Дани Блинд ще продължи да води Холандия

14:50
Дани Блинд ще продължи да води Холандия
Дани Блинд ще остане на поста селекционер на Холандия, въпреки провала на тима в европейските квалификации. Блинд не е заплашен от уволнение, потвърди директорът на футболния съюз на Холандия Берт ван Оствен.
 
Холандия в заключителния кръг от квалификациите загуби от Чехия с 2:3 на свой терен и финишира на четвърто място в група А.
 
"Блинд ще продължи да тренира отбора", отсече Ван Оствен и поясни, че Футболният съюз на Холандия ще поеме отговорността за действията на този треньорски щаб. 
 
"Ние стартирахме квалификационния турнир с доста млад отбор и треньорът трябва да продължи да ръководи процеса", заключи Ван Оствен.
 
54-годишният Блинд каза от своя страна, че не е изпълнил поставената пред него задача и се оправда с многото кадрови проблеми. 
 
"Ние не сме Германия или Испания и ни е трудно да компенсираме такива загуби. Сега трябва да гледаме напред. Този резултат разочарова всички - играчите, мен, цялата страна. Трябва обаче да мислим за бъдещето. Нашата нова цел е да класираме отбора за Световното в Русия. Скоро започваме да работим за това". 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Redbula
14.10.2015 16:01

Божееее Холандия имат отбор за четвъртфинал на ЕП и СП ,а немогат да излязат от групите.Ей тука вече задължително треньора е виновен. Не като при нас Петев при положение че сме в 4та урна и сме си и на 4то място.Не е паднал под това значи се е справил.Не е направил прогрес ,но няма и регрес. Верно че е мн тъп съблеченбия ама.... няма смисъл да се сменя

ApricotGarden
14.10.2015 16:48

Виновника за това отпадане на Холандия беше уволнен.За мен лично няма смисъл да се уволнява треньор с 5 мача начело на отбора макар и само с 2 победи.