Избраха Ракитич за №1 в Хърватия

17:30
Избраха Ракитич за №1 в Хърватия
Полузащитникът на Барселона Иван Ракитич бе избран за футболист номер 1 на Хърватия за 2015 година в анкетата на вестник "Вечерни лист". Днес Ракитич получи статуята "Победител" на церемония в болница за деца, а след това каза:
 
"Благодаря на Вечерни лист и на неговите експерти. Думите са излишни. Ще се издължа, това няма да ми бъде единствената награда, може да настигна и Давор Шукер, който шест пъти е избиран за футболист на годината. Още в събота срещу България ще върнем вярата и любовта към нашия национален отбор."
 
Президентът на Хърватския футболен съюз Давор Шукер също присъстваше на церемонията и попита Ракитич: - Кой е по-хубав град, Севиля или Барселона? Ракитич отговори шеговито: - И двата града са по-хубави от твоя Мадрид. 
 
"Вечерни лист" от 1972 година избира най-добрия футболист, а в анкетата по избора участват 11 бивши хърватски национали. Тази година Иван Ракитич стана първи в анкетата със 105 точки, следван от Иван Перешич (Интер Милано) - 85 точки, и Лука Модрич (Реал Мадрид) - 80 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sdw
10.10.2015 07:09

Хърватите имат доста сериозен отбор.Ще е цяло чудо да не се класират за европейското.Лично мое мнение обаче е,че Модрич е най-класния хърватин.И това няма нищо общо с това,че единия е в Реал,а другия в Барса.

Kalinski88
10.10.2015 14:01

Може и да е най-класния , но тук става въпрос конкретно за 2015г. и е нормално тази година да не е Модрич. С оглед на трофеите и това , че Модрич го нямаше известно време мисля , че не са сбъркали с притежателя на наградата. За мен лично на Модрич предимството пред Ракитич е бързината. Иначе да имат сериозен отбор а и като цяло Хърватите никога не са били слаби още от едно време. Колкото до Барса и Реал - едва ли в анкетата са гласували по пристрастия.