Северна Ирландия ще играе на европейските финали за първи път в историята си (видео)

00:47
Северна Ирландия ще играе на европейските финали за първи път в историята си (видео)
Отборът на Северна Ирландия постигна исторически успех, след като се класира за финалите на Европейското първенство за първи път. Това се случи след домакинска победа с 3:1 над Гърция.
 
Головете за успеха на зелено-бялата армия, начело със селекционера Майкъл О'Нийл, срещу елините бяха дело на Стив Дейвис ('35, '58) и Джош Мадженис ('49). Кристос Аравидис ('87) пък бе авторът на почетното попадение за южните ни съседи.
 
В другите мачове от група "F", Румъния и Финландия завършиха наравно 1:1, а Унгария победи Фарьорски острови с 2:1.
 
Така кръг преди края, Северна Ирландия остава едноличен лидер с 20 точки, Румъния заема 2-о място със 17, тимът на Унгария е 3-и с 16, следван от Финландия с 11, докато Фарьорски острови и Гърция заемат последните две места съответно с 6 и 3. 


 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

brayansashov11
09.10.2015 16:12

След Евро 2004 гърците кога са били сила? това че винаги бяха в 1-ва урна и се падаха с меко казано смешни отбори не значи че са кой знае какви,това че биеха с по 1-0 всеки квалификационен мач е друг въпрос,отбор който не може да мине група със Северна Ирландия дето не са играли на голям форум от 30 години и Финландия дето нямат едно европейско в историята си според мен няма място на Европейско първенство,поправете ме но от Северна Ирландия най-известният им играч сега е този Лаферти аз друг не знам,просто отборът им играе колективно и поне според мен напълно заслужено се класира.

El_Fenomeno_9
09.10.2015 12:32

Тая група е много скапана и ако гърците не бяха в такова окаяно състояние щяха да я вземат с лекота . До сега не бях гледал Финландия , но те разбиха румънците , определено Финландия трябваше да излезе от тая група , футбола им няма нищо общо с типичния скандинавски футбола с големи момчета и само центрирания , направиха румънците на луди на контри , последните 20 минути изпуснаха поне 5 гола , а румънците изравниха в края адски незаслужено с единствения си шанс .. Много ме е яд и за Шотландия , с толкова мъка и напъни успяха да обърнат , а да получат такъв нелеп гол и то в 94 мин

wengerout
09.10.2015 03:32

Само,дето Мартил О'нийл е мениджър на другата Ирландия,която би немците,ама да сме живи и здрави,майната му.

ReDeViL666
09.10.2015 01:19

ЧЕСТИТО! С тоя коефицент и тая победа зарадвахте толкова много хора.*cool**beer*