Холандия пропуска еврофиналите за първи път от 1984 г.

14:09
Холандия пропуска еврофиналите за първи път от 1984 г.
Националният отбор на Холандия няма да играе на европейски финали за първи път от 1984 г. "Лалетата" загубиха финалната си среща у дома в Амстердам от Чехия с 2:3.
 
Десният бек Павел Кадержабек даде преднина на чехите в 24-ата минута, Йозеф Шурал покачи на 2:0 в 35-ата, а Робин ван Перси си вкара автогол в 66-ата. До края Холандия успя да върне две попадения чрез Дани Блинд и Ван Перси. Гостите играха с човек по-малко цяло полувреме, след като Марек Сухи бе изгонен в 43-ата минута. В другия мач от тази група Турция победи Исландия с 1:0 с победен гол на Селчук Инан минута преди края на редовното време. На първите две места финишираха Чехия и Исландия, следвани от Турция, която отива на Евро 2016 като най-добрият от отборите, завършили на трета позиция. Холандия стана шампион на Европа през 1988 г. и взе бронзовите медали на първенствата през 2000 и 2004 г.
 
В група Н България победи Азербайджан с 2:0 в мач без значение, а за европейските финали се класираха Италия и Хърватия. "Скуадра Адзура" снощи се наложи над Норвегия с 2:1 у дома. Вече са известни всички отбори, които ще участват в баражите за място на Евро 2016. Това са Босна и Херцеговина, Украйна, Ирландия, Словения, Унгария, Швеция, Норвегия и Дания. Жребият ще се тегли на 18 октомври, а срещите ще се играят през ноември. Директно за Европейското първенство се класираха Англия, Чехия, Исландия, Австрия, Португалия, Северна Ирландия, Испания, Швейцария, Италия, Белгия, Уелс, Албания, Румъния, Германия, Полша, Русия, Словакия и Хърватия, а Турция като най-добър трети отбор. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари