Гришо обърна португалец на старта в Куала Лумпур

17:35
Гришо обърна португалец на старта в Куала Лумпур
Григор Димитров стартира с трудна победа участието си в турнира на твърди кортове в Куала Лумпур. На осминафиналите българската тенис звезда се наложи с 2:1 сета - 2:6, 6:3, 6:4 над португалеца Жоао Соуса.

Българинът, който досега се бе срещал само веднъж с португалския си опонент, стартира изключително слабо срещата, като в първия сет допусна два пробива и го загуби с 2-6.

Вторият сет започна по-добре за хасковлията, който взе откриващия си сервис гейм на нула. След това обаче Гришо отново допусна спад и с много усилия не допусна пробив. Все пак, българинът намери играта си и успя да пробие за 4-2. Последва много труден сервис гейм за Григор, който той обаче спечели, за да затвърди пробива си. Въпреки че Соуса намали изоставането си до 5:3, Гришо нямаше проблем да затвори сета на свой сервис - 6:3.

Двамата тенисисти започнаха много равностойно решаващия трети сет. В шестия гейм българинът отново допусна срив в своята игра, позволявайки на съперника си да го пробие - 4:2. Димитров обаче бързо се върна в играта. Заигравайки с много по-сериозна концентрация, той върна пробива, намалявайки изоставането си до 4:3. В следващия си сервис гейм, хасковлията отново не започна добре, като пред Соуса се откриха няколко възможности за пробив. Със силния си сервис обаче Гришо се измъкна от трудната ситуация и успя да изравни резултата в сета - 4:4. В деветия гейм българинът най-накрая излезе напред пробивайки отново португалеца, а в следващото си подаване затвори и мача при 6:4.

С днешната победа 24-годишният тенисист заработи 27 725 долара и 45 точки за световната ранглиста. На четвъртфиналите Димитров ще срещне Бенямин Бекер от Германия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

durduland
02.10.2015 14:31

До коментар [@comment 1842723] от [@user tnaq_ivanova]:

Абсолютно си заслужи думите. 2 пъти се правиш на интересна със саркастичните си подмятания за патриот и Господ , които си дойдоха само от тебе, без да съм те обиждал по какъвто и да е начин. Така че не се прави сега на ощипана и обидена.

tnaq_ivanova
02.10.2015 10:49

До коментар [@comment 1842686] от [@user durduland]:

Ами коментарите са излишни,щом ти си над България.С господ не се спори и той не търпи чужди мнения.

durduland
02.10.2015 07:36

До коментар [@comment 1842676] от [@user futbolista_rs]:

Я преди да пишеш за Мъри провери колко пъти досега Мъри е пропускал мачове за Дейвис и колко Григор. При Мъри говорим за финал на Световната Група, при Григор за какъв мач говорим. Я провери и Мъри и Федерер и Надал колко пъри са пропускали мачове за купа Дейвис преди да пишеш. Никога не хващал ракета, гледа 1-2 мача на година, ама като дойде време за плюене е номер 1. И те питам ''патриоте'' - щом за тебе бе толкова важен този мач- защо не бе на корта да подкрепиш България. Григор преди време отказа много пари да играе за друга държава. Много е лсено да седнеш зад клавиатурата и да говориш за това какъв ''патриот'' си, само че при тебе думата висят във въздуха, докато Григор е направил толкова за България, колкото ти и за 100 живота няма да успееш- именно заради манталитета ти- много е удобно все някой друг да ти е виновен и длъжен.

El_Fenomeno_9
01.10.2015 18:09

Интересното е , че вече новините за Григор не са сред главните

durduland
02.10.2015 00:46

Защо- защото твоята умна глава така казва - а? Ако не разбираш хал хабер от тенис не се обаждай, защото си смехотворен. Гришо е играл за Купа Дейвис повече от който и да е друг топ тенесист, и това при положение, че той има най-малко причини да играе- за него тези мачове са пълна загуба на време.В разгара на сезона на твърди кортове, да го карат да губи 1 седмица в подготовка на клей е пълно безумие. Гришо имаше тежък сезон, направи доста промени, които засега не дават резултат и последното нещо от което се нуждае бяха тези мачове на клей. Да не говорим, че по принцип трябваше да бием Унгария и без Гришо. Гришо на всеки турнир представлява България и съм горд от неговите изяви. А ме е срам , че има такива черве.и, чието ежедневие се осмиля от това да плюят. И като тези мачове с Унгария бяха толкова важни за тебе, защо не отиде на кортовете да подкрепиш националите- защото тогава имаше 50 човека публика.

futbolista_rs
01.10.2015 19:07

Трябва да са в графа "чуждестранни"!