Пенета спира с тениса след края на сезона

10:28
Пенета спира с тениса след края на сезона
Флавия Пенета ще приключи кариерата си след края на настоящия сезон. Италианката обяви това официално, минути след като триумфира с титлата на Откритото първенство на Щатите, спечелвайки първа титла от Големия шлем.
 
В заключителната среща 33-годишната Пенета надигра Роберта Винчи в два сета.
 
"Много съм радостна! Преди турнира не съм и помисляла, че мога да стигна толкова далече. За мен това е огромен сюрприз. Благодаря на всички вас, зрителите, които ни подкрепяхте отлично. Да играя в Ню Йорк беше едно удоволствие. Една мечта, която стана реалност. Като девойка мечтаех да стана първа ракета в света, да победя в турнир от Големия шлем или в Рим. За нас италианките може би това е дори по-важно, в Рим", сподели с усмивка Пенета. "Искам да кажа още едно важно нещо. Роберта знае за какво говоря. Завършвам кариерата си. Това беше моят последен мач на Ю Ес Оупън. Това е една добра възможност за завършване на кариерата, много съм радостна. Именно така исках да се сбогувам с тениса", обясни Флавия.
 
По-късно тя уточни, че ще завърши сезона, преди да окачи ракетата на пирона. Пенета досега е спечелила 28 титли в турнири на WTA - 11 на сингъл и 17 на двойки. С италианския национален отбор тя завоюва четири пъти Купата на Федерациите (2006, 2009, 2010, 2013). През 2011 г. стана шампионка на двойки на Аустрелиън Оупън. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация