Шави: Съжалявам, че не играх за Манчестър Юнайтед

18:54
Шави: Съжалявам, че не играх за Манчестър Юнайтед
Легендата на Барселона Шави Ернандес призна, че съжалява за факта, че не е успял да играе в английската Висша лига.

През изминалите години английски грандове отправяха оферти към плеймейкъра, но Шави остана лоялен на Барселона.

В края на миналия сезон той подписа с катарския Ал Садд.

"Честно казано, Висшата лига винаги ме е привличала", коментира Шави пред "Евроспорт".

"Стадионите, тревата, феновете, любовта към играта. Всичко там е превъзходно. От големите английски клубове, исторически погледнато, най-любим ми е Манчестър Юнайтед. Съжалявам, че не успях да играя там", каза още Ернандес.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

wengerout
12.10.2015 10:18

В България и конкретно всеки втори разбира от футбол,да не кажа и първи и се бутат да ми обясняват през глава как аз не разбирам,при положение,че дори не се познаваме.Щом така мислиш,нека е така,аз не разбирам,а ти разбираш.

vargala1313
12.10.2015 00:33

Представям си какво би била двамата със Скоулс във сърцето на халфовата линия*beer*

Addicted92
11.10.2015 19:06

Много хора съжаляват, че не са могли да играят за Юнайтед.
Въпреки това обаче според мен Шави е направил правилният избор *wink*
Иначе и Швайни е легенда и икона на Байрен Мюнхен и той самия осъзна, че ако сега не беше дошъл в отбора - никога нямаше да има друг шанс, за което всички фенове на Юнайтед се радваме *smile*

MaLkO_LuD94
12.10.2015 11:05

За Буфон не знам но за Шави съм убеден че ако можеше да върне времето назад пак би направил същият избор и би останал в Барса *thumb_up*

wengerout
12.10.2015 10:23

Другото,което мога да ти кажа е,че живея на запад и тези хора тука не ги интересуват чуждите държави.Те не са като нас да гледат в чуждата паница,вероятно,защото имат достатъчно в своята-сега,за да не ми кажеш какво ти говоря за паници,защото като гледам ти е трудно да схващаш,ще ти кажа,че паницата е метафора на състоянието на държавата в този случай.Държавите им са достатъчно богати и тях не ги влече да ходят в други. Повечето от тях дори не знаят кое къде се намира.Ходят на почивки и до там.Отношението им е леко надменно и другите страни за тях са като разпускане,няма такива мании като тук-ооо Италия е прекрасна,ооо,Германия е великолепна,ооо,искам да живея в Англия,много ми харесва.

wengerout
12.10.2015 10:15

Не ме карай да търся как Джерард си го казва,че е искал да остане в Ливърпул,какви тръпки,какви пет лева,малко по-сериозно. Точно,че парите си ги има и в родния град и го боли онази работа,за Манчестър. Той също беше продаден при странни обстоятелства,за което и феновете на Байерн освиркаха сериозно ръководството.Но и това също не го знаеш. Добре,щом така искаш всички искат в Юнайтед.Според мен и Икер е искал да напусне,за това са го сложили на пейката.Но му се е ходило в Юнайтед,а те го продадоха в Порто.Джерард искаше тръпка,за това е искал в Манчестър,но и той в САЩ.Сеск след Барса изобщо не е искал нито в Челси,нито в Арсенал,досещаш се къде е искал,но уви. Педро също между другото,а и се чува как Роналдо навивал Меси за прекрасният град,курортът на курортите-Манчестър. А на Алексис това му бил последният сезон в Арсенал и после....

Addicted92
12.10.2015 03:08

Явно не разбираш и от жени и от футбол. Това е моето мнение за теб ! Какво сравняваш твоя град и това кой колко пари взима. Тези хора парите си ги имат отдавна и търсят тръпка и ново преживяване. Същото е и с жените. Джерард също не е бил прокуден от Ливърпуул, той също каза ,че иска да опита нещо ново и за това отиде в САЩ ! Икер Касияс и Петър Чех обаче си бяха заковани на пейката и те бяха принудени да напуснат. Гуардиола е казал многократно, че желанието на самия футболист (както в случая говорехме за Швайни) е било да напусне отбора и ще са му винаги благодарни за приноса към баварците !

wengerout
12.10.2015 02:27

Идеята ми е,че не всеки изгаря от желание да играе в Англия,тези времена отминаха вече,а и силата на Манчестър отмина. Според мен от Байерн просто са го разкарали до колкото знам и за по-малко пари от обявените,за това и всички бяха бесни на изпълнителния им директор,ако не се лъжа. Ако играч иска да остане в отбор,а те не го искат,няма как да стане.Разберете,че играчите имат последната дума за толкова пари.Нито има играч,който да може да откаже трансфер,нито има играч,който да приеме трансфер,АКО отборът не го пожелае. Джерард не беше ли резерва в Пул?Джерард искаше ли да се махне от Пул? Реал как си третират някой от звездите?Икер да е искал да се маха? Колкото до другия коментар,а и част от твоя за града-и моят роден град не е най-хубавият в света,не е и най-хубавият в България,но го обичам и ми липсва страшно много.Ако в този град имаше нещо като Байерн,да ми осигурява такива пари,нямаше изобщо да се махна от там.Мога да си ходя по почивки,но щях да си живея там.Предполагам схващаш на къде бия. Колкото до това с жените-има голяма разлика,ако не е чувствал нищо към нея,може да я замени,с която си поиска,няма никакво значение.Съпруги/съпрузи и приятели се заменят най-лесно.Има неща,който не можеш да замениш-домът,родителите. Това е лично мое мнение,за някого може а е лесно да си заебе родния град и държава и да не се върне никога там.Разни хора,разни идеали.

Addicted92
12.10.2015 02:15

Айде отговори ми сега. Ще ми е интересен отговора ти. Бавария е неговият дом, Байрен е неговият клуб. В Германия си говори на родния език. Какво тогава прави в Манчестър айде обясни ми ! Атмосферата и отношението на феновете към клуба е много по-различно !

Addicted92
12.10.2015 02:13

Аз пък да ти кажа съм бил в Мюнхен, дори имам и снимка и автограф именно от Швайнщайгер. Какво му е уникалното на този град пък ? Да ми кажеш за Париж, Мадрид, Барселона, Будапещ ще те разбера. Лично аз от Мюнхен не останах с особени впечатления ако изключим Алианц Арена. Пък и Швайнщайгер е казвал много пъти, че от дете му е било фикс идея един ден да играе за Юнайтед. Защо тогава ми кажи, че Шави съжалява за изпуснатата възможност, както и Буфон ? Какво им липсва на тях те питам аз ? Шави е легенда на Барса, Буфон пък на Ювентус. Едва ли Манчестър е по-красив град от Барселона и Торино за да ги напуснат. Плюс това думите не са мои, а са на самите футболисти.

El_Fenomeno_9
11.10.2015 19:58

По твоята логика -съпругата му е баварка , родом и живее в Мюнхен , по - млада е от него , дълго време изкарват заедно от 19 годишна е с него , с нея говори родния си език и живее на родното си място ... Тогава защо я разкара и тръгна с Иванович ??? Иванович на всичко от горе е постоянно по турнири , като Швайнщайгер едва ли може да пътува толкова често с нея , предвид мачове , тренировки и др. ... Не може да търсиш логика в подобни действия , защото първото което е ако той беше настоял да остане в Байерн , щеше да го направи на 200% , разбирам да беше прекарал 1 година като тотална втора цигулка по модела на Чех , щеше да е разбираемо да си тръгне , но в Байерн всички го боготворят , истинския им капитан , Лам носи лентата , но на всички е ясно кой е лидера и тартора там !

wengerout
11.10.2015 19:19

С цялото ми уважение към Юнайтед,това за Швайни е пълна глупост.Ако си мислиш,че той уникално много е искал да играе в този Манчестър,се бъркаш жестоко.Байерн са фаворит за титлата в Германия,един от фаворитите в ШЛ,Бавария е неговия дом и там си говори родния език.Какво по дяволите да търси в Манчестър?Не мисли,че всички футболисти умират да играят във ВЛ.Особено в последните година,две малко от блясъка и замира,а и самата Англия,освен Лондон,не е кой знае какво,а това също е важно и то много-самия град.Германия не е България и там си имат всичко,да не кажа и повече от Англия,така че Швайнщайгер едва ли е умирал да ходи в Манчестър. *smile*

Luxury
11.10.2015 19:04

Аз също съжалявам, че не видях в любимият си отбор един от най-добрите плеймейкъри в историята.*smile*