Григор отново капна, този път загуби от 74-ия в света

16:11
Григор отново капна, този път загуби от 74-ия в света
Григор Димитров приключи участието си на тенис турнира в Куала Лумпур, след като на четвъртфиналите отстъпи с 2-0 сета от 74-ия в света Бенямин Бекер 4-6. 6-7(3). По този начин българинът пропусна отлична възможност да се класира за полуфиналите на надпреварата.
 
Първият сет започна равностойно, но в шестия гейм Бекер успя да пробие и да поведе с 2-4. До края на сета въпреки опитите на Димитров, германецът успя да затвори сета при 4-6 в своя полза.
 
След загубения първи сет, Григор започна изключително мобилизирано. Световният номер 19 успя да спечели подаването на съперника и да поведе с 3-1. Българинът поддържаше преднината си от един пробив почти до края, но при 5-3 вместо да затвори сета, той позволи на Бекер да върне пробива. При последвалия сервис гейм на германеца, Димитров пропиля два сет бола, след които резултатът стана 5-5. В следващите два гейма и двамата спечелиха своите подавания и така вторият сет влезе в тайбрек. В него обаче Бекер показа по-здрави нерви и достигна до успеха.
 
С достигането си до четвъртфиналите Димитров все пак си осигури 27725 долара и 45 точки за световната ранглиста. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

El_Fenomeno_9
03.10.2015 14:12

До коментар [@comment 1842989] от [@user Notlike]:

Абе ГЛУПАКО , не разсъждавай така ... Съгласен съм да кажеш , че в големия спорт си има много други приоритети , воден от спонсори и рекламодатели , чиято роля никак не е малка , но да кажеш за кво да играе за България , все едно дори цяла година да не играе по турнири пак няма да играе за България .. Малко мислете с кухите си глави , какво означава какво му е дала България , а какво трябва да му даде ?! За държавата можеш да се оправдаеш , че не му е помагала особено . Да не би да е единствения младок , който се е занимавал с тенис в България , че да се помага конкретно и само на него ?? Много ще е лесно ако се знае кои спортисти ще станат много добри и да се помага само на тях , но не сме факири и трябва да се примирим с това , което имаме и можем да дадем .. Сърбите сигурно са се късали да помагат на Джокович , но той разбира , ако баща ти и майка ти нямат 5 лева за хляб ще им обърнеш ли гръб ??Григор е в много големия спорт , има право да отказва подобни участия , много фактори влияят върху такива решения , но тва мислене дето го вкарвате вие с какво му помагал България е ЖАЛКО !

lazera0
03.10.2015 12:23

Толкова си може и т'ва е, не случайно има 163-111 (победи-загуби) и 4 титли, най-големите в тениса на тия години са имали сума ти титли и повече титли от ГШ от колкото нашия в момента, ще си остане поредния с надежда и ще си скита между 20-40 място като другите "големи надежди"

cvetan_vatev
03.10.2015 11:27

До коментари [#11 и #12] от manutd_forlife и Notlike:

Aз съм клавиатурна нинджа. Имам пети дан. Владея чукане по клавиши и удари със space bar. Аз доколкото видях Федерер игра за Швейцария, а Пийт Сампръс е играл редовно за САЩ. И те са били изморени. Защото са играли много повече мачове от Григор. Нашата "звезда" вирна носа както всеки малко по-известен българин и започна да ги сере едни много големи и много редки. До миналият сезон го защитавах. Казвах: Ми не е във форма. На всеки се случва. Все намирах повод за слабата му игра. Докато един ден поводите ми свършиха. Виждах го как се снимат с Шарапова хванати за ръчичка.
Как се гмурка по някакви плажове. Не го виждах само да играе.

Някой ще напишат гледай го тоя завижда на Гришо. За тях казвам боли ме оная работа по кои плажове ходи с коя се държи за ръце и какво прави в свободното си време. Но аз искам да виждам освен че прави нещо грандиозно в свободното си време. Да го прави и на корта.

gordon_shumway
03.10.2015 10:01

Към хора, които го защитават - и аз винаги съм го защитавал и съм се карал с всички, които го оплюват, но трябва да си признем искрено, че Гришо сериозно почна да се осира.
Уж тепърва щеше да изгрява, да се бори за топ 1, да печели големи турнири, а той става все по-зле, пада от все по-слаби играчи и играе много по-зле от преди - Гришо отпадна в първия кръг, Гришо отпадна във втория кръг и все такива новини четем...е, това е доста далеч от финал и вдигане на купата ако не се лъжа.
Аз разбирам, че може моментно да му се развали формата, ама то тоя момент при Гришо вече стана 2 години...баси момента!
Явно или не му пука много или вече залязва...

manutd_forlife
03.10.2015 08:35

Вие просто описвате, защо не трябва да имаме добри спортисти(по-скоро защо не заслужаваме) То бива да си толкова отрицателен, ама това вече е жалко...

kapitana123
03.10.2015 01:24

Нещо се разглезихме май. В тениса (изключвам женското подобие на тенис и сестри Малееви) никога не сме имали сериозен представител. Сега Гришото вдигна акциите и край - вече всяка загуба е края на света, гледа се под лупа и се намира маану. Стегнете се малко и той е човек! А това че не пожела да играе за БГ няма да го коментирам да не кажа нещо гадно *beer*

cvetan_vatev
02.10.2015 21:53

И за този турнир ли се готвеше че не можа да дойдеш да играеш за България? Браво!!! Получи ти се много добре. А представям си ако беше играл и за Националния отбор. Най-вероятно щеше да отпаднеш още първият кръг. Май трябва да позабравиш селфитата и медийните изяви и да наблегнеш на тренировките.

sakata_97
02.10.2015 19:44

Гриша превръщаш се в посредствен играч само така продължавай браво,уникален си просто
*confused*

PRI_A_TEL
02.10.2015 18:53

Загубил е от 74-тия, защото играе по-зле, което означава, че сегашното му класиране, като 19-ти не е миродавно, по-скоро към 75-та позиция се стреми...Още преди казах, че предишния му тренер бе калъф...Защото му правеше силови тренировки, а физиката на Григор не може да издържи на това и играта му ще започне да куца, много хора не вярваха, но точно това се случи...Според мен Григор има някакви шансове да се върне на правия път, но трябва да се върне към тренировките си отпреди 3-4 години, така че възвърне правилната си форма и дори и да не е 1-ви в света, ние пак ще му се радваме, но ако е 30-40-ти, просто ще чуваме от време навреме, че е играл и нищо повече, нищо ще му се радваме, нито ще ни интересува...

rimlianin
02.10.2015 21:29

Най-голямата цел в тенисът не е да си просто номер 1 в ранглистата , а да печелиш титли от Големият шлем. Да , определено е по-добре да е първи от 30-ти примерно , но за пример Каролин Возняцки беше номер 1 при жените над 60 седмици и въпреки това няма нито една титла от Голям шлем . Изводът е че може и 80-ти да е в ранглистата , но ако един ден спечели турнир от Големия шлем какво значение има позицията