Гошо Петков: Предпочитам да не съм герой, а отборът да побеждава

10:43
Гошо Петков: Предпочитам да не съм герой, а отборът да побеждава
Вратарят на Левски Георги Петков за пореден път се превърна в герой за "сините". Именно след отлични негови намеси шампионите стигнаха до 0:0 в Азербайджан с ФК Баку и са с отлични шансове да продължат в битката за групите на Шампионската лига. Петков отговори на въпросите на "Меридиан Мач" минути след двубоя. Ето какво каза "синият" герой:

- Коментарът ви за мача?

- Определено това, което очаквахме от отбора на Баку, се потвърди. Азерите са добър отбор. Много пари са хвърлени в този отбор, играят си хората. Ако някой си мисли, че ще ни е лесно и сме дошли на разходка, греши. В турнирите задължително трябва да вкараме гол. Това е правило номер едно - като излизаш навън, да вкараш гол. Ние не успяхме. Ще бъде трудно в София, но се надявам с помощта на феновете да успеем.

- Преди мача всички от "синия" лагер обявиха, че най-важно е да вкарате гол. Левски обаче създаде само едно чисто голово положение пред вратата на ФК Баку...

- Според мен имахме почти три положения. Ако Ортега беше вкарал през първото полувреме - 0:1, за Левски, съвсем друг става мачът. Затова казвам, че задължително трябва да вкараме. Дали в 5-ата, или 90-ата минута - задължително трябва да се вкара гол навънка. Не успяхме. Трудно ще е в София, надявам се да победим.

- Изненадаха ли ви с нещо?

- Не. Това, което ни беше казано за тях, това играеха и това изпълниха.

- Имаше ли според теб дузпа за домакините при сблъсъка между Рабех и Алмейда?

- Не мога да кажа. Които са по-отпред, могат да кажат. Не мога да коментирам с точност, защото ситуацията се разигра далече от моята врата.

- От България ми казаха, че повторението е показало, че Рабех едва не е откъснал главата на бразилеца...

- Доколкото видях, при падането Алмейда си удари главата в земята и оттам изгуби съзнание.

- За пореден път се превръщаш в герой за Левски. Свикна ли вече с тази си функция в евротурнирите?

- (Смее се) Предпочитам да не съм героят, а отборът да побеждава. Аз имам доста мачове в евротурнирите с Левски и затова останах, за да мога да играя в точно такъв турнир.

- Усети ли някаква промяна в Левски след тези грандиозни промени?

- По принцип винаги, когато има смяна на треньора. Сега футболистите имат по-голямо самочувствие. Още е рано да се каже какво е направил Достанич за тези 2-3 дни.

- Когато направиха смяната и излезе Алмейда, не ти ли се стори по-различен ФК Баку?

- Този футболист, който влезе, беше при нас в Левски (б.р. - Батиста). Азерите започнаха да играят повече по фланговете, явно смениха схемата на игра, заради това така и стана. Ние не успяхме да се усетим и оттам ни дойдоха проблемите.

- Направи впечатление, че в един момент в отбора се възцари паника. На какво отдаваш това?

- Може би в последните минути. Проблемът беше в това, че не задържахме топката. Гледахме в който е топката да се отърве от нея. Ако бяхме започнали да държим топката със самочувствие, както първото полувреме, нямаше да има проблеми.

- Откъде дойде липсата на самочувствие?

- Умората дойде, тежко време.

- Какви са шансовете на Левски за реванша?

- Естествено, по-големи са шансовете на Левски, отколкото на Баку. Определено ще бъде трудно в София, 0:0 е лош резултат.

- Какво ви казаха Достанич и Гонзо след мача?

- Не сме говорили. Сигурно утре на тренировката ще говорим или в самолета.

- Батков пожела ли ви успех преди мача?

- Да, преди мача влезе при нас и ни пожела успех.

- Сега отборът на Левски по-силен ли е от миналата година?

- Не мога да кажа коя година е бил по-силен. Ще се видят успехите. Дай Боже, да отстраним Баку. Ако го направим, отборът ще е по-силен, защото си гарантираме до декември месец мачове в Европа. И мисля, че точно тогава ще падне напрежението у футболистите. Като минем този кръг за Шампионска лига, по съвсем друг начин ще играе отборът. Това е моето лично мнение. След отстраняването на Баку отборът ще играе по друг начин.

- Заговори се за лоша дисциплина в Левски? Обвиниха Велев, че ви бил разпуснал? Има ли нещо такова?

- Да ти кажа честно, не съм забелязал да е лоша дисциплината. Това е Левски. Може и да има някои неща, но те със сигурност са скрити от нас, футболистите. В смисъл кой къде ходил, какво правил. В такъв клуб трудно може да стане такова нещо. Това не е отбор от долната таблица на "А" група. Това си е Левски.

- Как възприемаш новия метод на Ратко Достанич за стягане на дисциплината? Имате нещо като казармен режим - от 13,30 до 17,00 часа трябва да сте си по домовете.

- Аз съм работил с Ратко Достанич и знам какви са изискванията му. За мен не е нещо ново. Дано и другите свикнат. Защото с това нещо, което прави, трудно се свиква.

- Кога отборът ще е готов на 100 процента?

- Живи и здрави, да отстраним Баку. Пак ще се повторя - тогава доста от напрежението ще падне от футболистите. Ще е трудно в София, но се надявам да успеем.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

tedino
30.07.2009 12:02

TigerJK в скоро време освен със някои от легионерите в нашето първенство не съм чул за пиянски скандали с футболистите.Ина4е мисля,4е целта да си стоят от 13 до 17 у дома е да са на ниво за слетобедната тренировка. *wink*

TigerJK
30.07.2009 11:12

по-добре да ги накара да стоят вкъщи от 22 до сутринта *joking* то следобяд дискотеки няма

martototo
30.07.2009 10:56

Е аз ли да си седя от 1 до 5 в нас *joking* *sick* *lol*