ЦСКА се класира (видео)

22:06
ЦСКА се класира (видео)
Лидерът в Югозападната "В" група ЦСКА се класира за 1/16-финалите в турнира за Купата на България, след като смаза гостуващия Ботев Ихтиман с 5:0.

Армейците откриха резултата още в 6-ата минута. Тогава левият бек Милен Кикарин взе топката малко след центъра на терена, преодоля четирима бранители на гостите, стигна до аутлинията и подаде перфектно по земя към Костадин Хазуров, който от 7-8 метра разстреля Слави Маринов.

В 20-ата минута футболистите на Христо Янев бяха близо до второ попадение, когато Галчев проби и центрира отдясно към Аясс, който стреля с десния крак, но стражът на гостите спаси. Шест минути по-късно Головодов подаде към Аясс, който центрира по земя успоредно на голлинията, но сантиметри не достигнаха на хвърлилия се на шпагат Хазуров да вкара в празната врата.

Малко преди края на първата част Галчев получи късо подаване от корнер, финтира бранител на гостите и "качи" топката на главата на Чорбаджийски, но централният защитник на червените стреля над напречната греда.

В 44-ата минута Христо Янев извърши принудителна смяна - на мястото на контузилия се Николай Цветков влезе Владислав Узунов. Халфът обаче престоя само минута на терена. В края на полувремето той бе ритнат в главата при едно единоборство и след почивката на негово място се появи Васил Попов.

Три минути след почивката ЦСКА удвои своята преднина. 17-годишният Павел Головодов преодоля двама противникови играчи отляво в наказателното поле на Ботев и подаде остро по земя. Последва сериозно разбъркване, след което Костадин Хазуров успя да измъкне топката от краката на вратаря Маринов и реализира втория си гол в двубоя - 2:0 за ЦСКА.

В 57-ата минута армейците вкараха трети гол. Това стори Головодов, който вкара от доста малък ъгъл след брилянтен фалцов шут от 20 метра. Само 120 секунди по-късно последва поредно отлично отиграване на младока. Головодов пусна без забавяне по земя към Хазуров, но таранът не успя да уцели добре топката и изпусна да оформи своя хеттрик.

Малко след тази ситуация Головодов бе сменен с Радой Божилов под бурните аплодисменти на феновете. Влезлият флангови играч бързо влезе в темпото на своите колеги. В 76-ата минута той бе изведен сам срещу вратаря от Самир Аясс и без особени проблеми вкара за 4:0.

В 85-ата минута Божидар Чорбаджийски реализира пето попадение, след като засече с глава центриране от корнер на Галчев.


CSKA - Botev (Ihtiman) 5-0 by mohamed1021

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

madridista98
09.09.2015 23:22

Браво, честито класиране *beer* ! И да знаете, че ви чакаме още в първия кръг, че без вечното дерби не е същото *wink*!

night_wolf1984
10.09.2015 13:41

Те сигурно и за Ювентус са викали така като бяха в серия Б *wink**stop*

miro211
10.09.2015 12:28

Мога а ти кажа, че "тия отборчета" някой от тях могат да сложат повечето отбори от А група в малкият си джоб. Защото срещу ЦСКА всеки излиза максимално мотивиран да се докаже. Второ играят почти само българи и не ги интересуват парите като прехвалените мърди от А група. Ще видим, какво ще стане когато се изправим срещу А група. Едно да е ясно- на никой няма да му е лесно срещу нас!

futbolista_rs
10.09.2015 10:15

Друго си е през сезона да си играл срещу титани на бг футбола. Тия отборчета и 50 на 0 да ги биете срещу елитни нямате шанс. Направихте няколко победи над махлите и се помислихте за силни.

miro211
10.09.2015 01:09

пригответе се да ядете хурката*lol*

vla666
09.09.2015 23:07

„По повод евентуалната пресконференция на Борислав Попов във връзка с актуалните проблеми около ЦСКА ми се иска в аванс да дам няколко теми за разговор:
1. Защо в Шотландия е възможно членството на „ПФК Глазгоу Рейнджърс” да бъде прехвърлено от старото фалирало дружество към новото дружество „Sevco Scotland”, а в България това не е възможно? Тук не се приемат обяснения за лошата УЕФА, защото УЕФА не е наказвала нито Рейнджърс, нито местната федерация за този трансфер. Също така не важат и обяснения с нови правилници, защото казусът е от период, в който действа актуалният правилник за финансов феърплей и лицензиране.
В случая с Рейнджърс уточняваме, че те започват от най-ниската ПРОФЕСИОНАЛНА група в Шотландия, а това се случва единствено и само защото клубовете от Висшата лига гласуват против директното им участие в Премиършип.
2. Как е възможно ПФК Нефтохимик 1962 това лято да се телепортира от Б областна група (Бургас) в Б група? Очевидно за БФС не е имало проблем с преструктурирането на ФК Бургас в ПФК Нефтохимик 1962!
3. Как би коментирал БФС казуса от юли 2015 с ФК "Ера-1", който мутира във ФК Севлиево?
4. Как би коментирал БФС казуса с поредната мутация на Спартак Варна, който по решение на Зоналния съвет във Варна не стартира от Б ОФГ, а направо отива в А ОФГ? Защо не е възможно ФК ЦСКА по същия принцип да прескочи едно ниво и да стартира направо от В група, вместо от А ОФГ (В София-град няма Б ОФГ)?
5. Как ще коментира БФС казуса с мутацията на Лудогорец през 2011 и как точно клубът от Разград е получил лиценз за професионален футбол, след като е сменил дружествата в движение и реално не е имал право на промоция според устава на БФС?
6. Как ще коментира БФС случая с ПФК Берое? Припомняме, че там АД-тата бяха заменени на ПОЛУСЕЗОНА в А група!!!
7. Какво точно е казано на ръководството на ФК Чико Бяга във връзка с тяхното желание да се трансформират в Хебър Пазарджик?”, написа Дърпатов.
Коментар по темата бе изразен и от проф. д-р Николай Слатински. Той е бивш депутат от СДС (1990-1994 г.), специалист по изследвания в областта на националната сигурност и популярен фен на ЦСКА. Той коментира въпросите на Дърпатов: „Но това е юридическата и спортната страна на въпроса, а „решението” на казуса е взето и е политическо! Там аргументи и разум не играят, а мутренско-олигархични номера...”, написа Слатински.

Gogata85
09.09.2015 23:56

САМО ЦСКА !!!!

miro211
09.09.2015 23:00

ЦСКА са най- велики,
карат всички да са тихи.
Противниците бият те без жал,
с футболисти...универсал.
Няма в ЦСКА трансферни бомби,
няма футболисти, бездарни, злобни.
Успеха търсят, те във всеки мач,
на Уефски и Ботев (Ихтиман) вечният, палач
и верен е до гроб всеки наш играч,
а не като ГОВЯДАТА драскач.
За това от ЦСКА се вий учете,
за истинският футбол повече, да разберете.

branimir3
10.09.2015 14:05

Отново в песни за отбора ви намесвате и Левски.*lol* и какъв вечен палач бе бате...ти статистиката гледал ли си скоро.Ай наздраве *beer*