Загуба на Германия от Ирландия оформи невероятен трилър в група "D" (видео)

00:09
Загуба на Германия от Ирландия оформи невероятен трилър в група "D" (видео)
Националният отбор на Ирландия постигна изключително важна победа като домакин на Германия в мач от група "D" на квалификациите за Евро 2016. Зелените се наложиха над световните шампиони с 1:0 и си гарантираха участие минимум в плейофите за класиране на континенталния турнир догодина. Единственото попадение в срещата отбеляза Шейн Лонг в 70-ата минута.
 
В другия ключов мач от тази група Роберт Левандовски добра Полша до много ценно равенство 2:2 като гост на Шотландия. Дружина полска излезе напред в резултата още в 3-ата минута чрез Лева, но в самия край на първото полувреме Ричи Мат върна статуквото на терена. В 62-ата минута Стивън Флетчър осигури пълен обрат на домакините. Гайдарите обаче не успяха да задържат преднината си и в четвъртата минута на добавеното време към двубоя позволиха на Левандовски да убие надеждите им за участието на Европейското първенство във Франция.
 
Така след изиграването на предпоследните мачове, класирането в група "D" изглежда по следния начин: Германия е едноличен лидер с 19 точки, Полша и Ирландия имат равен актив от по 18 пункта, но поляците имат предимство в битката за 2-ото място заради по-добри голови показатели. Тимът на Шотландия е 4-и с 12 точки, следван от Грузия с 9 и Гибралтар с 0.
 
В последния кръг Германия е домакин на Грузия, а Полша и Ирландия ще премерят сили помежду си, за да определят втория отбор от тази група, класирал се директно за Евро 2016. Разбира се, на теория съществува вероятност Бундестимът да играе плейоф. Това би се случило, ако възпитаниците на Йоахим Льов допуснат загуба у дома, а преследвачите им завършат наравно на полска земя. 


 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Ginekologa
09.10.2015 21:36

тото добро стана с Германия и Полша*joking**lol*

RoSKo0o0
09.10.2015 17:20

Нааааааадали... Германия да загуби у дома... и то от Грузия... пък и не смятам, че Полша ше изпуснат питомното *smile*

Bitten
09.10.2015 11:00

Аз живея в германия. Ах как ще се радвам ако наистина стане така че германия играе плейоф *lol* Немците ще полудеят *lol*