Раниери: Напуснах Ювентус заради Канаваро

22:29
Раниери: Напуснах Ювентус заради Канаваро
Мениджърът на Лестър Сити Клаудио Раниери разкри интересна подробност около престоя си в Ювентус.

Специалистът изкара почти два сезона начело на бианконерите. Той пое отбора след завръщането на Старата госпожа в Серия А през 2007 година.

Под ръководството на Раниери Юве завърши на трето място в Калчото през сезон 2007/2008 и на второ на следващата година.

Два кръга преди края на сезон 2008/2009 Раниери бе уволнен, а на негово място дойде Чиро Ферара.

Оказа се, че Клаудио Раниери е имал сериозно неразбирателство с бившия спортен директор на торинци Алесио Секо, както и с бившия генералния мениджър Жан-Клод Блан относно трансферната политика на клуба.

"Бяхме се разбрали, че когато привличаме нови футболисти, трябва да сме обсъдили въпроса помежду си и да сме стигнали до консенсус. Но през пролетта на 2009 година бях уведомен, че Секо и Блан са решили да подпишат с играч, който аз не смятах, че е удачно да идва в клуба. Сега вече мога спокойно да кажа, че ставаше въпрос за Фабио Канаваро", разказва Клаудио Раниери.

"Фабио е велик играч и след като се върна в Юве се представи добре, но не това беше проблемът. Не беше справедливо спрямо шестимата лидери на Юве, които останаха лоялни на клуба през лятото на 2006 година и играха в Серия Б. Докато те се бориха в долното ниво на италианския футбол, Канаваро избра да играе в Реал Мадрид. Не беше честно да го връщат в Юве. Това беше моето мнение и го казах на Блан и Секо. Останалото е история", споделя още Раниери.

Специалистът се наслаждава на чудесен старт на кариерата си в Лестър. След 8 кръга лисиците заемат 5-тото място в английската Висша лига, като те се намират само на три точки от върха.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

futbolista_rs
11.10.2015 22:50

Много правилна постъпка на Раниери. Канаваро е нищо повече от добър играч без душа и това е хубавото при новото ръководство, че който не е убеден напълно, че иска да играе за Юве е свободен да си ходи. По-добре така, а не наемници като мазния Канаваро.