumb_up* едно голямо браво и от мен

Samoletski
31.07.2009 08:42

Много добра игра. Много яко разцъкахме с двойни пасове, а имаше и няколко петички на Тимонов. Просто тоя човек такива пасове даваше,че ако нямаше толкова много защитници, сигурно доста хора щеше да изведе на добра позиция. Иначе няма какво да се притесняваме, даже на реванша се надявам с повечеда бием.

denso_90_vn
31.07.2009 08:39

ЦСКА беше по добрия отбор, но само неопитноста на играчите попречи резултата да е 3:0. *wink*

MeToDueB
31.07.2009 01:20

не говорете срещу ЦСКА, не говорете срещу Левски. Браво, че победихме Дери Сити, мислехме си, че ще е лесно, но не беше .. Дери играха затворено и на контраатаки и бяха опасни, раздаваха се .. за щастие и нашите се поизпотиха и закономерно спечелиха, но и много положения изпуснахме и си личи .. липсата на силен физически централен нападател и на организатор на играта .. струва ми се, че там ще направим 0-0 .. но важното е да продължим и да картотекираме останалите футболисти за 4-ти кръг *smile* Дано и Левски победи в България, за да дигнеме тоя коефициент най-накрая и да направим шанс за 2 отбора, които да играят квалификации за ШЛ за да няма недоволни .. кой взел титла, кой я продал, кой я купил и т.н .. глупостите нашите българските...

berbo_cskarq
31.07.2009 01:00

кой ми говори за коефиценти ами лефски кога за последно победиха в европа.май4е сре6ту барса или 4елси.няма смисал да споря за глупости.цска победи макар и трудно но контролираше ма4а през целия ма4.на реван6а отново победа и само ЦСКА

arimann
31.07.2009 00:35

и за информация на заблудените ч.море няма почти никакъв принос за коефициента...щото играят от 2 год в евротурнирите..а коефициента ни е бил по висок заради левски,от преди години,литекс.локо сф и цска *wink*

arimann
31.07.2009 00:30

Дери сити не са слаб отбор ама хич....неслучайно извърлиха брьонби и гретна в миналите издания на уефа...преди години и локо сф мн трудно ги отстрани...бяха се окопали повече от ч.море. в този мач..ама не лежаха толкова..все пак са ирландци....в дери мача ще по лесен за цска личи си че са по класния отбор...а и все пак им е първи официален мач...в ирландия минаха вече няколко кръга...пожелавам успех на армейците...България има нужда от победи *smile*

Fi4o_CskA
31.07.2009 00:21

bradata63 еи кочино говежда ти ли ше ми кажеш дали да не си пиша за моя отбор в статия за него бе мангал. *sick*

gocktherock
31.07.2009 00:14

@proffesor Защо мислиш, че ЦСКА ползват коеф на другите отбори? Коефициента на страната се гради от всички отбори. А на самия тим от това, което постига в такива мачове

denso_90_vn
31.07.2009 00:10

И от мен честито армейци. *beer* Да пием за победата ЦСКА оооо ЦСКА ооо !!!

proffesor
30.07.2009 23:31

Колкото до Fi4o_CskA , момчето не мисли трезво! Каквото и да плямпа, шампион до май 2010 е Левски, неговият любим отбор успя да спечели само 1 мач, и то с автогол и куп съдийски аванти от 4 сериозни в шампионата напролет, а освен това използво коефициента, извоюван от Литекс, Левски и Черно море, за да не се падне с убиец още този кръг! Но, ако не вземат нещо тази година, няма на чий коефициент да разчитат! И ТРУДНО ЩЕ ВЗЕМАТ, ЗАЩОТО АЗ МИСЛЯ, ЧЕ СЛЕДВАЩИЯТ ИМ СЪПЕРНИК, ПРЕДИ ГРУПИТЕ ЩЕ БЪДЕ ФЕНЕРБАХЧЕ!

proffesor
30.07.2009 23:25

Не се заблуждавайте, и двата "гранда" са много зле!Тези отбори трябва да ги мачкаме с по 3-4 гола!

Fi4o_CskA
30.07.2009 22:55

говеда мръсни само не злобейте ясно е кой е по добрия отбор. Този който бие така че не се хвалете с илюзията че Баку е по добър от Дери. Само ЦСКА а на сички завиждащи говеда мога да им кажа другата година интертото имате шанс *lol*. Червени сме, Горди сме, Шампиони сме, але але але, Армейци сме, Верни сме, Само ЦСКА и браво на левскари като лубо_крика българи сме се пак *sick*

klishev
30.07.2009 22:50

Само 1 срещу аматьорите а се смееха на левски е добре че победиха чстито.

lubo_krika
30.07.2009 22:45

Браво надиграхте ги и заслужено ги победихте.Играта ви ми хареса повече от нашата вчера.Определено ги изпуснахте за по-голям резултат.Това 1-0 е много коварен резултат.Дано и на реванша ги биете.Успех също пожелавам и на Черно море.Опитах се да ги гледам,но сайтовете където ги дават страшно много забиват.Дано и те бият,но и хикса ще е постижение там според мен.Наздраве на всички и САМО Левски *beer*

gocktherock
30.07.2009 22:09

Честно казано ако трябва да сравнявам играта на Левски и ЦСКА в мачовете им, ЦСКА играха по-отворен и добър футбол. Това може и да се дължи на по-голямото пространство на националния стадион, но определено ми хареса играта им. Успех и в реванша, защото мисля, че там Дери много ще натиснат.

MB_KrisS
30.07.2009 21:59

Честита победа на ЦСКА, радвам се за успеха на българския тим в Европа Само не можах да разбера защо феновете развяваха обърнато знаме, от простотия или за да избиват комплекси.

whitegoat23
30.07.2009 21:59

Браво на ЦСКА,добре играха и заслужено победиха.Върл левскар съм,но искрено подкрепям всички БГ отбори в чужбина.Айде успехи!

nIkItyYy_yYy
30.07.2009 21:54

Сааамммооооо ЦСКАААААААААААААААААААААА !!!!!!!!!!! Непоказаха много добра игра но победата е много важна. *stop*

krasenco
30.07.2009 21:52

Но това е полужението.Явно нивото ни се е смъкнало.

aL1eN
30.07.2009 21:50

Аре банвайте ги такива ве ебахти келемето

vasio
30.07.2009 21:47

Лелеее чорбата са много зле *sick*

krasenco
30.07.2009 21:41

Айде раздвижиха се малко нашите *smile* Втория гол се пече

SaDisTa
30.07.2009 21:40

Черно Море незнам дали ще ги дават по ТВ -ята но от уинър са пуснали 3 канала за онлайн тв където ще ги дават *wink*

SaDisTa
30.07.2009 21:33

БРАВО НА ЦСКА ! Искрено се радвам за Вас ! Айде още 2 гола и да сте готови на реванша
и стига сте злобеели *evil*

Ebachaaa
30.07.2009 21:33

е това е друго ве4Е *thumb_up* остава и моряците да направят изненадата

aL1eN
30.07.2009 21:32

ГОООООООООООООООООООООООООЛ ГОООООООЛ БРАВО ИВАН СТОЯНОВВВВВВВВ а да ви кажа браво садисте от такива коментари се нуждаем от такива хора като тебе се нуждае футбола евалата аз лично подкрепях левски и естествено всички останали бг отбори УСПЕХ НА ВСИЧКИ а на всички левскари които само се дразнят много да сте здрави ви пожелавам *devil*

donatelo
30.07.2009 21:29

chelsea18 ,говедото си ТИ.Невиждашли колко сте жалки ,а сте тръгнали да заливате ЛЕВСКИ с помия.Първо си подредете Вашата градинка ,че после гледайте в съседната.
*wink*

SaDisTa
30.07.2009 21:27

Айде вкарайте 1 гол да ги пращате тия в къщи е... дано вкарате до края и да биете и като гости *wink*
Само Левски *smile*

krasenco
30.07.2009 21:26

Абе т ко си мислиш,че Левски ще играят шампионска ли?Много се лъжиш!

Ebachaaa
30.07.2009 21:22

браво на цска много помага на бЪЛгария за клубния коефициента само равни правят да еба мамами им мръсна ,Хайдук Кула сега пак , *evil* *devil*

Kalinho
30.07.2009 21:18

не ви е проблема маркинъос просто няма плеймейкър

No_ConnectioN
30.07.2009 20:59

това подобие на футболист маркиньос защо е в отбора а се гонат играчи като здравко че дори и данчо тодоров е резерва

nIkItyYy_yYy
30.07.2009 20:56

Тоя Маркиньос е голяма ляхма ! Дано второто полувреме ЦСКА вкарат 2 гола и победят !!!!!!! Късмет АРМЕЙЦИ

chelsea18
30.07.2009 20:55

тихо говеда смотани Баку продалжава напред в ШЛ *smile* Мача тук е 2-0 *stop*

roommen
30.07.2009 20:52

Цска-то ако не успеят някак си да изкарат Дери от собствената им поле просто не виждам как ще успеят да отбележат .Не ми се иска да го казвам ,но май нещата отиват на 0-0 и с надеждата че в Ейре Сити ще играят по отворено и да се получи двубой .Това което ще е супер тъпо да се случи ще е Дери да отбележът от никаква ситуация , а имаха една такава възможност така че защитата на червените трябва да е много внимателна .

Ebachaaa
30.07.2009 20:52

ето взе да става интересно почнаха усвирквания и грухтене от свинете *smile* въпреки всичко мисля ,че Цска Ще измъкне 1:0 с гол от дузпа на Дурмуш *joking* нали са колеги с съдията все пак

Kalinho
30.07.2009 20:43

абе и аз съм за Левски ама тоя мач съм за ЦСКА и им желая късмет. Да селекцията не е на ниво но е нормално все още не могат да оправят загобите от ерата Томов. И все пак според мен мача е 2 - 0 поне така ми се иска

Vergil
30.07.2009 20:40

Азерите имат и много по-голям бюджет и много по-добри футболисти и ако някой оспори това... *sick*

Vergil
30.07.2009 20:39

Честито на ЦСКА. Страхотна игра с чудесни далечни удари. Пожекавам им 0:0 или 0:1 за Дери. Даже и турски съдия са си викнали свинете. Ама така е като купувате футболисти за 50 стотинки на килограм от пазара. Айде късмет на Маркиньош и сички селяни в отбора. А Дери са може би малко по-добри от Санта Хулия *lol* . Не може да се сравнява Дери с Баку например. САМО ЛЕВСКИ

Ebachaaa
30.07.2009 19:54

ЛЕЛЕ С ТОЯ СЪСТАВ НЗ *sick* с тия пловдивски бракми и сливенски кавали незнам къде са тръгнали *joking* Ще пада майтап

paunQ
30.07.2009 19:32

Пожелавам на червените мача да не е Г/Г .